ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σ' αυτό το νησί αποφασίστηκε πως οι τουρίστες που κυκλοφορούν με το μαγιό και ουρούν δημοσίως θα πληρώνουν ακριβά

Σ' αυτό το νησί αποφασίστηκε πως οι τουρίστες που κυκλοφορούν με το μαγιό και ουρούν δημοσίως θα πληρώνουν ακριβά Facebook Twitter
4

Ο δήμαρχος του νησιού Hvar της Κροατίας δεσμεύτηκε να θέσει τέρμα στις καταχρήσεις και την κακή συμπεριφορά που προέρχεται κυρίως από Βρετανούς τουρίστες, προειδοποιώντας τους με τεράστια πρόστιμα.

Οι πινακίδες που εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο στις εισόδους στο κέντρο της πόλης, αναγράφουν τα αδικήματα και τις αντίστοιχες κυρώσεις, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Το υψηλότερο πρόστιμο είναι 700 ευρώ και προβλέπεται για δημόσια κατανάλωση αλκοόλ και ύπνο σε υπαίθριους χώρους.

Άλλη ανεπιθύμητη συμπεριφορά που είναι πλέον στις απαγορεύσεις είναι το να κυκλοφορούν οι τουρίστες στο ιστορικό κέντρο φορώντας μόνο το μαγιό τους. Στην περίπτωση αυτή κινδυνεύουν με πρόστιμο 600 ευρώ ενώ εκείνοι που δεν φορούν μπλούζα θα πληρώνουν 500 ευρώ.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρικάρντο Νόβακ είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι θα "κάνει αξιοπρεπείς" τους νέους τουρίστες που επισκέπτονται το δημοφιλές νησί.

«Κάνουν εμετό στην πόλη, ουρούν δημοσίως και περπατούν χωρίς μπλουζάκια...ασυνείδητοι», δήλωσε ο Νόβακ στα τοπικά ΜΜΕ τον Ιούνιο, ανακοινώνοντας μέτρα για την αλλαγή τέτοιας συμπεριφοράς. «Οι νέοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά θα πρέπει να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται εδώ», πρόσθεσε.

Ο τουρισμός είναι μια σημαντική βιομηχανία για την Κροατία. Οι επισκέπτες συναθροίζονται κατά χιλιάδες στην εκπληκτική ακτή της Αδριατικής, η οποία έχει περισσότερα από 1.000 νησιά και νησίδες. Κάποιοι επαγγελματίες εκφράζουν πάντως αντίθεση στα σχέδια καθώς φοβούνται πως θα βλάψουν τη φήμη του νησιού.

Διεθνή
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια