Τσιρώνης: Ο Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει το σύστημα παράλληλων πληρωμών στο υπουργικό

Τσιρώνης: Ο Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει το σύστημα παράλληλων πληρωμών στο υπουργικό Facebook Twitter
3

Μεγάλη αναταραχή στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη πως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όντως είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU), το περίφημο «Plan B». 

«Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή... Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (...)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Τσιρώνης, μιλώντας στον Σκάι. «Αυτά τα νομίσματα δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών... κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Αυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μετά την αποκάλυψη Τσιρώνη, η ΝΔ έφερε στη Βουλή την πρόσφατη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τα σχέδια της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015 με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, η οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Την ερώτηση κατέθεσαν εννέα βουλευτές, οι οποίοι αναφέρονται στην πρόσφατη ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη στην προσωπική του ιστοσελίδα με την οποία επανέρχεται «στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών - το οποίο προετοίμαζε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει στην αναγκαιότητα του συστήματος παράλληλων πληρωμών (IOU), επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις Τσιρώνη ότι «Plan B» είχε συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. «Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Εκ των ων ουκ άνευ!» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλά, ένα ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο άκουγε επί ώρες τις τις μπαρούφες του Βαρουφάκη, έπαιζαν πόκερ με τις τύχες μας, εμείς ανέμελοι χορεύαμε στους ήχους των νταουλιών, και δεν βρέθηκε ούτε ένας εχέφρων άνθρωπος να εκφράσει την αντίρρησή του;
Ουγκαμπα γκουπ χιχι γκαπα γκουπ μπιρλιλί γκαγκα..αουγκι γκι γκι αουγκι γκι γκιγκαπα γκαπα γκουπ χαχα!Αν μου πει κανείς ότι δεν είμαι αναλυτικός, ας διαβάσει στα σοβαρά Βαρουφάκη, Τσιρώνη για να ενημερωθεί...Εγώ έχω πάρει απόφαση να διαφυλάξω όσο το δυνατόν τις φτωχές μου δυνάμεις και να μην ξαναδιαβάσω τι λέει ή είπε ο Βαρουφάκης.