ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σύζυγος Παπαγεωργόπουλου: «Ο σύζυγος μου δεν θα δεχόταν ποτέ πρέσβεις με σκουλαρίκι και τατουάζ»

Σύζυγος Παπαγεωργόπουλου: «Ο σύζυγος μου δεν θα δεχόταν ποτέ πρέσβεις με σκουλαρίκι και τατουάζ» Facebook Twitter
29

Για απόφαση των δικαστών με σκοπό να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα που θέλει αίμα πολιτικών, έκανε λόγο σε συνέντευξή της στη Real News, η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σχολιάζοντας την καταδίκη σε ισόβια του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης.  

 «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος», δηλώνει στη συνέντευξή της.

Παράλληλα, επιτίθεται στο Γιάννη Μπουτάρη για τη στάση του στο δικαστήριο: «Μόνο όσοι γνωρίζουν από κοντά τον Βασίλη ξέρουν πόσο σοβαρός και κλειστός άνθρωπος είναι. Ήταν πάντα θεσμικός. Σεβόταν τη θέση του και το αξίωμα του και γι' αυτό εμφανιζόταν πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος. Δε θα δεχόταν ποτέ πρέσβεις ή αρχηγούς κρατών με μπλου τζιν, σκουλαρίκι ή σαύρα τατουάζ.

Η κατάθεση του Μπουτάρη ήταν τραγική. Γιατί ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος ελέω Βασίλη. Χάρη στην καλή του την καρδιά ο Παπαγεωργόπουλος τον συγχώρεσε όταν δέχτηκε να αποσύρει τη μήνυση που του είχε υποβάλει για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει σε βάρος του." [Εδώ η κυρία Παπαγεωργοπουλου αναφέρεται στις κατηγορίες του Μπουτάρη για την κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα Παπαγεωργόπουλου. Ο Μπουτάρης, κινδυνεύοντας να μπει ο ίδιος φυλακή μετά από μήνυση του Β.Π. ανακάλεσε γραπτώς.]

"Ήρθε ο ίδιος και τον παρακάλεσε προσωπικά. Ο Βασίλης του είπε «Τα λόγια είναι εύκολα. Θέλω γραπτή δήλωση» και εκείνος του έδωσε ένα κείμενο με την υπογραφή του στο οποίο αναφέρει πόσο τον σέβεται και τον υπολήπτεται. Και τώρα ήρθε στο δικαστήριο και μίλησε για συμμορία και ομερτά".

29

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Μά'στα, μά'στα... Μην ανησυχείς αρχόντισσα... Ο Κύρης σου σύντομα θα γυρίσει... Θα ξεπεράσει με το καΐκι του φουρτούνες και σκοπέλους και θα φέρει την πλούσια πραμμάτεια του να την αποθέσει στα πόδια σου... Κι αν πρώτος τον αναγνωρίσει ο γερο-Άργος, θα γαυγίσει 3 φορές. Κάτι σαν σύνθημα να ανοίξουν τα μπουκάλια, να παίξουνε τα όργανα.. να απλωθούν τα χρυσά και τα μαλαματένια... Αχ αρχόντισσα... Σύντομα... Σύντομα...
Μην ανησυχείτε κυρία μου, σε λίγο καιρό θα τα λέτε με τον Βασίλη σας από το εσωτερικό τηλέφωνο των φυλακών, εσείς στα πλυντήρια και ο πρίγκηπας στο μαγερειό...
Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είχα ψηφίσεις και τον Παπαγεωργόπουλο. Τελευταία φορά πάντως ψήφισα τον Μπουτάρη και είμαι περήφανος γι αυτή την επιλογή, αφού είναι άνθρωπος που δουλεύει. Δεν είναι ο "Δήμαρχος" αλλά είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που δεν φοβάται να περπατήσει στην Θεσσαλονίκη ούτε χρειάζεται αυλή κλακαδόρων για να νιώθει αυταρέσκεια. Όσες παρεμβάσεις έχει κάνει, ακόμα και αυτές που έφαγε τα μούτρα του, ήταν για το καλό της πόλης και σίγουρα ως τώρα τουλάχιστον δεν είναι κλέφτης όπως ο καλογυαλισμένος προκάτοχός του. Θα έπρεπε να ντρέπεται η κυρία, γιατί εμείς οι Θεσσαλονικείς νιώθουμε προσβεβλημένοι που αυτός ο άνθρωπος ακόμα λέει ότι είναι αθώος.
Κατίνα! Είδαμε και το ποιόν των "σιδερωμένων" εθνοκαπήλων. Παράσιτα, που "πούλαγαν" στη μάζα το χουντικό τρίπτυχο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια", και αυτή τους λάτρευε σαν βυζαντινούς αυτοκράτορες.
Σας παρακαλώ κυρία Παπαγεωργοπούλου βγάλτε τον σκασμό και κοιτάξτε πως θα ξεμπλέξετε... Αφήστε της δηλώσεις! Ο Άντρας σας που που φορούσε γραβάτα έκλεβε οπότε μάλλον οι τύπο ου φοράνε σκουλαρίκια είναι πιο έντιμοι...!
"Ήταν πάντα θεσμικός. Σεβόταν τη θέση του και το αξίωμα του και γι' αυτό εμφανιζόταν πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος."Καραψωνάρα του κερατά ήταν αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θυμάμαι ακόμη εκείνη την καρακιτσάτη χρυσοκορδέλα που μόστραρε συχνά-πυκνά ως άλλος μιστερ θεσσαλονικηhttp://www.newsbeast.gr/files/1/2013/02/27/1papagewrgopoulos3.jpg
Το κύρος που αποδίδει μια κοινωνία σε κάποια άτομα είναι πολύπλοκο φαινόμενο. Είναι μια συνισταμένη όλων των αξιών της.Είναι ευτύχημα αυτή η δήλωση. Συμπυκνώνει όλη την παθολογία των επιλογών της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία επί δεκαετίες επιλέγει άτομα που κάνουν για τη φυλακή, είτε για οικονομικά, είτε για αδικήματα κατά της ζωής/σωματικής ακεραιότητας.Απλά οι λόγοι που χρεοκοπήσαμε σε δυο σειρές. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την κα Παπαγεωργοπούλου γιατί συμπύκνωσε τόσο εύστοχα τους λόγους της χρεοκοπίας μας. Αχ, η κάθε κομμωτηριασμένη κυρία, που τρέχει σήμερα ασθμαίνουσα από πόθο και ανία και βλακεία και έλλειψη στοιχειώδους παιδείας στις μπότες της ΧΑ... Έχω ακούσει πολλές τέτοιες συζητήσεις, από τέτοια άτομα, γι' αυτό το λέω... Νόμιζαν ότι γίνεσαι Ευρώπη με την τσάντα Luis Vuitton...Σίγουρα δε θα εμπιστευθούμε κάποιον μόνον επειδή το παίζει μοντέρνος. Αλλά είναι καιρός η φόρμα να δώσει λίγο τόπο στο περιεχόμενο. Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η "έξωθεν καλή μαρτυρία", ιδίως όταν δίνεται με κριτήρια που επανειλημμένως αποδεικνύονται λανθασμένα και αποτυχημένα, μας αποστερεί από την προσφορά κάποιων ατόμων, που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους, αλλά είναι πχ ομοφυλόφιλοι που δε θέλουν να επιδεικνύονται ακκιζόμενοι, αλλά όχι και να προβαίνουν σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις για να το κρύψουν. Από την άλλη μεριά αναθέτει ευθύνες και ρόλους, εκεί που δεν πρέπει. Πόσοι και πόσοι βουλευτές και δήμαρχοι δεν πολιτεύτηκαν με το "εγώ φοράω παντελόνια" ;Για να δώσεις κάτι, πρέπει να το έχεις. Η Ελληνική συντηρητική παράταξη, το έχω πει ξανά και ξανά, είναι ο μεγάλος ασθενής. Θα έπρεπε παραδοσιακά να είναι σοβαρή, αλλά έχει εξωκοίλει στον ακροδεξιό λαϊκισμό. To πρόβλημα είναι αξιακό. Δε σέβεσαι το θέση σου μόνο όταν, ή επειδή είσαι σοβαρά ντυμένος. Δεν το καταλαβαίνει όμως. Η Ελληνική Δεξιά είναι ένα βήμα πριν τη δημιουργία διπλωματικού επεισοδίου με τη Γερμανία, το φέρνω ως υποθετικό παράδειγμα, υβρίζοντας πχ το Γερμανό Υπ. Εξ. επειδή είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος και σε σύμφωνο συμβίωσης με άντρα. Αντί να δει το μάυρο χάλι της, δεν το καταλαβαίνει και από πάνω.
εξαιρετικο σχολιο! το οτι στην ελλαδα η δεξια ειναι τελειως αντιπνευματικη(που να συγκριθουν με τορρυς οι γουιγκς, η τη γαλλικη δεξια, ασε που μεχρι τωρα ο πανος καμμενος ηταν στη νεα δημοκρατια) ειναι ενας απο τους λογους που δεν ασκει μεγαλυτερη επιρροη... βεβαια στη χωρα των ψεκασμενων και του hellas orthodoxy ζουμε.. κανονικα θα πρεπε να εχει την ιδια φιλοευρωπαικη κοσμοπολιτικη ατζεντα οπως και η κεντροαριστερα.. ο δημαρχος λονδινου θα ηταν καλο παραδειγμα προς μιμηση.
Και που να δει η μανδάμ τον υπουργό οικονομικών της Ολλανδίας : Κότσος και σκουλαρίκι (για tattoo δεν τον έχω ψάξει) ... Παρόλα αυτά είναι αποτελεσματικός παρόλο που δεν είναι ... ατσαλάκωτος.
Το πρόβλημα είναι το σκουλαρίκι του Μπουτάρη ή που ο γραβατωμένος αντρούλης σου έφαγε το καταπέτασμα από τα ταμεία του Δήμου;Κάτσε σπιτάκι σου, κυρά μου, κι άσε το δημόσιο βήμα να λες ό,τι μπούρδα σου κατέβει...
όταν η δικαιοσύνη αθωώνει (υποκλοπές, siemens κλπ) δεν κάνει καλά τη δουλειά της.όταν καταδικάζει, το κάνει για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα περί δικαίου. μεγάλη η φιλοδοξία να γίνουμε ευνομούμενο κράτος.
Δεν δικάζει ο λαός αλλά το Δικαστήριο. Μήπως κάποιος να την ρωτήσει:"Ως γυναίκα πολιτικού (και ως πολίτης), σε μια δημοκρατία που εκλέγει ανθρώπους σαν τον άντρα σας, δεν θα πρεπε να σέβεστε τις αποφάσεις του δικαστηρίου.
Συγνώμη κιόλας αλλά τώρα που καταδικάστηκε δε θα ήταν αέρας κοπανιστός η οποιαδήποτε μήνυση για δυσφήμιση; Ή η καταγγελία Μπουτάρη ήταν για άλλου είδους ατασθαλίες;
Για κακοδιαχείριση ήταν. Αλλά δυστυχώς το 2009 δεν είχε βγει στη φορα το μέγεθος του μπ**ρδέλου που επικρατούσε στα οικονομικά του δήμου, αν και ήταν γνωστό οτι λειτουργούσε χωρίς διπλογραφικό σύστημα. Όλοι λίγο-πολύ ήξεραν αλλά κανείς δεν μπορούσε να είναι βέβαιος. Εξ' ου και η ανάκληση.
Οτι και να λεει η κυρια, ποιος την πιστευει; Η Θεσσαλονικη βοουσε εδω και χρονια για τα κατορθωματα του συζυγου της και ακομα και η ιδια η παραταξη του ειχε παψει να τον υποληπτεται.
Ας φοράει και λοφίο ο δήμαρχος -δε μ'ενδιαφέρει το λουκ αρκεί να μην μασάει από τα ταμεία. Να που φθάσαμε μ'αυτά που ζούμε -να μας ενδιαφέρει πρωτίστως να μην τρώει και να μην τα παίρνει και μετά να κάνει έργο στην πόλη.
Νόμιζω ότι θα συμφωνήσω με την κα Παπατάδε. Το να φοράει σκουλαρίκια ένας Δήμαρχος είναι πολύ χειρότερο από το να έχει καταληστέψει τον Δήμο...