Ο Tραμπ ακύρωσε και τη συμφωνία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Κούβα

Ο Tραμπ ακύρωσε και τη συμφωνία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Κούβα Facebook Twitter
2

Την ακύρωση - με άμεση ισχύ- της συμφωνίας της κυβέρνησης Ομπάμα με την Κούβα που υπογράφτηκε στα τέλη του 2014 και στόχευε στην αποκατάσταση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κούβας ανακοίνωσε ο Τραμπ, καταδικάζοντας μάλιστα το «βάρβαρο» καθεστώς του Κάστρο.

Στην ομιλία που εκφώνησε από το Μαϊάμι, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε, που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.

«Τώρα που είμαι πρόεδρος η Αμερική δεν θα μείνει σιωπηλή και θα καταδικάσει τα εγκλήματα του καθεστώτος Κάστρο», τόνισε, μιλώντας για τα δεινά που οι Κουβανοί υφίστανται «για περίπου έξι δεκαετίες», σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και θυμόμαστε τι συνέβη».

«Δεν πρόκειται να άρουμε τις κυρώσεις ενάντια στο καθεστώς της Κούβας πριν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τραμπ έδωσε εντολή για αυστηρότερους περιορισμούς σε Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και για την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.

Εντούτοις, πολλές από τις αλλαγές του Ομπάμα στην πολιτική των ΗΠΑ προς την Αβάνα διατηρούνται σε ισχύ, όπως π.χ. το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα, καθώς και οι εμπορικές απευθείας πτήσεις ΗΠΑ - Κούβας.

Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν έχει καμία πρόθεση να «διαταράξει» τις υπάρχουσες επιχειρηµατικές δραστηριότητες που έχουν συμφωνηθεί.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εαν το μονο προβλημα με τον Trump ηταν οτι ειναι ενας "πολιτικος νανος"δεν θα μας πολυενδιεφερε,αφου στην ουσια θα αφορουσε τις ΗΠΑ και τον λαο τους.Στο κατω-κατω ενας ακομη πολιτικος νανος μεσα στην στρατια αυτων που παρακολουθουμε τις τελευταιες δυο-τρεις δεκετιες να "ηγουνται"πολιτικα μεγαλων δυτικων χωρων δεν θα μας προξενουσε ιδαιτερη εντυπωση.Το πρβλημα ,ομως,με τον Donald Trump (...και ,δυστυχως,οχι με τον Donald Duck...)ειναι οτι ΔΕΝ ειναι καν "πολιτικος",ποσο μαλλον "ηγετης".Ειναι,απλα,ενα ατομο το οποιο περασε την ζωη του υπηρετωντας τα στενα προσωπικα του συμφεροντα ,και τιποτε αλλο.Ως "επιτυχημενος επιχειρηματιας",φυσικα.Ειναι επισης ενα ατομο το οποιο ελαμβανε αποφασεις χωρις να λογοδοτει σε κανεναν γι αυτες,και μετηρχετο "παντος μεσου¨" προκειμενου να επιτυχει τους,ατομικους βεβαια,στοχους του.Ειναι,τελος,ενα ατομο το οποιο προφανεστατα δεν γνωριζει σχεδον τιποτε περι γεωπολιτικης,αλλα ουτε και ενδιαφερεται να μαθει.Το μιγμα ολων αυτων των δεδομενων δεν τον καθιστα,απλα και μονον ακαταλληλο να ηγειται της ισχυροτερης χωρας στον κοσμο,αλλα και εξαιρετικα επκινδυνο.Παντως και τιποτε απολυτως να μην γνωριζαμε περι Trump θα ηταν αρκετο να καταγραψουμε ποιοι ειναι οι δεδηλωμενοι "οπαδοι και θαυμαστες του",ακομη και στην μικρη "ελληνικη δημοσια σκηνη".Προσωπικα δεν εχω βρει αναμεσα τους εναν,εστω,για τον οποιο θα ετρεφα ακομη και υποτυπωδη εκτιμηση.Για οποιονδηποτε λογο.Δυστυχως,ομως, ο Trump ειναι εδω.Και μαλλον θα αποδειχθει εξαιρετικα δυσκολο να "φυγει"μεσω καποιου impeachment.Οποτε..."Good luck to us all".