Γλέζος:«Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου» - To αμήχανο γέλιο του Τσίπρα

Γλέζος:«Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου» - To αμήχανο γέλιο του Τσίπρα Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Μανώλη Γλέζο.
5

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανώλη Γλέζου με τίτλο «Ακρωνύμια».

Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τους λόγους που το ελληνικό έθνος άντεξε παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς αλλά και για την πολυπραγμοσύνη του, την οποία όπως είπε, οφείλει στους συναγωνιστές του που έχουν φύγει από τη ζωή. Ο ίδιος δεν έκρυψε επίσης την συγκίνηση και τα δάκρυά του, εκφωνώντας μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που κάθονταν στην πρώτη σειρά. 

Γλέζος:«Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου» - To αμήχανο γέλιο του Τσίπρα Facebook Twitter
Ο Μανώλης Γλέζος υπογράφει βιβλία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του νέου του βιβλίου «ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής.
Γλέζος:«Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου» - To αμήχανο γέλιο του Τσίπρα Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικός Βούτσης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Μανώλη Γλέζου.
Γλέζος:«Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου» - To αμήχανο γέλιο του Τσίπρα Facebook Twitter

«Στο πολιτικό γίγνεσθαι ο καθένας σας στον τομέα του αναλαβαίνει να κάνει πράξη τα όνειρα αυτών των ανθρώπων. Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου! Ναι, Τόσκα, θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από μένα ποτέ», είπε σε κάποιο σημείο ο Μανώλη Γλέζος απευθυνόμενος σε όσους ήταν εκεί, και προφανώς κυρίως στους Τσίπρα και Τόσκα. Ακούγοντας αυτά τα λόγια από το στόμα του Μανώλη Γλέζου, ο πρωθυπουργός αρχικά χαμογέλασε αμήχανα ξεσπώντας τελικά σε γέλια και χειροκροτήματα. 

Δείτε το στιγμιότυπο:

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στους πέντε λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατάφερε, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, να ξαναυπάρξει: την κοινή μας γλώσσα, την ύπαρξη λαϊκής εξουσίας, τα ήθη και τις παραδόσεις που κράτησαν τον ελληνισμό αδούλωτο, τον κλήρο και την εκκλησία που ήταν δίπλα στο λαό και την ιδεολογία της αντίστασης. Επίσης μίλησε για τους κινδύνους της ελληνικής γλώσσας που είναι η φτωχοποίηση των ομιλητών, η ξενοποίηση και η μονοσημαντότητα. 

Τέλος, αναφερόμενος στην πολυπραγμοσύνη και με δάκρυα στα μάτια είπε ότι «τις παραμονές από κάθε μάχη μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε και λέγαμε «εάν εσύ ζεις μην με ξεχάσεις», «εάν εσένα δεν σε βρει το βόλι όταν συναντάς ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα και από εμένα, και όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί και από εμένα, και όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων θα τον ακούς και για μένα, και όταν ακούς τον άνεμο να περνάει μέσα από τα φύλλα, όταν ακούς το θρόισμα των φύλλων, θα το ακούς και για μένα, και όταν χορεύεις θα χορεύεις και για μένα». «Μπορώ να ξεχάσω;» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι «τo δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και οι άνθρωποι που πολέμησα μαζί τους, οι άνθρωποι που αντιμετωπίσαμε μαζί τον θάνατο, οι φίλοι μου, δεν ζουν σήμερα. Μπορώ να τους ξεχάσω; Είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτό τον κόσμο; Δεν είναι δυνατό. Και γι΄αυτό έχω αυτή την πολυπραγμοσύνη, γιατί εκτελώ εντολές ή προσπαθώ να εκτελέσω τις εντολές τους».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μανώλη Γλέζου:

Στην παρουσίαση παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος και προλόγισε το βιβλίο, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Πανούσης και Αριστείδης Μπαλτάς, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Μανιός και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, όπως επίσης ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τρεφω αμεριστο θαυμασμο προς τον κ. Γλεζο. Με ενοχλει ομως, οταν χρησιμοποιειται η επικληση στο συναισθημα, για να λειανθον οι γωνιες και να γινει η παρουσιαση δακρυβρεχτη. Συγκεκριμενα, τι εννοει οτι υπαρχει λαικη εξουσια; Δευτερον, ποιος κληρος και εκκλησια(επισημα) ηταν διπλα στο λαο και ευλογησε την αντισταση;...