Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα φορέα του HIV στο Μενίδι κατά τη διάρκεια σύλληψης

Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα φορέα του HIV στο Μενίδι κατά τη διάρκεια σύλληψης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Στο «Αττικό» νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας αστυνομικός, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, κατά την προσπάθεια σύλληψης ενός φερόμενου ως τοξικομανή στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, τρυπήθηκε στο χέρι από χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε ο δράστης στο τσαντάκι του.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο φερόμενος ως τοξικομανής είναι φορέας του ιού HIV και της ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου. Δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δύο τοξικομανείς. Ο ένας εξ αυτών αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος ακινητοποιήθηκε από τον έναν αστυνομικό.

Όταν o τελευταίος προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ο τοξικομανής προσπάθησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα η χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε σε ένα τσαντάκι που φορούσε, να τρυπήσει το ύφασμα και να καρφωθεί στο χέρι του αστυνομικού.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο τοξικομανής είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στις 6 και 7 Ιουλίου και είχε λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον αστυνομικό, επεσήμαναν πως αυτό είναι μια θετική εξέλιξη καθώς όταν ο ασθενής του HΙV λάβει τη θεραπεία, ο ιός τίθεται σε ύπνωση.

Οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν καθαρές, ωστόσο, σε 30 ημέρες θα κάνει επαναληπτικές εξετάσεις για να ξεκαθαρίσει περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΡΟΥΜΠΙΟ

Ελλάδα / Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Μέσα σε δύο ημέρες πήραν την απόφαση για την αποπομπή» είπε η δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση στον Λευκό Οίκο

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ήταν ενήμερη για την απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης, παρά τη «θερμή υποδοχή» στον Μάρκο Ρούμπιο
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Κατήγγειλε προσπάθεια χρηματισμού για να σταματήσει να μιλά για την υπόθεση

«Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Εμείς βρίσκουμε στοιχεία, εμείς παλεύουμε. Δεν ήρθε ένας να μας πει μια συγγνώμη. Λίγη ανθρωπιά δεν υπάρχει» είπε ο Πάνος Ρούτσι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν γινόταν σε εμένα αυτο και ημουν αστυνομικός σιγα να μην ξανά ασχοληθω με τοξικομανείς και άλλουςΑπλα θα τους βλεπω να τρέχουν Από μακριά.Δεν έχεις πολλές ζωές για να πεις να καταστρέψεις μια για την δουλεια σου.