ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.6.2017 | 00:03

υποφερω

ειμαι 24 χρόνων απενταρη και φοιτητρια. μονογοονεική οικογένεια μονο η μανα μου ζει ..τα τελευταία κάμποσα χρονια ειναι με κάποιον και ζούμε σπίτι του ..εισόδημα εμείς μηδενικό ..ενα σπιτι έχουμε και αυτο μακριά στη πόλη μας ,τ έχουμε αφήσει χρονια και ζούμε σπιτι του .η μανα μ στ νησί π ζούμε δουλειά δε έβρισκε ούτε κ γω ..κανει μόνη της γλυκα μαρμελάδες οσο μπορω τ βοηθάω κ εγω ..κ οτι λεφτά βγουν που τι να βγει μια στο τοσο θα μπουν στη τσέπη του ..για να συνεισφέρουμε γιατι ζούμε σπιτι του .μου φέρεται κυρίως πολυ ασχημα και σε αυτήν ασχημα τελευταία του στυλ ( όλη μερα να ειναι όρθια να κανει δουλειά πανω από κατσαρόλες να της βγαίνει η ψυχή και αν ξεχάσει κατι και χάλασε στ ψυγείο φωνή και κακό )..τουςτελευταίους μήνες π ξενοίκιασα από τ πόλη που ζούσα για τη σχολή και ήρθα σπιτι του μονιμα η ζωη μου ειναι μαρτύριο ..επδ ειμαι σπιτι του θα πρεπει να υποστώ αδιακρισία και φουλ όλη τη ωρα να χώνεται στη ζωη μου γιατι πχ καθομαι κ δρ κανω κατι τη ωρα που το θελει να χώνεται σε οτι συζητάω με τη μανα μ γενικα να μου τη λέει με καθε ευκαιρία καθε μερα ρε παιδιά !! Καθε μερα ..καθε μερα του λέει η μανα μου οτι το κανει προφανώς επίτηδες για να φύγω και οτι φυσικά δε το ανέχεται και θα φύγουμε μαζί ..αλλα να πάμε που ; 2 γυναικες απενταρες με μονο 1 μακρινή συγγενή και αυτη με τα δικά της προβλήματα !! Δουλειά να φύγω από δω μεσα ώστε να διαβάζω κιολας να δουλεύω να πηγαίνω στη σχολή μου που και που ,που ειναι μακρυα δε βρίσκω ..μ εχουν σε 3 δουλειές άγρια εκμεταλλευτεί ..στη 1η πηγα σ άλλο νησί μακρύα από δω ..το αφεντικό αποφάσισε οτι δε του κάνα μου φάγε τα λεφτά που χάλασα στο πήγαινε έλα ..δε με πλήρωσε μου τη έπεσε από πανω και αισχρά ..στη 2η δουλειά ενώ τους ειχα πει οτι δε ειχα προϋπηρεσία έκανα μια παρά πολυ σκληρη δουλεία 8 _9 ωρου σε 6 ωρο και παλι το ήθελαν και πιο συντομα ..στο 4ημερο με έδιωξαν και γενικα οποια παει μετά η φεύγει η τη διώχνουν γιατι ολες ειναι η άπειρες οπως εγω η προβληματικές η και γω δε ξερω τι γιατι κανεις δε μπορεί να τους βγάλει τη δουλειά 9ωρου στο 6ωρο που θέλουν ..έπειτα μια τύπισσα για δουλειά πωλητριας που με είχε απορρίψει λόγω έλλειψης έμπιιριων μου λέει έλα να σε δω δοκιμαστικά ..πάω ..2 μέρες απλήρωτη για να μου πει οτι δε κυνηγάω τους πελάτες και δε εχω προυπηρεσια και οτι θελει να τς κανω πωλήσεις γερές πράγμα που δε μπορω ως ΕιπΕ ..εχω απελπιστεί ..εχω βαρεθει να κρεμομαι εγω και η μανα μου από έναν άξεστο προβληματικό ανθρωπο ..τι θα κάνατε στη θέση μου ; Πραγματικά δε εχω με ποιον να το συζητήσω ..ντρέπομαι .
10
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτη φορά γράφω online και μάλλον και η τελευταία. Κοπέλα μου, θα σου μιλήσω εκ μεγάλης πείρας προσωπικής.Ο άνθρωπος είναι προβληματικός. Και εσύ και η μάνα σου τέλος από εκεί κατά τη γνώμη μου. Αν δυσκολεύεστε έστω και για να φύγετε τότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια σίγουρα από παντού και φυσικά να εκθέσετε και αυτόν με αυτά που κάνει, καθώς και είναι ένα καλό μέτρο εξουδετέρωσης του, αλλιώς θα το τραβήξει μέχρι τέλους. Σίγουρα προσπαθεί να σας εγκλωβίσει και να σας ελέγχει αυτός, μόνες σας δεν θα τα βγάλετε πέρα εύκολα μαζί του. Τις δουλειές μην τις φοβηθείς αλλά δεν ξέρω αν αξίζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εγώ τι θα έκανα σε αυτή τη περίπτωση; Ελαφρύ σακίδιο, και θα τράβαγα προς Ευρώπη για νέες εμπειρίες και νέες ευκαιρίες, θα έκανα οποιεσδήποτε δουλειές εύρισκα στο δρόμο μου και σε όποιο περιβάλλον μου άρεσε θα έμενα για όσο ήθελα. 2 από τις ποιο αποτελεσματικές μου αρχές είναι: Ζήτα και θα σου δοθεί, αν το θέλεις πραγματικά & YOLO
Καλησπέρα, επειδή ένας καλός άνθρωπος μας έγραψε ζητώντας περισσότερα στοιχεία ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένεια, εσύ που έγραψες την Εξομολόγηση αν θέλεις γράψε μας στο [email protected] ώστε να σας φέρουμε σε επαφή. :)
Είναι σίγουρα πολύ επιβαρυντική και ψυχοφθόρα όλη αυτή η κατάσταση που περιγράφεις και σίγουρα θα πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να πνίγεται μέσα σε όλο αυτό! το καλό είναι ότι, από ότι λες ήδη καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια συνεχίζοντας τις σπουδές σου,ψάχνοντας για δουλειά,καταλαβαίνοντας ότι πτυχές αυτού που ζεις είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουν,μέχρι και το ότι βοηθάς την μητέρα σου μέσα σε όλα αυτά σε τιμά! το κακό είναι ότι είναι πολλά μέτωπα για να αλλάξουν άμεσα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και λίγη τύχη για να τα καταφέρεις. θα σε βοηθούσε πάρα πολύ στο που να επικεντρωθείς το να ψάξεις για δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη. ψάξε μέσο των δήμων και τις αντίστοιχες τους υπηρεσίες,υπάρχουν και πολλές μκο που παρέχουν υπηρεσίες τέτοιου τύπου δωρεάν.
Δείτε πώς μπορείτε να φύγετε. Δε γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ακόμα είσαι μικρή για να έχεις δουλειά σταθερή με στάνταρ μισθό, έχεις δοκιμάσει όμως και σιγά σιγά αποκτάς εμπειρία για να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους. Θα τον βρεις τον δρόμο σου, συνέχισε να ψάχνεις δουλειά και πρότεινε στη μαμά σου να ψάξει και εκείνη αν θέλει, να κρατάει κάποιο παιδάκι ίσως. Φύγετε το συντομότερο δυνατόν, δεν είστε οικογένεια με αυτόν τον άνθρωπο, είναι ηλίου φαεινότερον.
Δυσκολο αυτό που περνάτε.Αν υπάρχει συγγενής σε άλλη πόλη προτείνω να συννενοηθειτε και να πάτε να ψάξετε εκεί για δουλεια και όταν με το καλο σταθείτε κάπως στα πόδια σας να βρείτε να νοικιάσετε και ένα σπίτι.
Πίστεψε με μπορώ να σε καταλάβω μπυ συμβαίνει ότι αντίστοιχο μόνο που στη θέση αυτού του ανθρώπου είναι ο βίαιος πατέρας μου..μην το βάζετε κάτω πρέπει να ορθοποδησετε με οποίο κόστος..ψάξε δουλειά ακόμη και σε άλλη πόλη είστε δυο άτομα και θα τα καταφέρετε!!
1)αμεση μετακομιση σε μεγαλη πολη με περισσοτερες ευκαιριες2)ενοικιαση σπιτιου με χαμηλο μισθωμα3)ευρεση οποιασδηποτε εργασιας απο την πλευρα σου και ψσξιμο συνεταιρισμων που να προωθουν τη δουλεια της μητερας σου4)οχι μεμψιμοιρια και υιοθετηση νοοτροπιας "θυματος" απ την πλευρα σας.Μπορειτε να τα καταφερετε ακομα κι αν ειναι δυσκολα.Διαφορετικα, να θυμασαι οτι ο καθενας -μετσ απο ενα σημειο- εχει ο,τι ανεχεται.Good luck.
Ακριβώς αυτά σκεφτόμουν και εγώ και ήθελα να της τα προτείνω. Να συμπληρώσω: και μην επικαλεστείς την κρίση κοπελιά ή σου βάλει κάποιος λόγια σχετικά μαυτήν. Άχρηστη δεν είσαι προφανώς ενώ και θέληση μάλλον υπάρχει. Κρίση ξεκρίση εαν ψάχνεις διαρκώς και είσαι έτοιμη για κάναν συμβιβασμό τότε κάτι θα βρεις και ας μην είναι αυτό που σπούδασες, αυτό που θέλεις, τα λεφτά που θέλεις κτλπ. Επιπλέον ως αρχική στήριξη αφού πάτε αλλού και νομικά πλέον δεν θα θεωρείστε πια "φιλοξενούμενοι" αναζητήστε ενημέρωση απο Δήμο ή τα νεοσυσταθέν Κέντρα Κοινότητας για οποιαδήποτε βοήθεια ιδιωτική ή δημόσια προσφέρεται στην περιοχή. Με μηδενικό εισόδημα σίγουρα θα πετύχετε ένταξη σε Κοινωνικό Παντοπωλείο-Φαρμακείο-Ιατρείο, χρήματα (αυτά που είναι τέλοςπάντων) απο το το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, βοήθεια απο καμιά Μητρόπολη, κάνα πρόγραμμα ΟΑΕΔ με τύχη καθώς και επιδότηση ενοικίου και κάρτα σίτησης. Η μητέρα σου ας κάνει ό,τι βρει και αυτή και μέσω καμιας ΜΚΟ ή Συνεταιριστικής Επιχείρησης να βρει κάτι. Ειδικά καλοκαίρι πάντως με ολοενα αυξανόμενο τουρισμό δύσκολα να μην βρεις τίποτα πουθενά ποτέ.Ή κινητοποιείστε και τον συγγενή σας.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. Αφού δεν σας βοηθάει στην ουσία. Εξαρτιέστε απόλυτα απο αυτόν (και επίτηδες το επιτρέπει αυτό) και έτσι βρίσκει και σας "πατάει" ώστε ναχει κάποιον να του φτιάχνει το σπίτι και για ναχει να λεει έξω "να έχω γυναίκα στο σπίτι".
Επειδή ζω στην Μελβουρνη θα μπορούσα να προτείνω κάτι καλό στην κοπέλα,αν μπορούσα να έρθω σε επικοινωνία μαζί της και αν την ενδιέφερε η ιδέα του εξωτερικού !