Ο πατέρας του Νίκου Παππά πρόεδρος στον ΟΑΣΘ

Ο πατέρας του Νίκου Παππά πρόεδρος στον ΟΑΣΘ Facebook Twitter
4

«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη τύπου στο ΥΜΑΘ, τα διοικητικά συμβούλια, αρχικώς, του ΟΑΣΘ, το οποίο έχει ως σκοπό την εκκαθάριση του οργανισμού και τις διοικήσεις, του δημόσιου εποπτικού ΟΣΕΘ που θα αντικαταστήσει τον πρώην ΣΑΣΘ και τον ΑΣΥΘ που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

 

Πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ αναλαμβάνει ο οικονομολόγος, Στέλιος Παππάς.

 

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» είπε ο κ. Σπίρτζης.

 

Οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνουν στελέχη από όλο το φάσμα της κοινωνίας, επιστήμονες, τεχνικούς, νομικούς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο μαζί με τα στελέχη των νέων διοικήσεων θα επισκεφθεί τον ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να γίνει η ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM