Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Άγιο Παΐσιο

Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Άγιο Παΐσιο Facebook Twitter
9


Τεράστιες ήταν οι ουρές πιστών  που σχηματίστηκαν από το πρωί στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στο σημείο για να προσκυνήσουν  ενώ αύριο 12 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γέροντα, του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε πριν από τρία χρόνια με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Άγιο Παΐσιο Facebook Twitter
Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Άγιο Παΐσιο Facebook Twitter

Το Ησυχαστήριο, στο οποίο ο Γέροντας εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994, κατακλύστηκε από κόσμο καθώς στις 20:00 άρχιζε η Αγρυπνία με τη συλλειτουργία πολλών Μητροπολιτών.

 

Με πληροφορίες από Life-events.gr

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Εντάξει στα παπάρια μου αν το κάθε πρόβατο θέλει να πιστεύει κάπου. Αλλά αν πάθουν θερμοπληξία από την πολλή ζέστη και ορθοστασία κανονικά απλά τους αφήνεις εκεί"Πώς είπατε? Πήγατε στους 40 βαθμούς να προσκυνήσετε ένα πτώμα, σταθήκατε 5 ώρες στην ουρά και χωρίς νερό? Λυπαμαι, you brought it upon yourself, δε σας στέλνουμε το ΕΚΑΒ"
5 ώρες από τις 10 μμ μέχρι τις 3 πμ.Mega Αγρυπνία.Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα είχε τέτοια κοσμοσυρροή.Με μια πρόχειρη εκτίμηση στο διάστημα που περίμενα στην ουρά, προσκύνησαν περισσότεροι από 2000 πιστοί.Τεράστια καθυστέρηση εξαιτίας του γεγονότος ότι επιτρέπονταν σε κάθε προσκυνητή αρκετή ώρα μπροστά στο μνήμα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα και ζητάνε την ευλογία του Αγίου, αλλά θα πρέπι να υπολογίζεις και το διπλανό σου.Θα μπορούσαν να περάσουν κάποια άλλη ημέρα και να αφιερώσουν όσο χρόνο θέλουν χωρίς να καθυστερούν τον υπόλοιπο κόσμο.Η οργάνωση άψογη.Φϋλαξη parking με πάνω από 100 άτομα να βοηθούν στο παρκάρισμα, βανάκια που ανεβοκατέβαζαν τον κόσμο στην Μονή. Πεντάωρη Plus λειτουργία με παρουσία 5 μητροπολιτών, συγχαρητήρια στους ιερείς και στις μοναχές για την υπομονή και το κουράγιο.Παρουσία ερυθρού σταυρού σε 3 4 σημεία, με τουλάχιστον 50-60 εθελοντές, με άμεση εξυπηρέτηση, προσωπικά είδα 5 λιποθυμίες.Συγχαρητήρια στον κόσμο πάνω από όλα για την υπομονή.Έχω δει ουρές σε τράπεζες, συναυλίες, καταστήματα να φυτιλιάζονται σε πολύ λιγότερη ώρα.
O καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει σε ο,τι θελει. Αυτο που με ενοχλει πραγματικα ομως ειναι η εκμεταλλευση της πιστης που γινεται, απο ιερωμενους και μη, με σκοπο να γεμισουν τις τσεπες τους.