Χτες, όταν πρωτοδημοσίευσα την καταγγελία της Πένης, αφού έγραψα τις επιφυλάξεις των παράλογων ψεκασμένων αλλά και των λογικών σκεπτικιστών, κατέληξα: 

 

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς καλύπτουμε το πρόσωπο της φωτογραφίας και περιμένουμε απ' την Penny Mordrake να πάει να το καταγγείλει στην Αστυνομία εφόσον είναι το ίδιο πρόσωπο σε όλες τις φωτογραφίες.

Οι σκέτες καταγγελίες στο Facebook είναι, συνήθως, ανέξοδες και μη αποτελεσματικές...» 

 

Πριν καν τελειώσει η μέρα, η Πένη το έκανε (κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ. Τούμπας), και ανακάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ο ρασοφόρος αυτός ήταν γνωστός για τη δράση του στην Αστυνομία! Έκτοτε μάλιστα έγιναν και άλλες καταγγελίες, και πλέον η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον αναζητά, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. 

 

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά και να δικαιωθεί πλήρως η Πένη, όσα γράφτηκαν γι' αυτήν ίσως να ήταν περισσότερο χυδαία κι απ' την ίδια την πράξη του ρασοφόρου. Η στοχοποίηση της καταγγέλουσας που έχει υποστεί παρενόχληση ή και βιασμό, η χυδαία δυσπιστία στο πρόσωπό της εξαιτίας του χρώματος των μαλλιών της και του λουκ της, τα «τα 'θελε ο κώλος της, ποιος ξέρει πώς ήταν ντυμένη» και τα σεξιστικά σχόλια είναι αυτά που κάνουν πολλές γυναίκες όχι απλά να μην τα καταγγέλουν στην αστυνομία αλλά να μην τολμούν να τα γράψουν καν στο προσωπικό τους Facebook. 

 

Είναι ΟΚ να μην πιστέψεις απόλυτα μια μαρτυρία - είναι και κάπως λογικό με όλα τα hoaxes που κυκλοφορούν. Ο σκεπτικισμός είναι καλός μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία. 

 

Όμως το να επιτεθείς με λύσσα στο θύμα, σ' αυτόν που καταγγέλλει κάτι έστω, και να προσπαθήσεις να το βγάλεις σατανιστή, πορνίδιο με ροζ-μοβ μαλλιά, μασόνο σε διατεταγμένη υπηρεσία να αμαυρώσει την Εκκλησία μας και ποιος ξέρει τι άλλο είναι ένα δεύτερο έγκλημα που όχι απλά αποτρέπει τα θύματα απ' το να μιλήσουν αλλά και μόνο η σκέψη τα γεμίζει ενοχές.  

 

Εννοείται πως οι σκεπτικιστές πείστηκαν. Απ' ό,τι βλέπω στο προφίλ της όμως, οι παθιασμένοι «καλοί Χριστιανοί» συνεχίζουν να τη θεωρούν σατανίστρια και ψεύτρα με διαβολικά γούστα και μύχιες επιδιώξεις. 

 

Η βλακεία είναι ανίκητη.