«Σε έναν χρόνο θα έχουμε αφήσει πίσω τα μνημόνια»: Η πανηγυρική δήλωση Τσίπρα για τα δύο χρόνια από την εκλογική του νίκη

«Σε έναν χρόνο θα έχουμε αφήσει πίσω τα μνημόνια»: Η πανηγυρική δήλωση Τσίπρα για τα δύο χρόνια από την εκλογική του νίκη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

«Σε έναν χρόνο από σήμερα, θα κλείνουμε τα τρία χρόνια αλλά θα έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα μνημόνια. Και θα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη χρόνο, το πιο δημιουργικό της θητείας μας, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για μια νέα Ελλάδα, αναφέρει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη συμπλήρωση των δύο ετών από την εκλογική του νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση»

Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.


Τις εκλογές που μας έδωσαν, για δεύτερη φορά, την εντολή να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την κρίση. Εμείς και όχι το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, που έφτασε τη χώρα στη χρεοκοπία και μας έβαλε στην οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων.


Την ημέρα αυτή, εδώ και δύο χρόνια, όλο το παλιό κατεστημένο, προσπαθεί να τη σβήσει από τη μνήμη του ελληνικού λαού.

Όχι μόνο γιατί ηττήθηκε εκλογικά, αλλά κυρίως γιατί ηττήθηκε ηθικά. Γιατί για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, μόλις έξι μηνών, είχε το ηθικό σθένος να ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση του λαού, δεδομένου ότι είχε στο τραπέζι μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμού.


Για πρώτη φορά έγινε σεβαστό το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πριν αποφασίσει. Να προσέρχεται στην κάλπη μετά τη συμφωνία και όχι πριν. Να αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει με όλα τα δεδομένα γνωστά.


Και ο λαός μας αποφάσισε ότι αυτοί που έχουν τη βαριά ευθύνη της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που σπατάλησαν την ανάπτυξη των πρώτων χρόνων του ευρώ σε θαλασσοδάνεια και χρηματιστηριακές φούσκες, αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία απροστάτευτη, αυτοί που με μεγάλη ευκολία και χωρίς λαϊκή εντολή, μας έβαλαν βαθιά μέσα στη δίνη των μνημονίων που έφεραν ύφεση, αποεπένδυση και καταστροφή, δεν έχουν ούτε το ηθικό έρεισμα να παριστάνουν τους σωτήρες, ούτε την πολιτική αξιοπιστία για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.


Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε σκληρά αντιμετωπίζοντας μεγάλες φουρτούνες. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας τον μεγάλο στόχο : Να κρατήσουμε το τιμόνι σταθερά για να οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα σε ξέφωτο, με τις λιγότερες δυνατές πληγές για την κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα που βρισκόμαστε στη μέση της θητείας, μπορούμε πια να βλέπουμε καθαρά τον ορίζοντα. Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά. Είναι κοντά μας.


Σε έναν χρόνο από σήμερα, θα κλείνουμε τα τρία χρόνια αλλά θα έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα μνημόνια. Και θα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη χρόνο, το πιο δημιουργικό της θητείας μας, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για μια νέα Ελλάδα.


Την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης.


Την Ελλάδα της κοινωνικής προκοπής και της δικαιοσύνης.


Την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και κυρίως στη νέα γενιά αυτού του τόπου.


Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να κάνουμε πράξη το όραμά μας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού από την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς των μακροοικονομικών ανισορροπιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως τις αλλαγές στο ΕΣΥ, τη δημόσια διοίκηση, την εργασία και την πολιτική προστασία
THE LIFO TEAM
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλλαγές στην κυβέρνηση: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πιθανή μία έκπληξη για το υπ. Μεταφορών

Στο επίκεντρο το κενό του Νίκου Ταγαρά που έφυγε από τη ζωή και η θέση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά την εκλογή του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
THE LIFO TEAM
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «επιτέθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στην περίοδο της θητείας του ως πρωθυπουργός αλλά και στο νέο του κόμμα, αμφισβητώντας το γεγονός ότι έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα - Πού καταγράφεται η Καρυστιανού

Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφει η νέα μέτρηση της GPO, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα και τα νέα πολιτικά εγχειρήματα Τσίπρα και Καρυστιανού να αλλάζουν τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
8 παράγραφοι, από τις οποίες οι πέντε πρώτες αναφέρονται στους προηγούμενους, οι επόμενες δύο επισκόπηση του κυβερνητικού έργου με γραφικές αερολογίες και η τελευταία αυταπάτες!!!