ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2017 | 16:21

Καμπούρα στην πλάτη.

Είμαι 21 χρονών και από την παιδική ηλικία έχω αναπτύξει μία αρκετά έντονη καμπούρα στην πλάτη, την οποία δε γνωρίζω πώς να διορθώσω...Από τη μία βέβαια φταίει και το γεγονός πως έχω πολύ παραπανίσιο λίπος σε όλο τον αυχένα και στην πλάτη, αλλά ακόμη και όταν ήμουν αδύνατος, θυμάμαι τη σπονδυλική μου στήλη να έχει κύφωση.Γνωρίζετε κάποιον τρόπο με τον οποίο να μπορώ να διορθώσω αυτή την ατέλεια; Είναι αρκετά αντιαισθητικό νομίζω σαν θέαμα, ειδικά σε έναν νέο άνθρωπο.
6
 
 
 
 
σχόλια
Για το αισθητικο κομματι θα ηθελα να σου πω πως κανεις ανθρωπος δεν ειναι τελειος και πως οι ιδιαιτεροτητες μας ειναι που μας κανουν γοητευτικους και ξεχωριστους.Περα ομως απο αυτο, θα πρεπει να φροντισεις τον εαυτο σου, οχι τοσο για το αισθητικο κομματι αλλα για να μην αντιμετωπισεις προβληματα υγειας εξαιτιας της κυφωσης καθως θα μεγαλωνεις.Συμφωνω κι εγω με οσους σε συμβουλευουν να παρεις τη γνωμη ενος καλου ορθοπαιδικου και να παρακολουθεις την εξελιξη καθε χρονο. Επισης, συμφωνω και στο γεγονος πως πριν παρεις την αποφαση για κατι επεμβατικο οπως ενα χειρουργειο, να εχεις εξαντλησει πρωτα ολες τις ενναλακτικες οπως ειδικες ασκησεις με τις οποιες θα μπορουσες να δοκιμασεις. (https://www.skoliosi.com/)Εχοντας μεγαλη σκολιωση που αποτελει πιο δυσκολη περιπτωση απο την δικη σου, σου ευχομαι καλη τυχη σε οτι διαλεξεις και να ξερεις πως κι αλλοι ανθρωποι εχουμε αντιμετωπισει τα ιδια προβληματα με σενα και παρομοιες σκεψεις.
Λοιπον! Εγω απο μερια μου σου προτεινω τον σπονδυλο στην αθηνα. Ο γιατρος ειναι καταπληκτικος! Εγω εχω σκολιωση, ΟΛΟΙ οι γιατροι που πηγα ακομα και στο κατ ελεγαν οτι η μονη λυση ειναι η εγχειρηση. Να με ανοιξουν δλδ σαν αρνι στην σουβλα και να μου βαλουν τα σιδερα. Ο μονος που ειπε οτι μπορουμε να το διορθωσουμε ειναι ο γιατρος που ανεφερα. Τωρα η σκολιωση μπυ δεν φαινεται καθολου! Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη. Πανε κατευθειαν εκει ΔΕΝ θα το μετανιωσεις! Εγγυημενα αποτελεσματα. Θα σου πει αυτος τι χρειαζεται να κανεις. Κ εσυ που εχεις κυφωση ακομα καλυτερα γτ ειναι πολυ πιο ευκολη απο την σκολιωση. Πανω στην ατυχια σου εισαι και τυχερος.
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Η Κεντρική Κλινική πράγματι εχει καλούς ορθοπεδικούς. Το ξέρω γιατι εχω σκολίωση και με παρακολουθεί γιατρός της κλινικής. Για τους χειροπρακτορες επίσης εχω ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια και μπορεί να σε βοηθήσουν να γλιτώσεις ακόμη και εγχείρηση (σε περίπτωση που τη χρειάζεσαι), η οποία ειναι αρκετά δύσκολη. Αλλα δεν το εχω δοκιμάσει ακόμη, θα χρειαστεί μια καλή έρευνα για να βρεις κάποιον που όντως κανει δουλειά. Το αδυνάτισμα θα βοηθούσε επίσης, αφού ετσι θα βοηθήσεις τη σπονδυλική σου στήλη.
Όταν λες καμπούρα μιλάς για σκολίωση;Γιατί η κύφωση είναι κάτι πολύ πιο απλό και δεν φαίνεται σε τέτοιο βαθμό.Όσο μεγαλώνεις και το αφήνεις είναι χειρότερα,δένουν τα κόκκαλα και οι αλλαγές χωρίς χειρουργείο είναι δύσκολες.Παρόλα αυτά μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κηδεμόνα,είναι μια πολύ καλή και συνηθισμένη λύση στις μέρες αν και αρκετά ακριβή και δύσκολη στην καθημερινότητα έχει αποτελέσματα,ανάλογα βέβαια και τον βαθμό της σκολίωσής σου.Μια άλλη λύση είναι φυσικοθεραπεία.Η βελτίωση είναι πολύ μικρή και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις τεράστια.Τέλος,όπως σου πρότειναν παραπάνω η τελευταία λύση είναι το χειρουργείο.Ένα χειρουργείο όμως που δεν είναι ίσα με τα υπόλοιπα και κρύβει τεράστιους κινδύνους γιατί"πειράζουμε"την σπονδυλική στήλη.Όποια απόφαση και να πάρεις πραγματοποίησέ την γρήγορα γιατί ο χρόνος περνάει και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι εναντίον σου.Καλή δύναμη!
Καλό θα ήταν να μιλήσεις σε κάποιο γιατρό. Έτσι θα ξέρεις και τις επιλογές που έχεις, το κόστος των πιθανών θεραπειών και όποιες παρενέργειες ενδεχομένως παρουσιαστούν. Καλό είναι ωστόσο να είσαι προσεκτικός σχετικά με τους γιατρός, αφού η περίπτωση σου αφορά την σπονδυλική στήλη, ως εκ τούτου, πρέπει ο θεράπων να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά πιο πολύ να έχει την απαραίτητη γνώση.
Μπορεί οι χειροπρακτες να σε βοηθήσουν αλλά δεν στο λέω με σιγουριά. Είναι μεγάλο μειονέκτημα γιατί η γλώσσα του σώματος μετράει πολύ. Θα σε βλέπουν και θα σε λένε κακομοίρη με χαμηλή αυτοπεποίθηση και όλα αυτά που τα επίθετα που περιλουζουν κάποιον που δεν είναι εμφανησιμος.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ