ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2017 | 00:35

Ψυχολοτζι

Ποσο δυσκολο ειναι να γινεις ψυχολογος;; και ποιες οι απαιτησεις αυτου εκτος απο τν σχολη;,
2
 
 
 
 
σχόλια
Αρκετα δικος μου ανθρωπος ο οποιος εχει σπουδασει ψυχολογια και την εξασκει πλεον στο εξωτερικο μου εχει αναφερει πως για να θεωρεισαι ενας καλος επαγγελματιας οφειλεις απο την αρχη των σπουδων σου να διαβαζεις και απο μονους σου μεγαλους ψυχολογους και οχι τοσο διασημους, διαφορες ερευνες απο την αρχη της επιστημης της ψυχολογιας μεχρι της πιο προσφατες, να πηγαινεις σε συνεδρια και τονισε πως παραλληλα καλο θα ηταν να μελετας και ιατρικα βιβλια για διαφορα νοσηματα που σχετιζονται με την ψυχολογια (δυστυχως δεν τα βρισκεις ευκολα στην Ελλαδα) και να μελετησεις τι λεει η ψυχιατρικη για διαφορα θεματα. Οσο για τις σχολες δεν γνωριζω τι επιπεδο σπουδων παιζει.
ότι να ναι αδελφέ... Κοιτά να δεις η Ελλάδα είναι η μονή χωρά της Ευρωπαϊκής ένωσης που μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή χωρίς κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση, δηλαδή υπολόγισε οτι στο εξωτερικό για να πάρεις άδεια επαγγέλματος χρειάζονται συνολικές σπουδές γύρω στα 8 χρόνια, σχολή ψυχολογίας + την εξειδίκευση σε κάποιο τομέα της. Στην Ελλάδα είναι απο τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ανεργία. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και το μεράκι το καλύτερο είναι να περάσεις ιατρική με ειδικότητα στην ψυχιατρική ( στην ειδικότητα της ψυχιατρικής διδάσκετε και η ψυχοθεραπεία) θα είσαι κατοχυρωμένος παγκόσμια και με πολύ ανώτερο πτυχίο απο ενα απλού ψυχοθεραπευτή. Είναι συνολικά 11 χρονια ( 6 ιατρική παθολογία και 5 ψυχιατρική).