Σεισμός

Θα νοιαστεί η διοίκηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης;

Θα νοιαστεί η διοίκηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης; Facebook Twitter
Φωτ. απ' το Facebook της ομάδας "Τα Φιλαράκια μας"
17

 

Θα νοιαστεί η διοίκηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης; Facebook Twitter
Φωτ. απ' το Facebook της ομάδας "Τα Φιλαράκια μας"

UPDATE: Έχουμε και την απάντηση της Αττικής Οδού:

Συνήθως μιλάμε για τα διόδια κυρίως επειδή διαφωνούμε με την ύπαρξή τους ή με την αύξηση της τιμής τους. Τα Φιλαράκια μας όμως είναι φιλοζωϊκή ομάδα, οπότε βλέπει το θέμα απ' τη σκοπιά των ζωντανών που γεννιούνται εκεί γύρω.

Όσων τουλάχιστον παραμένουν ζωντανά, μιας και είναι πανδύσκολη η επιβίωση γατιών σε περιοχές που περνούν τόσα αυτοκίνητα καθημερινά. 

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένα στάτους σχετικά με κάποια γατάκια που είχαν γεννηθεί στα διόδια της Αττικής Οδού στον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Η διοίκηση απλώς ζήτησε την άμεση απομάκρυνση γατοπαγίδας που έβαλαν οι εθελοντές για να πιάσουν ένα φοβικό μωρό, ενώ οι υπάλληλοι της Αττικής Οδού δεν θέλησαν να συμμετέχουν με κανέναν τρόπο στην αποπληρωμή των εξόδων για την διάσωση των ζώων που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν με βάναυσο τρόπο δίπλα τους.


«Κατά την πάγια τακτική αδιάφορων "πολιτών" και "φιλόζωων" που έμαθαν το περιστατικό, δεν έκαναν τίποτα και το φόρτωσαν σε άλλους εθελοντές» λέει η ομάδα.

«Βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι που από ευαισθησία και μόνο για να μην γίνουν τα μωρά χαλκομανίες στην άσφαλτο πήγαν να βοηθήσουν.

Και βρέθηκαν προ εκπλήξεως: 3 θηλυκές και 7 μωρά (δύο οικογένειες).

Στείρωσαν, φιλοξένησαν, νοσήλευσαν, αποπαρασίτωσαν, τάισαν, φρόντισαν, προώθησαν για υιοθεσία, με προσωπικό τους κόπο και έξοδα. Αφανώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σε πολύ πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο της Αττικής οδού (ο οποίος και ήταν ο κύριος σύνδεσμος στο σημείο) έμαθαν πως βρέθηκε και η τρίτη οικογένεια με 4 μωρά (1 ταρταρουγάκι, 1 τζίντζερ πορτοκαλί, 1 γκρι κι 1 λευκό) στο ίδιο επικίνδυνο σημείο.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν ΟΛΑ τα υπόλοιπα ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ και οικονομικά και από θέμα χώρου να αναλάβουν και αυτά τα 4 μωρά (καθώς από τα υπόλοιπα 7 υπάρχουν αρκετά ακόμα που δεν έχουν υιοθετηθεί).

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της Αττικής οδού το μόνο που έκανε ήταν να παραπονεθεί και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση γατοπαγίδας που έβαλαν οι εθελοντές για να πιάσουν ένα φοβικό μωρό του οποίου δεν ξέρουμε την τύχη του, ενώ οι υπάλληλοι της Αττικής οδού δεν θέλησαν να συμμετέχουν με κανέναν τρόπο στην αποπληρωμή των εξόδων για την διάσωση των ζώων που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν με βάναυσο τρόπο δίπλα τους.

Αν κάποιος ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ή οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει και μπορεί να ΑΝΑΛΑΒΕΙ το ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ με τα 4 ΜΩΡΑ, ας επικοινωνήσει με την σελίδα μας να τον φέρουμε σε επαφή με τα άτομα που πρέπει.

Η τελευταία ενημέρωση είναι πως οι υπάλληλοι θα ενημερώσουν την διοίκηση και την περίπολο της Αττικής, ώστε να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ τα ΜΩΡΑ με όποιο τρόπο νομίζουν (και ότι αυτό συνεπάγεται).

Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε, τουλάχιστον ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ.
Σας ευχαριστούμε»

Mικροπράγματα
17

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Καλημέρα Νεφέλη, έχω επικοινωνήσει με "Τα Φιλαράκια μας" και το πιθανότερο είναι να πάμε σήμερα με μια κυρία που έχει ασχοληθεί εξ αρχής, στο σημείο που είναι τα γατάκια για να τα πιάσουμε και να τα παραλάβω. Θα ενημερώσω κι απο εδώ τι έγινε. Θα χρειαστώ βοήθεια για να μπορέσουμε να τα χαρίσουμε σε οικογένειες που πραγματικά ενδιαφέρονται. Μέχρι τότε όμως μπορώ να τα κρατήσω και το προσωρινό μπορεί να γίνει μόνιμο, αλλά επειδή είμαι ήδη με κάποια κατοικίδια προτιμάω να να δώσω για υιοθεσία. Για την ώρα επικοινώνησε μαζί μου σε ένα "ενδιάμεσο" email που έχω, καθώς και η "Chara Quanta" αν θέλει και θα σε ενημερώσω.email: [email protected] Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Τα θέλω εγώ.Έχετε το mail μου. Θα πάμε μαζί να τα σώσουμε.Επικοινωνήστε.Τα βλέπω κάθε μέρα στη νησίδα πεινασμένα, διψασμένα, απορημένα.Και τα αμάξια απλά βουίζουν γύρω τους με τα κτήνη μέσα τους να βρυχώνται.Γιατί το να σε λένε ζώο είναι τιμή όχι βρισιά – μου το έμαθε ο 8χρονος γιός μου.Κτήνος είναι βρισιά.Πήρα την αστυνομία για ένα άσπρο σκυλάκι στη νησίδα της εθνικής να το σώσουν. Μου είπαν εντάξει.Την επόμενη μέρα ήταν τουμπανιασμένο στην αριστερή λωρίδα.Ένα μαύρο γατάκι, άλλη φορά, που σταμάτησα να σώσω από τη νησίδα, που διέσχισα με τα πόδια την εθνική οδό μέρα μεσημέρι, γιατί ποιός λογικός ξαναφωνάζει τους μπάτσους, δεν κατάφερα να το πιάσω.Το είδα νεκρό μετά από 2 εβδομάδες. 2 εβδομάδες φρίκης. Νοιώσε τι ένοιωθε. Μπορείς; Τολμάς; Αντέχεις;Ότι βρω το μαζεύω. Όχι γι αυτά αλλά για μένα. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Είμαι εγωιστής το ξέρω αλλά τι να κάνω.Έχω κι άλλα να πώ αλλά στου κουφού τη πόρτα..Λοιπόν τα θέλω.Κι από λόγια όλοι έχουμε πολλά.
Καλησπερα, μηπως επικοινωνησε μαζι σας καποιος για να παμε να μαζεψουμε τα γατακια; Δυστυχως δεν μπορω να βρω την ομαδα αυτη και ελεγα μηπως απαντησαν τουλαχιστον σε εσας.. Ευχαριστω.
Ψιλά γράμματα κ.Δημοκίδη.Δεν πειράζει λένε , θα ξαναγενηθούν άλλα.Δεν θέλουν να δώσουν απο 10 ευρώ το πολύ ο καθένας τους να σωθού τα πλάσματα αυτά.10 ευρώ,3 καφέδες είναι.Λυπάμαι , αλλά αν δεν έχεις παιδεία έτσι σκέφτεσε.
Το ποσό των 10€ πως ακριβώς προκύπτει; Σε εποχή μάλιστα που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται και τα 2€.. Και εγώ θα κάνω την άλλη ερώτηση "οκ η κακια επιχείρηση δεν θέλει να βοηθήσει ούτε και οι υπάλληλοι, οι φιλοζωικες τι κάνουν;"
Μήπως το ότι η έκκληση δεν απευθύνεται σε αυτούς που σκέφτονται και τα 2€; Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να ανταποκριθεί, δεν είναι δα και ΕΝΦΙΑ να σου τον φορέσουν στο κεφάλι, γατάκια είναι.
Τσατσαρα όντως δεν έχω ιδέα για τη δράση των συγκεκριμένων οργανισμών θεώρησα όμως ότι είναι η δικαιοδοσία τους. Προς τους 3 συνομιλητές. Εγω απλά τα βάζω κυρίως με την υποχρέωση (όχι από εσάς συγκεκριμένα) που δημιουργείται σε μια ιδιωτική εταιρία και τους υπαλλήλους της ενώ υπάρχουν οργανισμοί (εθελοντών?? ) που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθουν επί του θέματος έχοντας καλύτερες εγκαταστάσεις, τεχνογνωσία κτλ...