Σεισμός

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
3

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr.

Όπως αναφέρει το σάιτ, η εταιρεία που δεν σχετίζεται επιχειρηματικά με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center είχε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα και ακίνητά της είχαν βγει στο σφυρί.

Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα (Hondos Παλλάς) πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, που ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές. 

Σημειώνεται ότι η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν, αυτοτελώς, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Χόντου, με τον Νίκο, Αργύρη, Κώστα και Γιάννη να διαχειρίζονται ξεχωριστά, αλλά με ενιαία στρατηγική, τα καταστήματα της αλυσίδας. Ωστόσο, η πτωχευμένη Hondos Παλλάς του Γ.Χόντου και Στ.Κωστούλα είχε αποκοπεί από την ενιαία στρατηγική που υιοθετούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα.

Πηγή: capital.gr
Οικονομία
3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια