Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Οι «ξεχασμένοι» των αμερικανικών φυλακών

Οι «ξεχασμένοι» των αμερικανικών φυλακών Facebook Twitter
3

Ο Stephen Slevins είναι ένας από τους ξεχασμένους της δικαιοσύνης, στις φυλακές των ΗΠΑ. Πέρασε 22 μήνες στη φυλακή, στην απομόνωση μάλιστα, χωρίς δίκη μετά τη σύλληψη του το 2005 επειδή βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενός φίλου του, στο οποίο βρέθηκαν κλεμμένα. Είχε πιεί και υπέφερε από κατάθλιψη. Εστάλη στη φυλακή Dona Ana County στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, όπου χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονικός και κλείστηκε στην απομόνωση.

Τελικά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και ο Slevins προσέφυγε στη δικαιοσύνη που του επιδίκασε 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Το ερώτημα είναι αν τα χρήματα μπορούν να κάνουν κάτι για όσα έχει υποστεί. Οι κακουχίες σημάδεψαν το σώμα και την υγεία του. Πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, υποφέρει από μυκητιάσεις στο πρόσωπο και φλεγμονές στα δόντια.

Οι δύο φωτογραφίες, πριν και μετά τη φυλακή δείχνουν τις επιπτώσεις στο πρόσωπο και στην υγεία του Slevins.

«Δεν το έκανα για τα χρήματα», λέει ο 59χρονος που υποφέρει πλέον και από μια διαταραχή μετα-τραυματικού στρες. "Ήθελα να δώσω το παράδειγμα ότι οι κρατούμενοι πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης μεταχείρισης."

"Δεν έχω δει ποτέ πιο θαρραλέο άνθρωπο," λέει ο δικηγόρος του. «Αγωνίστηκε για όλους. Αυτή η ιστορία μας αγγίζει όλους και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα μας."

Για τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Stephen Slevins είναι άλλος ένας ξεχασμένος του συστήματος απονομής δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

3

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

3 σχόλια
Εγώ έχω να αναφέρω την περίπτωση μιας γυναίκας που καταδικάστηκε λανθασμένα και έμεινε 14 χρόνια στη φυλακή για το φόνο των γονιών της. Και καταστράφηκε και οι πραγματικοί φονιάδες δε βρέθηκαν. Δε ξέρω πολλές λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ήταν από τη Σπάρτη και όταν αθωώθηκε ήταν επί υπουργού Δικαιοσύνης Γιαννόπουλου. Τα είχα ακούσει στην τηλεόραση. Ο οποίος έκανε μια απίστευτη χοντράδα, είπε "να μη διανοηθεί να ζητήσει αποζημίωση". Αυτό προβλέπεται στην Ελλάδα. Οι δικαστές τύπτονται μόνο από τη συνείδησή τους. Άραγε θα μπορούσε παρακαλώ να γίνει αυτό και για εμάς του γιατρούς; Και η αποζημίωση είναι ηθική, η ίδια η αθώωση.Επανέρχομαι. Να φτάσει σε έμμεση απειλή ο Υπ. Δικαιοσύνης; Στο κάτω-κάτω προσφυγή κάνεις, μπορεί να μην τελεσφορήσει. Θα ποινικοποιήσουμε -ή έμμεσα με την παλιά νοοτροπία "θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί"- την ίδια την προσφυγή;
Υπέφερε από κατάθλιψη. Εστάλη στη φυλακή Dona.. όπου χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονικός και κλείστηκε στην απομόνωση.Για να του περάσει η κατάθλιψη φαντάζομαι!