Πάνω από 30 συλλήψεις και τραυματισμοί από τα επεισόδια στη Μόρια

Πάνω από 30 συλλήψεις και τραυματισμοί από τα επεισόδια στη Μόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/@UnitedRescueAid
1

Κατεστάλη με παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, η εξέγερση αφρικανών μεταναστών και προσφύγων, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνελήφθησαν περισσότεροι από τριάντα Αφρικανοί ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια και οι οποίοι θα προωθηθούν στο προαναχωρησιακό κέντρο. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ένας μετανάστης με δύσπνοια λόγω της εισπνοής χημικών.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου, αντιδρώντας στον πολύμηνο εγκλεισμό τους και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει.

Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί, οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.

Τότε ξεκίνησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις με αστυνομικούς, καθώς και φωτιές σε κάδους αλλά και ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι, κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια