ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.8.2017 | 13:13

Ένας χρόνος ψυχανάλυσης...

Σε λίγες μέρες κλείνω ακριβώς ένα χρόνο ψυχανάλυσης, οπότε πιστεύω ότι μπορώ να κάνω έναν απολογισμό.Έχω δει τεράστια διαφορά στον εαυτό μου, κυρίως στο θέμα της αυτοπεποίθησης, γιατί εκεί ήταν και είναι η ρίζα όλων των προβλήματων μου.Μέσα σε ένα χρόνο προσέχω περισσότερο την εμφάνισή μου, είμαι πιο επικοινωνιακή και κυρίως εκφράζω την γνώμη μου, είτε είναι σωστή είτε είναι λάθος, κάτι που δεν έκανα στο παρελθόν, και απλά σιωπούσα. Και διαπιστώνω ότι είναι πολύ καλύτερα έτσι, γιατί αν δεν μιλήσεις για κάτι την ώρα που πρέπει, αυτό θα μείνει και θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή με πολύ χειρότερο τρόπο.Υπήρξαν στιγμές μέσα σε αυτόν τον χρόνο που αναρωτιόμουν κατά πόσο έπρεπε να συνεχίσω την ψυχανάλυση, γιατί δεν έβρισκα κάποιο νόημα. Αυτό συνέβη κυρίως στα μέσα της χρονιάς καθώς δεν είχα δει κάποιο αποτέλεσμα και είχα κουραστεί. Ωστόσο συνέχισα και χαίρομαι πολύ που δεν εγκατέλειψα.Όλα αυτά σε συνδυασμό με το εργασιακό μου περιβάλλον, όπου εκεί κατά κάποιο τρόπο εφαρμόζω την θεωρία που συζητώ με την ψυχολόγο.Σχετικά με παρέες, έχω λίγους φίλους και προσπαθώ σιγά σιγά να διευρύνω τον κύκλο μου. Αυτό όμως θέλω να γίνει συνειδητά και να είμαι ο εαυτός μου. Και όχι να το κάνω απλά και μόνο για να το κάνω και να μην είμαι μόνη μου.Τις τελευταίες μέρες πήγα κάποιες βόλτες, απλά πράγματα, που με ευχαριστούν. Πέρασα τόσο όμορφα που μόλις έφυγα ένιωσα μια απειλή, ότι θα μου γλιστρήσει από τα χέρια όλο αυτό που έχω καταφέρει μέχρι τώρα και θα επιστρέψω στις εποχές της εσωστρέφειας.Δεν άφησα όμως το μυαλό μου να πάρει ανάποδες στροφές και συνεχίζω την προσπάθειά μου με τα πάνω της και τα κάτω της, κρυφά από όλους και από όλα.Το συναίσθημα της ικανοποίησης μετά από κάθε ''επίτευγμα'' είναι ανεκτίμητο, ειδικά για ένα εσωστρεφές άτομο σαν εμένα.Έχω ακόμα πάρα πολύ δρόμο μπροστά μου, αλλά θα το παλέψω γιατί αξίζει τον κόπο.
6
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ στο ότι αν έναν άνδρα τον απορρίψει κάποια πρέπει να προχωρήσει και να μην μείνει με την απόρριψη.Συμφωνώ στο ότι κάθε γυναίκα θέλει να νιώσει ότι είναι μοναδική.Αλλά... Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος προσέγγισης και η συνέχεια μετά την ενδεχόμενη απόρριψη. Να προχωράς με αξιοπρέπεια.Ως προς την εμπειρία που είχα, τον συγκεκριμένο όχι μόνο δεν τον είχε απορρίψει η κοπέλα, απεναντίας είχαν κανονίσει να ξαναβρεθούν στην συγκεκριμένη παραλία. Απλά αυτός ήταν ξεκάθαρα ο τύπος ΄΄σε δουλειά να βρισκόμαστε και ο,τι κάτσει΄΄ και γιατι όχι και διπλό ταμπλό;Δεν θέλω λοιπόν σε καμία περίπτωση να κάνω κάτι καθαρά από απελπισία και να το μετανιώσω στη συνέχεια.Αυτά από μένα. :)
AmandaS αυτό ακριβώς κάνω. Φτιάχνω στέρεες βάσεις και συνεχίζω.Όσο για τα γκομενικά είναι λίγο έως πολύ προβλέψιμα για ένα εσωστρεφές άτομο σαν και εμένα.Μέχρι πρότινος με την στάση μου, καθαρά λόγω φόβου και αμηχανίας, έδειχνα σνομπ και απόμακρη με αποτέλεσμα να μην με πλησιάζουν άτομα. Όσοι τόλμησαν, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το κορίτσι με τις ανασφάλειες που είχαν απέναντι τους με ο,τι αυτό συνεπάγεται.Αποτέλεσμα; Την κοπανούσαν σχεδόν από την αρχή.Η συνέχεια ήταν οι κλασσικοί πέφτουλες που εκεί απλά προσπερνάς.Τώρα, προσπαθώντας να χαλαρώσω τα τείχη που είχα υψώσει, βλέπω ότι πλέον δείχνω μια πιο σωστή εικόνα του εαυτού μου.
Κατ'εμέ, αυτοί που κυκλοφορούν στους δρόμους και στις παραλίες και μόλις δουν μια κοπέλα, θα πλησιάσουν με το γνωστό υφάκι πεσίματος και θα περάσουν στην επόμενη, αμέσως μόλις φύγει η προηγούμενη. Έχει γίνει να είμαι η επόμενη σε τέτοιο τρόπο πεσίματος. Και να αναρωτιέμαι είναι δυνατόν; Οπότε ναι, κάτι τέτοιους απλά τους προσπερνάς.
Θα σου πω όμως κάτι και απλά σκέψου το χωρίς να απαντήσεις αμέσως.Ο άντρας πήγε σε μια κοπέλα και τον απέρριψε πχ στο κλαμπ.Μετά δεν θα ξαναπάει να μιλήσει σε καμιά όλη τη νύχτα; Θα μείνει με την απόρριψη;Καταλαβαίνω αυτό που κάθε γυναίκα θέλει να νιώσει ότι είναι μοναδική.Αλλά αν σε απορρίψουν πρέπει να πας σε άλλη.Δεν γίνεται απλά να κάτσεις εκεί.Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν αρέσει σε πολλές κοπέλες.Ειναι όμως μια πραγματικότητα.Στις γυναίκες έρχονται...οι άντρες πρέπει να πάνε αυτοί.Μέχρι να βρεθεί μια κοπέλα να συζητήσετε και ότι βγει.Αυτά από μένα πάω για το τελευταίο μου μπανάκι.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ