Food Daily: Πώς σκέφτονται όσοι κατορθώνουν να παραμένουν αδύνατοι...

Facebook Twitter
3

Διαβάζω όλες τις δίαιτες που πέφτουν στα χέρια μου, μερικές μάλιστα, τις ακολουθώ. Όμως μοιραία, κάθε φορά καταφέρνω να ξαναπαχύνω. Τουλάχιστον πλέον έχω βρει την Απάντηση. Ζώντας δεκατέσσερα χρόνια με έναν άντρα που δεν παίρνει ούτε ένα γραμμάριο, ό,τι και να του σερβίρω, κατάλαβα τι είναι αυτό που τον διατηρεί αδύνατο: σκέφτεται διαφορετικά. Οι διαφορές των αδύνατων ανθρώπων με τους χοντρούς είναι οι εξής:

Οι αδύνατοι-

  • Αποφεύγουν τα ποπ κορν στο σινεμά επειδή τους λαδώνει τα χέρια
  • Μοιράζονται μία πίτσα με τρεις φίλους
  • Πιστεύουν ότι τα μπισκότα είναι για παιδιά
  • Τρώνε ένα κάσιους τη φορά
  • Πιστεύουν ότι τα ντόνατ δεν χωνεύονται εύκολα
  • Διαβάζουν βιβλία που πρέπει να κρατάνε με δύο χέρια
  • Παρασύρονται τόσο από τα χόμπι τους που ξεχνάνε να τρώνε
  • Καταπολεμούν τη μεσημεριανή νύστα με ύπνο και όχι με τσουρέκι
  • Αλλάζουν την φριτέζα που έλαβαν ως δώρο τα Χριστούγεννα και παίρνουν ρολόι –ραδιόφωνο
  • Όταν είναι στενοχωρημένοι χάνουν την όρεξή τους
  • Κρατάνε τα αποφάγια για να φτιάξουν σούπες
  • Πετάνε τα μπαγιάτικα πατατάκια
  • Τρώνε συγκεκριμένη σοκολάτα που υπάρχει σε ένα μόνο μαγαζί
  • Πιστεύουν ότι είναι πολύς κόπος να πάνε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί για να αγοράσουν σοκολάτα
  • Δεν γιορτάζουν το γεγονός ότι έχασαν ένα κιλό τρώγοντας παγωτό
  • Ζεσταίνονται πίνοντας σκέτο καφέ αντί για σοκολάτα με σαντιγί
  • Κάνουν τόσο ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα πάρτι που δεν προλαβαίνουν να πάνε στο μπουφέ
  • Νομίζουν ότι το μπανάνα σπλιτ είναι παιχνίδι.
Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Φτιάχνω μαρμελάδες εσπεριδοειδών ή καλοκαιρινών φρούτων ή τριαντάφυλλων, χωρίς ζάχαρη ή μ' ελάχιστη καστανή, γλυκό σταφύλι ή σύκο χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ζάχαρη, γλυκά άγλυκα, σοκολατάκια πικρά με μάρτζιπαν, τούρτες λεμόνι με ξύσμα περγαμόντο και παντελώς άγλυκη σαντιγύ, δοκιμάστε και θα δείτε. Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου ή των παραδοσιακών νοικοκυρών με τα καντάρια ζάχαρη είναι αηδιαστικά. Μια αηδία. Και καταστρέφουν. Υπάρχει τρόπος για υπέροχα εδέσματα, απείρως ωραιότερα από τα συνήθη, έργα τέχνης κάποιες φορές, και χωρίς τις χιλιάδες θερμίδες. Ίσως και μ' ελάχιστες. Όσο για το επιχείρημα ότι η ζάχαρη είναι απαραίτητη ως συντηρητικό, ας μη συντηρηθούν! Και τί έγινε; Υπάρχουν και τα ψυγεία άλλωστε.Πάντως η στέρηση κι η καταπίεση δεν είναι η μοναδική οδός για ν' αδυνατίσει κανείς ή να μένει λεπτός. Το ίδιο και με τη γυμναστική που οι περισσότεροι βαριόμαστε. Ο χορός όμως π.χ. είναι απόλαυση. Το γρήγορο περπάτημα επίσης. Προς τί λοιπόν η ταλαιπωρία στα γυμναστήρια;Το άρθρο κάπως σα να ήθελε να πει ότι οι αδύνατοι είναι ανώτερης μορφής άνθρωποι. Σιγά..
ακόμα καλύτερα, έχουν επίκτητη δυσανεξία στη λακτόζη: παγωτά, τούρτες, σοκολάτες, σαντιγί και φυσικά γάλα, όλα κομμένα. αλλιώς αδειάζει όλο το έντερο σε υγρή μορφή.