Τα γένια κάνουν καλό!

Τα γένια κάνουν καλό! Facebook Twitter
19

Τα γένια δεν απαντώνται μόνο σε χίπστερ και άστεγους πλέον. Εκτός από το ότι θεωρούνται γενικά σέξι, συνεισφέρουν και στη γενική ευεξία του άνδρα. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με μούσια και μουστάκι απολαμβάνουν πολλά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, σύμφωνα με το NewNowNext.

Δημοσιευμένη έρευνα από το πανεπιστήμιο του νότιου Κουίνσλαντ αποκαλύπτει ότι τα γένια σταματούν το 90 με 95% των υπεριωδών ακτινοβολιών, οπότε καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος και μειώνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη καρκίνου. Αν κάποιος έχει άσθμα, προστατεύεται από τη γύρη και τη σκόνη που κολλάνε στις τρίχες του προσώπου. Επίσης οι τρίχες αυτές συγκρατούν την υγρασία και προστατεύουν το πρόσωπο από τον αέρα, κάνοντάς το να δείχνει νέο και φρέσκο. Από την άλλη, το ξύρισμα είναι συνήθως η αιτία βακτηριακών λοιμώξεων και τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα, φαινόμενα που οδηγούν στην ακμή.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, μοντέλα με μούσια μαζί με λιγότερο ελκυστικούς, φαλακρούς άνδρες έμειναν στον καυτό ήλιο της Αυστραλίας και στη συνέχεια συγκρίθηκαν οι ποσότητες ακτινοβολίας που είχαν απορροφήσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα μούσια μπορεί να μεταδώσουν μολύνσεις αν δε λαμβάνουν τη σωστή περιποίηση.

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

14 σχόλια
παντως εγω με τα μουσια ακουω κολακευτικα λογια απο τις γυναικες,ΑΛΛΑ το ξερω και εγω και η γυναικα μου και οι γυναικες γενικως που συναναστρεφομαι ειτε στην δουλεια ειτε αλλλου..οτι αν ξυριστω θα ειμαι σαν τον κ...ο της μαιμους :)
H επιστήμη στην υπηρεσία της (εκάστοτε) μόδας.Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι το καθημερινό ξύρισμα κάνει καλό γιατί ανοίγει τους πόρους, ενυδατώνει το δέρμα και κάνει φυσική απολέπιση στην επιδερμίδα.Επίσης έλεγαν ότι τα γένια είναι ανθυγιεινά γιατί συγκρατούν τη σκόνη, τα μικρόβια και το σμήγμα (λιπαρότητα) που παράγει η επιδερμίδα...
Η πρώτη φράση είναι χειρότερη "Τα γένια δεν απαντώνται μόνο σε χίπστερ και άστεγους πλέον."Ευτυχώς δηλαδή που προτείνει δυο κατηγορίες! Δεν ήξερα οτι τόσα χρόνια ήμουν χιπστερ.
Η αποτρίχωση είναι μια επίπονη και δαπανηρή διαδικασία. Συν τοις άλλοις, ορισμένες γυναίκες διαθέτουν γενετικά αυξημένη τριχοφυία που εξαφανίζεται δύσκολα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί τον πόνο και τα έξοδα που που συνοδεύουν την αποτρίχωση και που, ω του θαύματος, η σεξιστική κοινωνία μας επιβάλλει μόνο στις γυναίκες. Γι' αυτό, αν δεν είναι του γούστου σου οι τρίχες, θα σου πρότεινα να στοχεύεις ερωτικά μόνο σε άτομα που είναι διατεθειμένα να κάνουν αποτρίχωση και να αποφεύγεις τέτοια σχόλια του τύπου "μου χαλάνε την αισθητική μου". Φιλικά πάντα (μιας και ελπίζω το σχόλιό σου να πρόκειται περί αποτυχημένης πλάκας).
Λουκρητία ένα αστείο έγραψε ο Γιώργος και είναι αρκετά έξυπνο. Να υποθέσω λοιπόν πως έχεις μούσι; Μη ξεχνάς ότι πάνω σε αυτό στηρίχθηκε και ο Αρκάς και δημιούργησε την φοβερή περσόνα, την αυταρχική διευθύντρια του τσίρκου, την Θέκλα την γυναίκα με το μουστάκι.Επίσης το όνομα σου παραπέμπει στη φοβερή γάτα του Αρκά, που ακούει στο όνομα Λουκρητία, η οποία μας παρουσιάζει την δική της οπτική αναφορικά με τους άντρες και το σεξ...Να φανταστώ πως αν ήσουν γάτα, θα ήσουν ράτσας Sphynx; (Ράτσα χωρίς καθόλου τρίχωμα).
Γιώργο εγώ μόνο κατάλαβα ότι εννοείς τους gay που υιοθετούν ατυό το look ?Πες μου αν κάνω λάθος.Κορίτσια δε λέει για εσάς. Μη γίνεστε του ετεροκανονικού μονόδρομου (πλάκα Σάββατο πρωί, μη μου θυμώνετε... )Πάντως και μεταξύ των gay είναι προτιμητέα η φυσική τριχοφυϊα όπως έχω διαβάσει. Όχι ότι περίμενα τέτοιες μελέτες δηλαδή, αλλά η αποτρίχωση εκτός που δεν πάει καθόλου σε όσους δεν έχουν καλή γράμμωση (και ως πότε θα την έχουν ; ) και τη βαριέμαι και δε μου άρεσε ποτέ.Όσο για την καράφλα, "γλυκιέ μου καράφλα για σένανε φτάνω στα άκρα"Τάδε έφη Ρίτα Σακελλαρίου.