Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε εκτελεί εμπόρους ναρκωτικών αλλά τώρα κατηγορούνται ο γιος και ο γαμπρός του

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε εκτελεί εμπόρους ναρκωτικών αλλά τώρα κατηγορούνται ο γιος και ο γαμπρός του Facebook Twitter
1

Ο γιος και ο γαμπρός του Ροντρίγο Ντουτέρτε αρνήθηκαν σήμερα ενώπιον μιας επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου ότι ανήκουν σε μια οργάνωση λαθρεμπόρων ναρκωτικών, καθώς συνεχίζεται ο αμφιλεγόμενος πόλεμος κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

 

Ο Ντουτέρτε κέρδισε την προεδρία των Φιλιππίνων τον Ιούνιο του 2016 με την υπόσχεση να εξαλείψει το εμπόριο ναρκωτικών. Χιλιάδες φερόμενοι ως έμποροι και χρήστες ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί έκτοτε από την αστυνομία και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

Η Γερουσία των Φιλιππίνων ξεκίνησε τον Ιούλιο μια έρευνα για το φορτίο ενός πλοίου από την Κίνα, το οποίο μετέφερε μεθαμφεταμίνη αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στη διάρκεια των ερευνών ένας εργαζόμενος στο τελωνείο δήλωσε ότι είχε ακούσει τα ονόματα Πάολο Ντουτέρτε, του 42χρονου γιου του Φιλιππινέζου προέδρου, και του γαμπρού του Μανάσες Κάρπιο. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι δύο άνδρες ενδέχεται να είχαν διευκολύνει την εισαγωγή των ναρκωτικών έναντι χρημάτων.

 

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανακάλεσε λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε μια «φήμη». Όμως η επιτροπή θέλησε να καταθέσει ενώπιόν της ο γιος του Ντουτέρτε, που είναι αντιδήμαρχος της πόλης Νταβάο, της οποίας επί χρόνια δήμαρχος ήταν ο πατέρας του, και ο Κάρπιο, σύζυγος της Σάρα Ντουτέρτε, νυν δημάρχου της ίδιας πόλης.

 

Ο γερουσιαστής της αντιπολίτευσης Αντόνιο Τριγιάνες, σφοδρός επικριτής του Ντουτέρτε ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε ότι ο Πάολο Ντουέρτε έχει ένα τατουάζ στην πλάτη που ενδέχεται να αποδεικνύει ότι είναι μέλος της κινεζικής μαφίας, που διακινεί τα ναρκωτικά.

 

Αν και ο Πάολο παραδέχθηκε ότι έχει ένα τέτοιο τατουάζ, πρόσθεσε ότι αρνείται να απαντήσει σε αβάσιμες κατηγορίες. Ο Κάρπιο από την πλευρά του, που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, απέρριψε τις κατηγορίες. «Ο κουνιάδος μου και εγώ έχουμε σταυρωθεί δημοσίως βάσει φημών και κουτσομπολιών», κατήγγειλε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια