Απεργία την Πρωτομαγιά

Στήνεται μνημείο στην ΕΡΤ για τον «αγώνα ενάντια στο μαύρο»

Στήνεται μνημείο στην ΕΡΤ για τον «αγώνα ενάντια στο μαύρο» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/SOOC
10

Μνημείο για «τον αγώνα ενάντια στο μαύρο» θα τοποθετηθεί εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο μνημείο με τίτλο «Μνήμες και χρέος» θα τοποθετηθεί έργο φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο, και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 12.00.

«Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει "μαύρο" στη δημοκρατία και στις ζωές μας».

Ολόκληρη ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες.

Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι' αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους.

Έτσι κι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μνημείο εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου, όχι γιατί ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα και είμαστε πρωταγωνιστές - μαζί με την κοινωνία - του αγώνα ενάντια στο μαύρο, για τη δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθεροφωνία, για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και γιατί οι παρακαταθήκες, τα οράματα, οι αξίες, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, συστατικά αυτού του ανένδοτου αγώνα, πρέπει να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και να γίνουν ορόσημο και στις μελλοντικές γενιές.

Αυτός ο συνδικαλιστικός αγώνας που είχε καθαρό ιδεολογικό - πολιτικό πλαίσιο και εργατική - ταξική αναφορά και συνείδηση, ξαναεπιβεβαίωσε τη ρήση και τη μόνη σίγουρη λύση «Όλα με αγώνες κατακτιούνται, τίποτα δεν μας χαρίζεται».

Στο μνημείο «Μνήμες και χρέος», θα τοποθετηθεί μοναδικό έργο αποτύπωσης του αγώνα, φιλοτεχνημένο από τον αλληλέγγυο της ERTopen, διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει.

«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»

Εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική μας, κρατάμε τις μνήμες ζωντανές και τις ψυχές μας αδούλωτες, τις παρακαταθήκες «όρθιες» και συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες γι' αυτές που αγωνιστήκαμε.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει «μαύρο» στη δημοκρατία και στις ζωές μας».

TV & Media
10

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
«και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι' αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους.»Παιδιά αυτοί στα σοβαρά φαντάζονται τους εαυτούς τους κάπως σαν τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο το '73. Είναι δε τόσο αδίστακτοι που μέχρι και νεκρούς εφευρίσκουν.
Όταν ο ίδιος ο Τσίπρας, που έχει γελοιοποιηθεί δημοσίως κάμποσες φορές τα τελευταία 2 χρόνια, δεν ντρέπεται για το πόσο γελοίος είναι και χαχανίζει όλην την ώρα, λογικό είναι και τα τσιράκια του και οι ανθυποτσίπρες να έχουν τουπέ.
Μονο στην Ελλάδα αυτα τα ρεζιλίκια... και μετα αναρωτιέστε γιατι ειμαστε αυτοί που ειμαστε. Οχι 5, 45 μνημόνια στο κεφάλι ακατάπαυστα χρειαζόμαστε και πάλι δεν ξέρω κατα ποσό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε. Αηδία, Άι στο καλό μας....
Κλείσιμο στην ΕΡΤ τώρα!Νεος φορέας χωρίς μονιμότητα, προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο και για ΟΛΟΥΣ, χωρίς υποχρεωτική συνδρομή-νταβατζιλίκι μέσω ΔΕΗ, έσοδα μόνο απο διαφημίσεις.
Έχω αλλάξει δεκάδες δουλειές και έχω μείνει πολύ καιρό άνεργος. Σε αυτούς έγινε μία στραβή (και εντελώς άδικη) στον εξασφαλισμένο δρόμο για την σύνταξη, και ακόμη να ξεπεράσουν το τραύμα. Ψυχραιμία παιδιά. Δεν είστε τα χρυσά παιδιά του θεού. Δείτε τι γίνεται στην Ρωμαϊκή αρένα που λέγεται ιδιωτικός τομέας, και σταματήστε να συνεχίζετε να μας προκαλείτε. Δεν έκανε άλλος παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη.
Πρεπει να αναρωτηθω ποσοι ιδιωτικοι τηλεοπτικοι σταθμοι θα εμεναν ανοιχτοι αν εκαναν μεσο ορο τηλεθεασης 0,5%; Αντιστοιχα ποιες ιδιωτικες επιχειρήσεις;Το οτι ειναι δημοσιος τηλεοπτικος σταθμος και εχει αλλα κριτηρια δεν μου λεει κατι, με το budget που εχει η ΕΡΤ επρεπε να ειχαμε κατι που να ηταν στα προτυπα του BBC, τηρουμενων των αναλογιων. Αντι αυτου εχουμε ενα χαμηλων προδιαγραφων προγραμμα που λειτουργει σαν φερεφωνο της καθε κυβερνησης και βολευει αργομισθους. Ως ποτε;