Ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Μπογδάνο

Ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Μπογδάνο Facebook Twitter
27

Απολύθηκε τελικά από τον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε σύσκεψη στη διοίκηση του καναλιού του Φαλήρου και πως του ζητήθηκε να παραιτηθεί, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη θέση του σήμερα θα είναι ο Νίκος Υποφάντης.

Η απάντηση του Μπογδάνου:

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ


«Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία».

Χθες οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε πως «μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια» και αυτή ήταν η φράση που έφερε τη ρήξη.

Λίγο μετά το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδοκίμαζε τις δηλώσεις Μπογδάνου.

Ο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τα  όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος ως «ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου χθες εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον δημοσιογράφο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει: «Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΙ  ζήτησε συγγνώμη για τις «ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου», όπως αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει τους υπαινιγμούς απαράδεκτους. Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων.

TV & Media
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Μια απλη ερωτηση: αν ο Μπογδανος ηταν Συριζα, θα τον ειχαν θεο εκει στο κομμα και στην "αριστεροκενωνια" ή οχι; Θα ηταν οπλο πρωτης γραμμης αλα καλη ωρα Πολακη ή οχι; ΟΛΟΙ ξερουμε την απαντηση. Αυτο που ενοχλει σε οσα πολυ σωστα και δεικτικα λεει γενικα ο Κωνσταντινος, ειναι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!! Ειναιαπο τους ΛΙΓΟΥΣ που μπορει να τους τη λεει ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, αλλα πολυ λιγοτερα "ξυλινα" οπως το συνηθιζουν αυτοι και με πολυ περισσοτερο χιουμορ. ΑΥΤΟ δεν μπορουν να χωνεψουν, αυτο τους καθεται στο λαιμο και για αυτο εψαχναν τροπο να του στερησουν το βημα λογου. Ολα τ' αλλα ειναι γι αν ειχαμε να λεγαμε...
Μεγάλη βλακεία του Μπογδάνου. Ενώ επεσήμανε κάτι πολύ σωστό, ότι ο Τσίπρας δεν επισκέφτηκε τον πρώην Πρωθυπουργό που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης--και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό, ας μην ξεχνάμε πως η όλη προπαγάνδα περί γερμανοτσολιάδων εξαιτίας των οποίων η εθνοσωτήριος είναι υποχρεωμένη να υπογράφει σκληρά μέτρα, καλά κρατεί, ακόμα και 2 χρόνια μετά το δημοψήφισμα--τελικά έβγαλε τον Τσίπρα μάγκα με τις υπερβολές του.
Μόνο ντροπή για τον ΣΚΑΙ.Ο Μπογδάνος μπορεί να είναι ό,τι ναναι και εγώ προσωικά δεν τον παίρνω πολύ στα σοβαρά. Ας μας εξηγήσει όμως κάποιος από αυτούς που εθίγησαν, είπε κάτι ανακριβές; Είναι ή δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα;
Ότι ο Συριζα πιστεύει πως οι ακροδεξιοί τρομοκράτες είναι εγκληματίες, ενώ η ακροαριστερή τρομοκρατία έχει αστερίσκους και υποσημειώσεις (αιτιολογείται κοινωνικοπολιτικά, ακόμα και δικαιολογείται για κάποιες συνιστώσες), δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά ο Μπογδάνος μίλησε περί πρώην συντρόφων. Εφόσον δεν προσκόμισε στοιχεία είναι συκοφάντης. Κάτι τέτοια μόνο ο Καμμένος τα λέει--και πάλι τον πήγαν στα δικαστήρια και ζήτησε συγγνώμη.
Με συγχωρεις αλλα δεν ειναι ετσι. Καμμια αποδειξη δεν χρειαζεται για το οτι ΚΑΙ ο Τσιπρας ΚΑΙ οι παρολιγο δολοφονοι του Παπαδημου ειναι αριστεροι και μαλιστα της ριζοσπαστικης αριστερας. Και πως αποκαλουνται οι αριστεροι μεταξοι τους; Συντροφοι, ετσι δεν ειναι; Αυτο ειπε στην ουσια ο Μπογδανος δεν ειπε οτι ανηκαν στην ιδια γιαφκα (πραγμα που θα ηταν συκοφαντια και θα χρειαζοταν αποδειξη). Καμμια συκοφαντια λοιπον. Απλα το κομμα θελει να ξεχασουμε τον κοινο τοπο καταγωγης Τσιπραιων, Καρανικων, μολοτοφορων και καλασνικοφορων. Ολοι απο διαφορετικες συνιστωσες ειναι, απλα καποιοι απο περισσοτερο εξτρεμιστικες, εως δολοφονικες. Τοσο απλα.
Μπείτε να δείτε κάτι σχόλια στο προφίλ του Μπογδάνου στο FB. Ένα απ' τα αγαπημένα μου: "Ειμαι εξω φρενων με το ΣΚΑΙ κ το συριζα. Ο Μπογδανος για μενα ειναι ο,τι καλυτερο εχει να επιδειξει η δημοσιογραφια τα τελευταια χρονια κυριως λογω πνευματος κ παρρησιας. Θα τον ακολουθησω οπου κ αν εμφανιστει."Μετά μας φταίνε οι γερμανοί...
Αναλογα σχολια, και θερμοτερα, υπαρχουν και για τον Πολακη, που εχει και θεση ευθυνης (ζωης και θανατου μαλιστα). Και μετα μας φταινε οι Γερμανοι...
Σαφώς και υπάρχουν. Δεν διαφωνώ και έχει περισσότερη βαρύτητα ο Υπ. Υγείας, από έναν δημοσιογράφο της πλάκας.Μόνο που τώρα το άρθρο αφορά τον Μπογδάνο. Αν αφορούσε τον Πολάκη, θα μιλάγαμε για τον Πολάκη. :-)
Πριν λίγες ώρες ο πρωθυπουργός κάλυψε τον ακροοδεξιό του εταίρο για υπόθεση εκβιασμού και ναρκωτικών.Πριν λιγους μήνες η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει όλα τα καναλια που δεν ακολουθούσαν το αφήγημά της.Πριν λιγους μήνες ο πρωθυπουργός είχε προσωπικά ραντεβού για κάτι "βιβλία" με επιχειρηματίες.Πριν λίγους μήνες ο ΥΠ προστασίας του Πολίτη κατήγγηλε πως σκοπεύουν να τον δολοφονήσουν.Πριν 1,5 χρόνο ο ΥΠΕΘ δήλωσε πως εάν βγούμε από την ΕΕ θα επιβάλει την ταξη με τον στρατό.Πριν 2 χρόνια ο προθυπουργός έλεγε δωσίλογους προδότες όσους αμφισβητου΄σαν πως μπορεί να σκίσει το μνημόνιο (προτού επιβάλει αλλα 2).Πριν 1 χρόνο βγήκε από τη φυλακή κάθε τρομοκράτης λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου. Άλλοι έσπειραν βόμβες στην Ευρώπη, άλλοι στην Ελλάδα.Στελέχη της κυβέρνησης στήριξαν ανοιχτά την τρομοκρατική επίθεση σε πρώην προθυπουργό. Υπουργός-μπράβος της κυβέρνησης δήλωσε πως θα κάνουν την Ελλάδα σοβιετία προχτές.Ο πρωθυπουργός θεωρεί τους θεσμούς της Δημοκρατίας εμπόδια προς παράκαμψη.Προφανώς στην Ελλάδα η ελευθερία του λόγου ισχύει μόνο για όσους έχουν αριστερές περγαμηνές. Το γνωρίζουμε. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτή η κυβέρνηση αποτελείται από τα χειρότερα συστατικά της μεταπολίτευσης. Ό,τι ποιο σάπιο και ελεεινό. --------------------------------------------Δεν μου αρέσει το στυλ του Μπογδάνου, δεν θα τον υπερασπιστώ. Αλλά άλλο το δέντρο, αλλο το (καμμένο) δάσος.
Σε άλλο άρθρο έγραψα πόσο συμπαθούσα αλλά πλέον σχεδόν αντιπαθώ τον Μπογδάνο και θα σταματούσα να τον βλέπω. Αλλά αυτή η σπουδή του ΣΚΑΪ να εκδώσει αμέσως ανακοίνωση με 100 ντουντούκες και τελικά να τον απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες, δεν είναι καθόλου φυσιολογική. Αντιθέτως είναι πολύ ύποπτη και φανερώνει παρασκήνιο που μάλλον θα χρειαστεί πολλή φαντασία για να μαντέψουμε. Γιατί φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ, ενώ υποτίθεται ότι τον χτυπάει;Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΚΑΪ... Για το καλό της Δημοκρατίας και των θεσμών, ελπίζω να το μάθουμε.
και για το ιστορικό, δεν έχω σε εκτίμηση τον Μπογδάνο, έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όμως, όπως ο Αλέξης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά για ηθική βλάβη κλπ αν το επιθυμεί
Ναι, όμως άλλα μας έλεγες προχθές όταν ήσουν αγκαλιά με τον Κασιδιάρη!..Όχι δεν ισχύει το παραπάνω (έτσι νομίζω τουλάχιστον) αλλά βλέπεις πως αν δεν έλεγα οτι δεν ισχύει και ήταν απλά στη θέση του διαχειριστή να με κόψει ή στο δικό σου δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίων μου, πως πολύ εύκολα μπορεί να κατέλληγες να πηγαινοέρχεσαι στα δικαστήρια ξοδεύοντας χρόνο και μια περιουσία, παίζοντας το whack-a-mole της ψευδούς είδησης
"whack-a-mole"Είδες πόσο εξελίσσονται τα συριζόπουλα στην αλλοδαπή; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και το άλλο θρασύδειλο κόλπο που μπορεί να κάνει κανείς: να συκοφαντήσει χωρίς να κατονομάσει--το έκανε ο Καμμένος πριν από λίγες ημέρες, όταν αναφέρθηκε σε "αυτούς που χρηματίζονται οικογενειακώς".
Όπως όλα δείχνουν έχουμε χούντα.φάνηκε ξεκάθαρα από την απάντηση της Κουμουνδούρου ότι αυτό ζητούσαν.Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους.Θα πρέπει κάθε φορά που λένε κάτι να πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί στο δικαστήριο, που και πάλι θα τους απέλυαν οι Συριζανέλ.Η χούντα αυτή υποχρεώνει τους δημοσιογράφους να μην εκφέρουν προσωπική γνώμη, αλλά να παπαγαλίζουν την "επίσημη εκδοχή" κάθε θέματος, όπως πολύ καλά γνωρίζουν και το κάνουν στην ΕΡΤ, τόσο προκλητικά που εκθέτουν το αφεντικό τους.
Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε τον Λουκά Παπαδήμο πρώην πρωθυπουργό, ο οποιος νοσηλεύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετα απο τρομοκρατική ενεργεια σε βάρος του?