Ρατσίστρια ή θύμα της υπερβολής; - Η Μις Νότια Αφρική προκάλεσε οργή με αυτή την φωτογραφία

Ρατσίστρια ή θύμα της υπερβολής; - Η Μις Νότια Αφρική προκάλεσε οργή με αυτή την φωτογραφία Facebook Twitter
2

Η Μις Νότια Αφρική αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε κατηγορίες για ρατσισμό, επειδή φωτογραφήθηκε φορώντας γάντια όταν συνάντησε ορφανά παιδιά με τον ιό HIV.

Η Demi-Leigh Nel-Peters συναντήθηκε με παιδιά σε ένα κέντρο στο Γιοχάνεσμπουργκ, σερβίροντας γεύματα στα πλαίσια φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η 22χρονη δήλωσε ότι φορούσε γάντια μίας χρήσης για λόγους υγιεινής καθώς είχε να κάνει με φαγητό, αλλά το Twitter είχε ήδη εξαπολύσει εκστρατεία εναντίον της με πολλούς να την κατηγορούν ότι είναι ρατσίστρια ή πως φοβάται να αγγίξει τα παιδιά λόγω της ασθένειας.

Το hashtag #MissSAChallenge έγινε viral και εκατοντάδες νοτιοαφρικανοί δημοσίευσαν φωτογραφίες για να χλευάσουν και να επικρίνουν την εστεμμένη - και κάποιοι για να την υπερασπιστούν.

Μετά τη θύελλα που ξέσπασε, το κοινοτικό κέντρο που φιλοξενεί τα ορφανά παιδιά χαρακτήρισε την επίθεση γελοία και έσπευσε να υπερασπιστεί την Nel-Peters τονίζοντας πως όλοι φορούν γάντια για λόγους υγιεινής κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

Η Nel-Peters, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, δήλωσε: «Μοιράζαμε φαγητό σε μικρά παιδιά και αυτή ήταν η μόνη αιτία που φορούσαμε γάντια». Πρόσθεσε πως λυπάται που οι προθέσεις της παρεξηγήθηκαν ή που κάποιοι είδαν φυλετικές διακρίσεις πίσω από την λεπτομέρεια αυτή.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας και ανάδειξης των σωζόμενων τμημάτων του Διατειχίσματος, με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων, την αποτροπή περαιτέρω φθορών και την καλύτερη ερμηνεία του μνημείου στο κοινό
THE LIFO TEAM
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Σον Μπέικερ και η Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κάμπερμπατς, Μπέικερ και Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη διασκευή ευπώλητου βιβλίου, ο οσκαρικός δημιουργός υπογράφει σενάριο και παραγωγή του «Left-Handed Girl», ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέπτεται ξανά την ημιτελή σειρά «Τι Ψυχή θα παραδώσεις Μωρή».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ο HIV είναι ιός του ανοσοποιητικου συστήματος και όποιος νοσεί είναι πολύ ευάλωτος ακόμα και σε κοινές μολύνσεις που οι υπόλοιποι άνθρωποι περνούν χωρίς εμφανή συμπτώματα. Επομένως, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Επιβάλλονται τα γάντια όχι για την δικη της υγεία αλλά για την υγεία των παιδιών