Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους

Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter
4
Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter

Η Asos αποφάσισε να σταματήσει να περνά από photoshop τις φωτογραφίες των μοντέλων που διαφημίζουν τα μαγιό, κρύβοντας έτσι οποιαδήποτε «ατέλεια» έχουν, και αντιθέτως να τις αφήνει αρετουσάριστες- μια κίνηση που έχει ενθουσιάσει τις τελευταίες ημέρες όσους ψωνίζουν μέσω του γνωστού ιστότοπου διαδικτυακών αγορών.

Οι χρήστες στο Twitter παρατήρησαν αμέσως την αλλαγή, βλέποντας για πρώτη φορά μοντέλα να ποζάρουν δείχνοντας τις ραγάδες που μπορεί να έχουν στο σώμα τους. «Σ' ευχαριστώ Asos που δεν αφαίρεσες τις ραγάδες της, δείχνει εντυπωσιακή και αυτό θα βοηθήσει τα κορίτσια να αγκαλιάσουν το δικό τους εγώ», «Η κίνηση της Asos να μην επεξεργαστεί τις ραγάδες στις φωτογραφίες με τα μαγιό με ενθαρρύνει τόπο πολύ, κοίτα πόσο όμορφες είναι όλες τους», ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών, που στην πλειονότητά τους χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία από «εντυπωσιακή» μέχρι «επική».


Βέβαια, αρκετοί ήταν εκείνοι που παρόλο που αναγνώρισαν το θετικό του πράγματος, έσπευσαν να επισημάνουν πως η εταιρία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να θεωρείται πως προωθεί την εικόνα ενός υγιούς και φυσιολογικού σώματος. «Είναι πρόοδος όταν εξακολουθείς να χρησιμοποιείς μοντέλα με σώμα 12χρονου αγοριού;» σχολίασε ένας χρήστης, με άλλον να παρατηρεί πως μπορεί τα μοντέλα να έχουν ραγάδες αλλά δεν παύουν να είναι ταυτόχρονα πολύ αδύνατα. 


Γενικά η εταιρία έχει δεχθεί κατά καιρούς πολύ έντονη κριτική για τις πολιτικές της που δεν προάγουν το body positivity, αφού συστήνει συγκεκριμένα μεγέθη στους αγοραστές και έχει κατατάξει το μέγεθος 6 ως το μεγαλύτερο. Ωστόσο, η πρόσφατη κίνηση να προβάλλει τις ραγάδες των μοντέλων της είναι οπωσδήποτε θετικό βήμα. 

Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter
Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter

Η Asos δεν είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει Photoshop στις φωτογραφίες των μοντέλων, με τις Target και Aerie να έχουν προηγηθεί από καιρό. 

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΛΑΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν βλέπω μέλλον εδώ»: Το Μιλάνο σε επιφυλακή για νέα επεισόδια – Η «χαμένη γενιά» της Ιταλίας στο προσκήνιο

Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και το αίσθημα αποκλεισμού τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια των νέων, ενώ η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι απαντά με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΙΚ ΓΟΥΟΛΤΖ

Διεθνή / Μάικ Γουόλτς: «Ακόμη και σε έναν χρόνο από τώρα ενδέχεται ο πόλεμος με το Ιράν να μην έχει τελειώσει»

Σε δυσοίωνη πρόβλεψη για την πορεία της σύγκρουσης με το Ιράν προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών και με τα ποσοστά αποδοχής του Τραμπ να υποχωρούν όλο και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕΡΒΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Σερβία: Χιλιάδες στους δρόμους του Βελιγραδίου ενόψει εκλογών - «Βάζουμε τέλος σε 14 χρόνια ταπείνωσης, χάους και προδοσίας»

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προκήρυξε τον περασμένο μήνα πρόωρες εκλογές με τον ίδιο να παραιτείται και να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας
THE LIFO TEAM
ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Πούτιν: Δηλώνει έτοιμος για τελική συμφωνία, όχι για «σύντομη» εκεχειρία με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις τριμερείς διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, αλλά με στόχο μια οριστική ειρηνευτική συμφωνία και όχι μια «σύντομη» κατάπαυση του πυρός.
THE LIFO TEAM