Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ

Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ Facebook Twitter
3

Ο τυφώνας Χάρβεϊ δεν έδιωξε μόνο τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, αλλά κατά πως φαίνεται και τα θαλάσσια πλάσματα από τον υδάτινο κόσμο τους.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, η Preeti Desai, υπεύθυνη των social media της περιβαλλοντολογικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «National Audubon Society», εντόπισε και φωτογράφησε σε μία παραλία του Τέξας ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα. Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους χρήστες του Twitter για την αναγνώρισή του.

Μιλώντας στo Earth Touching News Network, η Desai ανέφερε: «Με μία πρώτη ματιά μου φάνηκε σαν πλάσμα της βαθιάς θάλασσας. Η αρχική μου σκέψη ήταν πως επρόκειτο για μύραινα, αλλά όταν πλησίασα συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν κάτι τέτοιο, βασικά λόγω του στόματός του».

Οι περισσότεροι θαλάσσιοι βιολόγοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της Desai αποφάνθηκαν πως ήταν κάποιου είδους χελιού, αλλά δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν το ακριβές είδος.

Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ Facebook Twitter

Ο δρ. Κenneth Tighe, ειδικός επί των χελιών και βιολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πλάσμα είναι ένα «Aplatophis chauliodus», ένα χέλι με μεγάλους κυνόδοντες ή χαυλιόδοντες.

Αυτού του είδους τα πλάσματα ζουν σε βάθος περίπου 30 - 90 μέτρων και περνούν το μεγαλύτερο διάστημα κρυμμένα μέσα στις φωλιές τους. Το πως ακριβώς, όμως, ξεβράστηκε στην ακτή αποτελεί μυστήριο.

Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ Facebook Twitter

Όσο για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένο πλάσμα φαίνεται να μην έχει μάτια, σύμφωνα με το Earth Touching News, ακριβώς επειδή το είδος αυτό έχει πολύ μικρά μάτια είναι και τα πρώτα που χάνονται κατά το στάδιο της αποσύνθεσης.

Με πληροφορίες από earthtouchnews.com

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια