Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία

Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
24
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο camping APOLLO VILLAGE στο Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση - συζήτηση "ΣΥΡΙΖΑ και εξουσία: Στρατηγική, όρια και δυνατότητες αριστερής πολιτικής".

Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Τάσος Πετρόπουλος.

Το Εναλλακτικό Camping Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ 2017 ξεκίνησε από την Πέμπτη 27 Ιουλίου και συνεχίζεται έως την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα του κάμπινγκ:

Δευτέρα 31 Ιουλίου

13:30 Συνάντηση και γνωριμία με ξένες αντιπροσωπείες της Αριστεράς από την Ευρώπη και τον κόσμο

19:30 Συνελεύσεις Σπουδάζουσας, μαθητών και εργαζομένων

Τρίτη 1 Αυγούστου

19:30 Workshop "Κατασκευάζοντας το συλλογικό, περνώντας από το εγώ στο εμείς. Πρακτικές και βιωματικές προσεγγίσεις"

Συντονίζει η Μαριώ Χαϊδοπούλου-Βρυχέα (Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς")

Τετάρτη 2 Αυγούστου

Αναχώρηση από το Camping

Στο Camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, ενώ θα διεξαχθούν τουρνουά beach volley, ping-pong και σκάκι.

Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter
Ξεκίνησε το κάμπινγκ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου και Βούτσης πήγαν για ομιλία Facebook Twitter

πηγή:ilialive.gr

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
ότι πρέπει για τα συριζόπουλα.να βρούνε κανένα τέρι, να απολαύσουν και τίποτα στο τζάμπα που το πληρώνουμε άμεσα ή έμμεσα εμείς οι φορολογούμενοι. Να πάρουν μια γεύση βρε αδερφέ!Είναι εκπαιδευτικό το κάμπινγκ.
Ε παιδιά, εκει στον ΣΥΡΙΖΑ....σταματήστε αυτό που κάνετε. Ξεφτιλίζεστε, σας έχει πάρει πρέφα και ο πιο αφελής αναγνώστης. Μα ποιος πανέξυπνος σκέφτηκε τέτοιες αηδίες; Κυρά Όλγα εσύ ή κανας άλλος εγκέφαλος;
Skeletor θυμασαι πριν καιρο που ο mr. Short ειχε "και καλα" εναν αλλο θαυμαστη/σχολιαστη που του ελεγε τις ιδιες μ******,με μια "επιθεση" αγαπης προς το προσωπο του? (Μαλιστα του αφιερωνε και στιχουσ απο Καβαφη, για να βει τη δικια του "Ιθακη" ).Απλα εχει καταντησει γελοιο ολο αυτο το θεμα με τη "Ντενη Μαρκορα" της Lifo.Εν τω μεταξυ σαν να βλεπω τωρα πληρως την απαντηση του Short (περι ηθους, δημοκρατιας σε λογο και εκφραση, μισος, θυματοποιηση και γενικα κλαψα). Γιατι δεν βαζει και κανα αλλο ονομα οπως Μαρθα Βουρτση/Ψηλη,Κοντη κ.τ.λ ??
Καλά, δεν υπάρχει αναγνώστης που δεν έχει καταλάβει τι είναι όλα αυτά τα ακάου. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι πια τι κάνουν τα αποτυχημένα Συριζοτρόλ, αλλά πότε αυτοί και οι εργοδότες τους θα συναντήσουν τη δικαιοσύνη.
μπαρμπουτσαλα κοπελα μου,κρατα εσυ τα μελια σου για τον πορτοσαλτεμπογδανισμο,κοψε φλεβες με το Θανο σου και βαυκαλισου με τον τσουγδισμο της συνομοταξιας σου.Κατα βαθος σου αρεσουν τα λαικα παιδια,μπορει να κλαινε αλλα βγαζουν και βαρβατιλα καμια φορα.
Εχω αποφασισει να μην συνδιαλεγομαι με τον "γνωστο σχολιαστη".Αλλα μονον με αυτον.Επι του παροντος.Θα ηθελα,λοιπον,να σου πω τα εξης,"ΦΕΡΕΛΠΙΣ"(!).Εαν δεν εισαι σε θεση να αιθανθεις λιγη,εστω,ντροπη,για το οτι προτιμας να συντασσεσαι με καποιον ψευτη και υβριστη,ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να "ειρωνευθεις"(...ας πουμε...) με διαφορες λεκτικες ακροβασιες και κονοτυπιες καποιον ο οποιος δεν εχει προσβαλλει ποτε κανεναν,ουτε εσενα φυσικα,τοτε το μονον που μπορω να κανω εγω ειναι να σε διαβεβαιαωσω οτι λυπουμαι ειλικρινα.Για λογαριασμο σου,βεβαια.
Τι να πω ,πια,ΦΕΡΕΛΠΙΣ....Αναφερεσαι σε μενα ως :Mr ShortΝτενη Μαρκορα...γενικα κλαψα..Μαρθα Βουρτση/Ψηλη,ΚοντηΣου γραφω απλα οτι :"Λυπουμαι για λογαριασμο σου".Για τον τροπο που επιλεγεις να απευθυνθεις σε καποιον ο οποιος δεν σε εχει θιξει ποτε.Και επανερχεσαι γραφοντας :""..το προβλημα με σενα κυριε Κοντε....οτι ΟΠΟΙΟΣ διαφωνει μαζι σου.... τον αναθεματιζεις, τον βλεπεις σαν εχθρο"""ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.Ουτε σε αναθεματισα,ουτε σε βλεπω σσαν εχθρο.Απλα εξεφρασα την λυπη μου.Τιποτε αλλο.Και συνεχιζοντας γραφεις :""Αλλα στη τελικη, χαιρομαι που αυτη η συριζο-φασιστικη συμπεριφορα δεν εχει ενθερμους αποδεκτες.""Μετα απο αυτα ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ;Μηπως εσυ,και οι "ομοιδεατες" σου,εχετε τελικα πιστεψει στην "ΑΝΤΕΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"την οποια προσπαθειτε συνεχως να δημιουργησετε για δικους σας λογους ; Οπου το μαυρο ειναι ασπρο,και αντιστροφα ;Ο θεος να μας λυπηθει..
Αγαπητε/η isosΣ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.Αποτελουν μια "οαση" μεσα σε μια σκοπιμως διαμορφουμενη ηθικη και πνευματικη "ερημο" την οποια επιχειρουν συνεχως να επεκτεινουν καποιοι, με "εργαλεια" την ολοκληρωτικη εξαφανιση της αληθειας,της ευπρεπειας,και της αντικειμενικοτητας,και την αντικατασταση τους απο χυδαιοτητα,ψευδος,και διαστρεβλωση.Για δικους τους βεβαια,αλλα μαλλον διαφανεις, λογους. Θα εχεις παρατηρησει οτι μαλλον ειμαι ο μονος σχολιαστης ο οποιος δεχεται συνεχεις ,απροκλητες "λυσσωδεις",και χυδαιες,επιθεσεις απο καποιον αλλο "σχολιαστη".Οτι δηποτε και αν γραψω !Και αυτο πιστευω οτι συμβαινει διοτι ο "στοχος" δεν ειναι τα γραφομενα.Αλλα ο γραφων.Ο οποιος ,προφανως,στο μυαλο τουλαχιστον του "επιτιθεμενου", αποτελει σοβαρο εμποδιο στην προσπαθεια πληρους "ερημωσης"του τοπιου της ηθικης,λογικης,και αντικειμενικης σκεψης.Ευτυχως που εξακολουθουν να υπαρχουν και φωνες οπως η δικη σου οι οποιες "δροσιζουν"το περιβαλλον της υπο διαμορφωση "ερημου".Και οι οποιες προσωπικα μου δινουν κουραγιο να συνεχισω να γραφω,παρα την αποπνικτικη ατμοσφαιρα την οποια δημιουργει η "οζουσα"σχολιογρφηση καποιων.
Αυτο ειναι το προβλημα με σενα κυριε Κοντε..οτι ΟΠΟΙΟΣ διαφωνει μαζι σου, εκφραζει με τον ΔΙΚΟ του τροπο τισ ΔΙΚΕΣ του αποψεις, τον αναθεματιζεις, τον βλεπεις σαν εχρο (κλασσικο χαρακτηριστικο των Συριζαιων).Δεν εχεις μαθει την διαφορετικη αποψη, ενω απαιτεις (τραγικο επισης) να εκφραζονται+συντασσονται με βαση τα δικα σου κριτιρια.Εεε μαθε λοιπον οτι ΔΙΚΑΙΩΜΑ Λογου και Εκφρασης ειχαμε,εχουμε και θα εχουμε.Τα φασιστικα και ολοκληρωτικα στοιχεια που απορριπτουν το διαφορετικη θεση και απαιτουν προσαρμογη των αποψεων (ειτε σωστες ειτε λαθος) απλα αργοσβηνουν και εκμηδενιζονται. Ισως και να βολευει η "αυτοθυματοπιηση" αλλα εδω ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ειδησεις, εκφραζονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αποψεις.ΔΕΝ ειναι πολιτικος χωρος.Παντα σε ενδιεφεραν αυτα που θα πεις να αποσπασουν τισ περισσοτερες θετικες ψηφουσ και ΠΟΤΕ απλα να εισακουστει η δικια σου γνωμη.Αλλα στη τελικη, χαιρομαι που αυτη η συριζο-φασιστικη συμπεριφορα δεν εχει ενθερμους (πειοψηφικα) αποδεκτες.
Καποιες φορες πραγματι με "εντυπωσιαζει" ο γνωστος"σχολιαστης",αν και μετα απο οσα εχει γραψει αυτο θα επρεπε να ειναι αδυνατον !Δεν εμπλεκομαι,εδω και πολυ καιρο,σε διαλογο μαζι του διοτι αυτο θα με "κατεβαζε" αυτοματα σε ενα επιπεδο το οποιο δεν θα ηθελα να δω ουτε στους εφιαλτες μου.Ομως υπαρχουν και οι "τριτοι".Οι αναγνωστες.Οι οποιοι δεν εχουν καμμια υποχρεωση να γνωριζουν τι εχω η δεν εχω γραψει.Οφειλω,συνεπως,σε αυτους,τουλαχιστον, κατι.Αντιμετωπιζοντας ,λοιπον,και τον νεο,σημερινο,"ωκεανο ψευδους" εκτιμω οτι οφειλω,for the record,να επισημανω τα ακολουθα.Α...Δεν εχω ποτε ψηφισει Συριζα(...ουτε καποιο αλλο "μεγαλο" κομμα...)και το εχω δηλωσει στο παρον forum,παραβαινοντας μαλιστα,αναγκαστικα,τις σχετικες πεποιθησεις μου περι μυστικοτητας της ψηφου.Ταυτοχρονα,ομως ,δεν εχω ΠΟΤΕ κατηγορησει οποιονδηποτε συμπολιτη μου ,απλο ψηφοφορο,σχετικα με τις εκλογικες επιλογες του.Ουτε εχω ποτε ρωτησει,εστω,καποιον,τι ψηφισε.Ειναι δικο του θεμα αν θελει να το δηλωσει ο ιδιος.Ετσι πρεπει να συμβαινει στις Δημοκρατιες,οπως εγω τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι.Β...Δεν εχω ποτε "κανει την παλαβη" για θυματα βιας,κρατικης η οχι,η οποια μαλιστα αποληγει σε θανατους πολιτων.Μια και το εφερε η περιπτωση,ομως, θεωρω ΚΑΙ τα πραττομενα απο το καθεστως Μαδουρο τραγικα, εγκληματικα,και απολυτως καταδικαστεα.Γ...Η ιστορια με τις συνεχεις αναφορες στους Rothchild εχει,προ πολλου,ξεπερασει τα ορια του "εμετικου".Δεν εχω γραψει καποια δικη μου αποψη γι΄'αυτους.Απλα σε καποιο σχολιο μου ,παρεθεσα,επι λεξει,μαζι με καποια ρηθεντα αμερικανων προεδρων και αλλων δισημοτητων για τις τραπεζες,και ενα αποσπασμα επιστολης την οποια φερεται να εχei γραψει στο παρελθον καποιος Rothchild.Ολα αυτα τα κειμενα,τα οποια βρισκονται σε παμπολλα ιντερνετικα sites,τα παρεθεσα αυτουσια και ασχολιαστα.Αυτο ειναι ολο.Εκτοοτε ακολουθησε ο γνωστος,συνεχης και επαναλαμβανομενος, "εμετος"....Δ....Δεν εχω γραψει ποτε οτι η Deutsche Bank καταρρεει.Αν ενθυμουμαι καλα καποτε ειχα γραψει,μονον, οτι οι ενεργειες Παπανδρεου και η εισοδος της χωρας μας στον μνημονιακο ελεγχο "αγορασαν χρονο"για τις γερμανικες -και οχι μονον-τραπεζες ωστε να μεταφερουν σταδιακα τα δισεκατομμυρια των ελληνικων ομολογων που ειχαν στο χαρτοφυλακιο τους στην Ε.Κ.Τ.και να γλυτωσουν απο τις συνεπειες της δραματικης υποτιμησης τους και τις συνακολουθες μεγαλες απωλειες γι'αυτες.Εαν δεν γινοταν αυτο το γεμανικο κρατος θα επρεπε να παρεμβει και να τις ενισχυσει κεφαλαιακα με πολυ μεγαλα ποσα.Αυτο ειναι ολο.Η ιδια,αλλωστε,η Αγγελα Μερκελ εχει παραδεχθει δημοσια οτι,με την στρατηγικη που ακολουθηθηκε απο μερους τους,"κερδισαν χρονο"..Ε....Η μοναδικη,νομιζω, φορα που αναφερθηκα σε συνδεση ΤτΕ και ΕΚΤ ηταν οταν ανεφερα οτι η ΤτΕ ελεγχεται απο την ΕΚΤ.Δεχθηκα επιθεση επ'αυτου-απο τον γνωστο σχολιαστη- και υποχρεωθηκα να παραθεσω επισημο εγγραφο της ΤτΕ στο οποιο αναφερει η ιδια οτι ελεγχεται απο την ΕΚΤ,θεωρωντας οτι ισχυροτερη αποδειξη περι του λογου το αληθες ειναι δυσκολο να βρεθει.Δεν βαριεσαι,ομως....Το εργο"συνεχιζεται"....απο μερους του.Τελειωνοντας παρακαλω να γινει κατανοητο οτι ολα τα οσα εγραψα τα παραπανω δεν συνιστουν οτιδηποτε αλλο περαν μιας -ακομη-απλης αποκαταστασεως της αληθειας.Ας μου επιτραπει,τελος,μια επισημανση.Δεν εχω ποτε απευθυνει ερωτημα,και δη προσωπικο,στον συγκεκριμενο σχολιαστη.Δεν εχω ποτε παραθεσει εστω και ενα απο τα -απειρα- "απεριγραπτου περιεχομενου"σχολια του εαν αυτο δεν απευθυνοταν σε εμενα,προσωπικα.Αν αποφασιζα να κανω το ιδιο με αυτον και εγω ,τοτε θα εγραφα νυχθημερον σελιδες επι σελιδων επι των γραφομενων του.Δεν το εκανα,ουτε θα το κανω ποτε.Διοτι,οπως προειπα,το να κατελθω σε τετοιο επιπεδο αποτελει για μενα εναν εφιαλτη.Δεν εχω ποτε γραψει,συνειδητα τουλαχιστον, το παραμικροτατο ψευδος η ,εστω,ανακριβεια για καποιον,οποιονδηποτε.Και στις ελαχιστοτατες περιπτωσεις οπου εκανα καποιο λαθος η δεν εκφρασθηκα με την δεουσα ευπρεπεια,μολις μου επισημανθηκε επανηλθα και ζητησα συγγνωμην απο οποιον ενοχληθηκε.Ειπαμε ,ομως.Προκειται για δυο εντελως διαφορετικες σχολες σκεψεις.Για δυο εντελως διαφορετικες αντιληψεις περι αληθειας και ηθικης.Εν τελει,για δυο διαφορετικους κοσμους."Εκαστος εφ'ω εταχθη."
Για να φτάσεις στο επίπεδό μου θα πρέπει πρώτα να μορφωθείς. Κατά τα άλλα μην αναλώνεσαι σε σεντόνια, όλοι θυμούνται τις κοτσανες που έχεις γράψει.
κ.Λαμπρο ευγε για το ηθος σας και για την μορφωση σας.Αποτελειτε οαση εδω μεσα.Συνεχιστε να γραφετε και μην επηρεαζεστε καθολου απο τα αρνητικα σχολια.Ετσι,αισθανθηκα την αναγκη να σας υπερασπιστω αν και δεν χρειαζεστε νομιζω καμια υπερασπιση.Απο το γραφικο υφος βγαζει κανεις σπουδαια συμπερασματα για το χαρακτηρα ενος ανθρωπου.Η εριστικοτητα ειναι ιδιον αμορφωτων ανθρωπων.
Γραφεις ενα σχολιο γεματο μνημες.Τιποτα κακο,τιποτα εναντιον καποιου.Στο οποιο εκφραζεις την νοσταλγια σου για τις "παρεες"των νεων,ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης,εκεινης της εποχης.Με μια,μονον, εκφραση λυπης για την διαχρονικη "εκμεταλλευση" της νεολαιας απο τα πολιτικα κομματα,ανεξαιρετως.Και σου απευθυνεται ενα σχολιο γεματο "δηλητηριο"απο τον γνωστο "σχολιαστη".Και,φυσικα,με προσωπικη επιθεση ,σχεδον με "μισος".Απροκλητα και χωρις κανενα απολυτως λογο.Ως συνηθως,δηλαδη.Δεν πειραζει.Οσο γινεται κατανοητο,εστω και απο λιγους,οτι προκειται για δυο διαμετρικα αντιθετους τροπους λειτουργιας,για δυο εντελως διαφορετικες σχολες σκεψης,για δυο απολυτως διαφορετικες αντιληψεις της ηθικης,για δυο διαφορετικους,τελικα,κοσμους,δεν πειραζει.Αυτο ειναι αρκετο.
Εγώ, αν είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αν είχα χρεώσει τους συμπολίτες μου ζημιά 100 δις, αν έκανα την παλαβή για τους νεκρούς στη Βενεζουέλα, αν πίστευα σε hoaxes επιπέδου ΡΟΘΤΣΗΛΝΤ , αν νόμιζα ότι το κουνούπι είναι πιο επικίνδυνο από τον καρχαρία γιατί δεν πέφτω θύμα προπαγάνδας, αν νόμιζα ότι η ντόητσεπανκ καταρρέει ή αν δεν ήξερα πως λειτουργεί η ΤτΕ και η ΕΚΤ, δεν θα με θεωρούσα σχολή σκέψης. Εγώ πάντα. ._
Τώρα ρε σκελετορ πώς εσύ έβγαλες συμπέρασμα πως ο κύριος απο πάνω ήταν ψηφοφόρος του Σύριζα, μονο εσύ ξέρεις. Και οι αρνητικές στα 2 σχόλια του είναι υπερβολικές. Έχει δίκιο στις διαπιστώσεις που κάνει για παλιά και τώρα (άλλο που τελικά η πολιτικοποίηση της προηγούμενης Γενιάς δεν έφερε και τρομερά θετικά αποτελέσματα και λόγω της απογοήτευσης απομακρύνθηκε ο λαός, οι νεότεροι ειδικά). Επίσης να πω πως όπου Σύριζα βάλε και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί ο καθένας έφερε και απο ένα μνημόνιο (τα οποία και καλά και κακά ήταν). Εμμονή με ένα κόμμα μόνο δεν πάει....και την περίοδο ΝΔΠΑΣΟΚ δεν την λες και πιο πετυχημένη.
Θυμαμαι.....Πριν καμμια...σαρανταρια χρονια ηταν το φετσιβαλ "ΚΝΕ-οδηγητη"στο αλσος Περιστεριου το οποιο αποτελουσε κατι το νεο και "αξιοπεριεργο"για τον ελληνικο χωρο.Ειμαστε,τοτε,εκει στα "νοτια προαστια",μια παρεα απο νεους ηλικας εικοσι-εικοσιπεντε ετων,η οποια ηταν κανονικο "πολιτικο μωσαικο".Καμμια δεκαρια ατομα διαφορετικων πολιτικων(...και...ποδοσφαιρικων !)"πεποιθησεων".Αν θυμαμαι καλα μονο ενας η δυο ηταν "Κνιτες",ενω οι υπολοιποι καλυπταμε ολο το πολιτικο φασμα-πλην της ακρας δεξιας.Αποφασισαμε ,λοιπον,να παμε μια μερα ολοι μαζι να δουμε το φεστιβαλ.Οι πλεον ενθουσιωδεις,μαλιστα, ηταν καποιοι που ανηκαν στην...νεολαια της Νεας Δημοκρατιας ! Καποιοι αλλοι δεν ηταν και τοσο ενθουσιωδεις,αλλα τελικα πεισθηκαν ! Πηγαμε,λοιπον,και περασαμε πολυ ωραια.Τοσο στο ιδιο το φεστιβαλ,οσο και απο την ....ατελειωτη συζητηση (...με πολλη,και εξυπνη,πλακα !),η οποια εγινε μετα, στην ταβερνα οπου καταληξαμε !Εαν υπηρχε κατι χαρακτηριστικο εκεινα τα χρονια ηταν το τεραστιο ενδιαφερον για την πολιτικη σχεδον ολων των νεων,και η ειλικρινεια στην εκφραση των πεποιθησεων ενος εκαστου.Ηταν η εποχη που οι "δεξιοι" πηγαιναν στις εκδηλωσεις των "αριστερων",και που Ολυμπιακοι και Παναθηναικοι πηγαιναν παρεα στο γηπεδο για να δουν μαζι τα ντερμπυ !Ολα,λοιπον,τα "μελη"αυτης της "παρεας" κατι εκαναν στην ζωη της.Αλλοι στην Ελλαδα,αλλοι στο εξωτερικο.Αλλοι στον ακαδημαικο,αλλοι στον επιστημονικο,και αλλοι στον επιχειρηματικο τομεα.Ουτε ενας,παρεμπιπτοντως,δεν εγινε "πολιτικος καρριερας".......Ετσι ηταν η ...."καταραμενη"αυτη "Γενια του Πολυτεχνειου".Ενδιαφεροταν εντονα για την πολιτικη,για το ποδοσφαιρο και,τι περιεργο (!),για τις γνωσεις και για την επιστημη.Και,κυριως,ενδιαφεροταν ο ενας για τον αλλο.Εμπρακτα.Παρα την οξυτατη πολιτικη αντιπαλοτητα.Αν συγκρινει κανεις τον ενθουσιασμο και το παθος για την γνωση και για τα "κοινα"εκεινης της γενιας με τα ισχυοντα τις τελευταιες δυο δεκαετιες, δεν μπορει παρα να προβληματισθει.Και ,αν ανηκει σε εκεινη την εποχη,ισως και να μελαγχολησει.Τα "φεστιβαλ",λοιποιν,συνεχιζονται.Μονον που δεν εχουν ,εδω και πολυ καιρο,καμμια σχεση με το "τοτε".Απο καθε αποψη,πλην μιας.Την "πολιτικη αξιοποιηση τους"(...βλεπε "εκμεταλλευση"...)απο τα πολτικα κομματα.Αυτο δεν προκειται να αλλαξει ποτε.
Κάποιοι έγιναν των τεχνών και των επιστημών, κάποιοι άλλοι πιστεύουν hoaxes για ΡΟΘΤΣΗΛΝΤ. Τουλάχιστον ακούσατε κανά καλό τραγουδάκι στο φεστιβάλ;
Ε ναι, να μία περίσταση (χαρούμενο παρεάκι πάντως, δεν λέτε;) όπου υπάρχουν και οι ανάλογες ενδυμασίες (χαλαρές καθημερινές) σε πλήρη αντίθεση με ένα γνωστό στέλεχος το οποίο εμφανίζεται ΠΑΝΤΟΥ με αυτό το στυλ! Ο λόγος για τον Φίλη φυσικά, ο οποίος εδώ πέρα είναι άφαντος παραδόξως. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Εδώ στην δεξίωση για την Αποκατάσταση Δημοκρατίας και ενώ σχεδόν όλοι είχαν την πρέπουσα εμφάνιση, αυτός εμφανίστηκε σαν Καναδός Ψαράς (με το γιλέκο κτλπ). Η Αχτσιόγλου κομψή ως συνήθως, απ τους Κυβερνώντες που ξέρει να ντύνεται και να φέρεται ενώ διατηρεί χαμηλό προφίλ σε αντίθεση με συναδέλφους της (πουσαι Κατρούγκαλε με τις καθημερινές τηλεοπτικές περιοδείες γκάφας σου), ωστόσο μου φαίνεται πως απλά μετά το Υπουργείο ή κάποια συνάντηση πετάχτηκε και εκεί να δώσει το παρών για λίγο. Σιγά μην πήγαινε παλιότερα στα κάμπινγκ της Νεολαίας επίσημα ντυμένη, θα έπεφτε ΤΟ κράξιμο.Άκυρο αλλά πέρα απο Αχτσιόγλου και Πρόεδρο Βουλής, αριστερά ο τύπος με το μουστάκι στο τραπέζι, Υπουργός δεν είναι και αυτός? ΥΓ: Ξέρω πολύ λαϊφσταϊλικο σχόλιο αλλά δεν νομίζω πως χρειάζονται και δα κιάλλες πολιτικές αναλύσεις.
Εννοειται, στα κομματα της αριστερας τα στελεχη που κανουν κομματικη δουλεια οπως λεγεται εννοειται οτι πληρωνονται. Πχ ο αλεκσης ειναι συκοφαντία οτι δεν εχει δουλεψει ποτε, ως προεδρος της νεολαίας ηταν εμισθος.