Απολύονται άμεσα 7.000 επίορκοι

Απολύονται άμεσα 7.000 επίορκοι Facebook Twitter
13

Στην άμεση απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά την «απειλή» από την πλευρά των Βρυξελλών ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις και δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς τη χώρα μας.

Αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες εκτιμούν ότι είναι περίπου 7.000 είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που μπορούν να θεωρηθούν «επίορκοι» και οι οποίοι μπορεί να απομακρυνθούν χωρίς να δημιουργηθούν επιπλοκές και αντιδράσεις. Συνολικά, στο μικροσκόπιο για έξοδο από το Δημόσιο θα βρεθούν περισσότεροι από 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στο μεταξύ, οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφασίσουν και από ποιους φορείς θα τεθούν, επίσης άμεσα, σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι. Η ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις έως τις αρχές Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του Eurogroup.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου, οι 150.000 αποχωρήσεις έως το 2015 είναι ένας στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω της φυσιολογικής ροής εξόδου από το Δημόσιο. «Αυτό όμως που ζητούν από την τρόικα είναι δείγμα για αλλαγή της κουλτούρας και της νοοτροπίας με την οποία αντιμετωπίζεται ο τομέας αυτός», επισημαίνουν.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δηλαδή ο μη κυνισμός και το μη θράσος θα ήταν να έχουμε επ' άπειρον τα παράσιτα μόνο και μόνο για να μην παραδεχτούμε το λάθος μας! Και να μη φανεί ότι μόνοι μας δεν κάνουμε τα αυτονόητα αλλά περιμένουμε απ' την κάθε τρόϊκα. Εμ αφού έτσι είναι η ρημάδα η πραγματικότητα, τί να γίνει; Να έχουμε και τον αρρωστημένο εγωϊσμό από πάνω;Κι όσο για τη ρετσινιά που είναι κάτι βαρύ, για ρώτα τους πολίτες τί έχουν υποστεί από τις πολεοδομίες π.χ., από υπαλλήλους-κτήνη σε διάφορες υπηρεσίες. Που εξυπηρετούν εν ψυχρώ τους ημέτερους ή τους φακελάκηδες ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της ζωής και της περιουσίας των υπολοίπων. Και ιδίως στην επαρχία και στα μικρά μέρη όπου τα κομματόσκυλα είναι κράτος εν κράτει. Καρτέλ.Ούτε η επιθεώρηση δημόσιας διοίκησης βοηθάει.Δικαιοσύνη είναι λοιπόν, όχι απανθρωπιά.
Μάλιστα. Ένα πλήθος 7000 ΔΥ ''μπορούν να θεωρηθούν επίορκοι''. Πολλή περικοκλάδα έχει αυτή η διατύπωση και δεν μου αρέσει, διότι αν σε πρώτη φάση μπορούν να θεωρηθούν επίορκοι, κάποιος, στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να μας πει αν όντως είναι. Διότι άλλο η κουβέντα που γίνεται για τον περιορισμό του Δημοσίου τομέα και άλλο η απόλυση τόσων ανθρώπων με μία ρετσινιά στην πλάτη, η οποία θα τους συνοδεύει σε όλη τους την ζωή. Όποιος απολυθεί από το Δημόσιο τώρα, θα καταχωρείται αυτομάτως στην συνείδηση των συνανθρώπων του σαν λαμόγιο και αυτό είναι ολίγον τι βάρβαρο, ιδίως αν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τον στιγματισμό του. Αν όμως είναι όλοι αυτοί επίορκοι πέραν πάσης αμφιβολίας, τότε η εικόνα που παρουσιάζεται μπροστά μας δείχνει μία Κυβέρνηση να παραδέχεται φόρα-παρτίδα (όπως θα'λεγε κι ο Γιοκαρίνης) ότι ''έχουμε 7000 επίορκους στο Δημόσιο και μέχρι τώρα τους αφήναμε ανενόχλητους στις θέσεις τους, αλλά τώρα που μας τη λέει η Τρόικα θα τους διώξουμε''. Μιλάμε για απίστευτο κυνισμό και θράσος!!!!
Για το συγκεκριμένο, God bless Trojka! Το μόνο ΑΔΥΝΑΤΟ να εφαρμοστεί, πιο ισχυρό και από τους Δ.Ύ στη συνείδηση του Ελληνα, είναι το καπνίζειν οπουδήποτε. Δε μπορούν να μας υποχρεώσουν να εφαρμόσουμε κι αυτό τον έρμο το νόμο;;
Καλά είναι δυνατόν να απολύσουν επίορκους; Είναι με τα καλά τους; 1) Είναι αντισυνταγματικό να απολυθούν. Επίορκοι ξεπίορκοι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Αν θέλουν ας τους τιμωρήσουν αλλιώς. Δεν μπορεί κύριε να τους απολύσεις! Εδώ είναι κράτος δικαίου, δεν είμαστε τίποτες νεοφιλελέδες. 2) Η αντιδημοκρατική κυβέρνηση αυτή δεν γίνεται να παρακάμψει το σύνταγμα με κατασκευάσματα περί διαφθοράς στο δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λειτουργοί, όχι απλώς εργαζόμενοι.3) Το θα απογίνει το κράτος αν αρχίσουμε να απολύουμε; Αύριο μεθαύριο αυτό θα αποτελέσει δεδικασμένο και θα ξανακαταστρατηγηθεί το σύνταγμα με αντίστοιχες δικαιολογίες.4) Απευθύνομαι όμως και στην ανθρωπιά. Οι επίορκοι δεν είναι άνθρωποι δηλαδή; ΣΑς ΡΩΤΑΩ!!! Επειδή δηλαδή μπορεί να βρέθηκαν σε μία ώρα ανάγκης και να ζήτησαν φακελάκι, να εκβίασαν επιχειρηματίες ή φορολογούμενους, να εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία τους για προσωπικό πλουτισμό, να βίασαν ή να έκαναν το όποιο αδίκημα, δεν έχει σημασία, εμείς κατευθείαν στην πυρά; ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑς ΤΟΥς ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
η απόλυση των "επίορκων" δεν είναι αντισυνταγματική. ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει ρητά την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης. το κατά πόσο εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα ή όχι βρίσκεται νομίζω σε ευθεία αναλογία με όλους τους υπόλοιπους νόμους του ελληνικού κράτους.
Οχι. Δεν έχω πρόθεση ούτε να προκαλέσει ούτε να κάνω πλάκα. Μιλάω σοβαρά. Αν αυτοί οι 7000 έχουν καταδικαστεί θα πάνε σπίτια τους, είτε το λέει η τρόικα είτε όχι. Αλλά αν ΔΕΝ έχουν κριθεί από δικαστήριο; Και στατιστικά να το δεις σε 7000 ένας δύο δέκα πρέπει να είναι αθώοι. Οπότε τι γίνεται με αυτούς; Ρωτάω σοβαρά.
katarameno-aroxol, το δικό μου σχόλιο απευθήνονταν στον/ην dracula... Τώρα όσον αφορα το δικό σου σχόλιο, θέλω να ελπίζω πως εφ' όσον εχουν κριθεί επίορκοι, αυτό έχει γίνει με τα κατάληλα στοιχεία και είναι τελεσίδικο....