Τερματίστηκαν επικίνδυνες παρεμβολές στο Αεροδρόμιο Αθηνών-Δυο συλλήψεις

Τερματίστηκαν επικίνδυνες παρεμβολές στο Αεροδρόμιο Αθηνών-Δυο συλλήψεις Facebook Twitter
1

Στον τερματισμό επικίνδυνων παρεμβολών στο ραδιοβοήθημα αυτόματης προσγείωσης (ILS) του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που προερχόταν από δυο μη αδειοδοτημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 Μετά την τεχνική συνδρομή της ΕΕΤΤ, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις και την παραπομπή στη δικαιοσύνη, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι παρεμβολές, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, προέρχονταν από τη λειτουργία δύο μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών που εξέπεμπαν στη συχνότητα 106,0MHz από οικία στην περιοχή των Σεπολίων και το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, η ΕΕΤΤ τονίζει ότι η χρήση ραδιοσυχνοτήτων χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση/εκχώρηση και με μη πιστοποιημένο εξοπλισμό αποτελεί παράνομη πράξη και  θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη δημόσια και εθνική ασφάλεια (ΥΠΑ, συστήματα διάσωσης κ.ά.).

Επιπλέον, για άλλη μια φορά, τονίζεται ότι η χωρίς μελέτη εκπομπή των ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις συχνότητες της αεροναυτιλίας. Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την ολοκλήρωση της δημιουργίας εθνικού χάρτη συχνοτήτων ραδιοφωνίας FM και της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών στην επικράτεια ώστε να εκπέμπουν σε συχνότητες εναρμονισμένες με αυτές της αεροναυτιλίας (σύμφωνες με τους αντίστοιχους χάρτες συχνοτήτων), τηρώντας τα νόμιμα όρια ισχύος, καθώς και με την ταυτόχρονη δημιουργία οργανωμένων πάρκων κεραιών.

 Επισημαίνεται ότι η εποπτεία του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στον ελληνικό εναέριο χώρο και ο εντοπισμός και η διακοπή παρεμβολών σε συστήματα της ΥΠΑ και η λειτουργία για το σκοπό αυτό 24ωρης επιφυλακής όλες τις ημέρες του έτους εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ για προστασία των ευαίσθητων ασύρματων δικτύων, που σχετίζονται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη δημόσια και εθνική ασφάλεια από παρεμβολές.

 «Οι επιχειρήσεις αυτές αναδεικνύουν την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΕΤΤ, καθότι πραγματοποιήθηκαν σενυχτερινές ώρες και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες από το κλιμάκιο επιφυλακής της Αρχής που βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα όλες τις ημέρες του χρόνου και το οποίο ανταποκρίθηκε επιτυχώς στις επείγουσεςκλήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΕΕΤΤ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ ΡΩΓΜΕΣ ΚΤΙΡΙΑ

Ελλάδα / Ανησυχούν οι κάτοικοι στην Κυψέλη: Έκθεση του ΤΕΕ για ζημιές σε 14 κτίρια

Κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το εάν είναι ασφαλές να παραμένουν στα σπίτια τους και για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία της αποκατάστασης
THE LIFO TEAM
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑ

Ελλάδα / Θάνατος Μαζωνάκη: Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό της γιατρού - Εξετάζεται ενδεχόμενος θανατηφόρος συνδυασμός ουσιών

Οι αναζητήσεις της γιατρού στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η ομαδική συνομιλία υπαλλήλων του ιατρείου και τα πρώτα αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια