Τριήμερο γαλλικού κινηματογράφου 1-3 Μαρτίου

Τριήμερο γαλλικού κινηματογράφου 1-3 Μαρτίου Facebook Twitter
1

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, το τμήμα Γαλλικών, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, θα φιλοξενήσει την 7η εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου.

Στόχος της διοργάνωσης, που θα φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους φίλους της 7ης τέχνης, είναι η γνωριμία με το σύγχρονο και δυναμικό γαλλικό σινεμά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ταινίες που θα προβληθούν δωρεάν στο Θέατρο του Σχολείου με ελληνικούς υπότιτλους.

Πρόγραμμα προβολών

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ / LA GUERRE DES BOUTONS ( 2011)

Παρασκευή, 1/3, 18.00-20.00

Σκηνοθεσία-Σενάριo: Yann Samuell

Πρωταγωνιστούν: Eric Elmosnini, Mathilde Seigner, Fred Testot.

Το 1960, σ' ένα χωριό στη νότια Γαλλία, μια συμμορία αγοριών, 7 έως 14 ετών, με επικεφαλής τον ατρόμητο Lebrac πολεμά τα παιδιά του γειτονικού χωριού, που είναι ορκισμένοι εχθροί τους. Ένας αιώνιος πόλεμος τιμής, στον οποίο όλα τα μέσα είναι θεμιτά, ακόμα και να πολεμήσουν ολόγυμνα ή να δεχτούν βοήθεια από τη Lanteme,-ένα κορίτσι!- το νεότερο μέλος της συμμορίας, γεμάτο αυτοπεποίθηση και εφευρετικότητα. Δεν είναι, όμως, εύκολο να είσαι ένας μικρός στρατιώτης χωρίς να γίνεις τσακωτός από τον μπαμπά και τη μαμά!

ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ: ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ / NICOSTRATOS LE PÉLICAN ( 2011)

Σάββατο 2/3, 16.30-18.30

Σκηνοθεσία-Σενάριo: Olivier Horlait

Πρωταγωνιστούν: Emir Kusturica, Thibault Le Guellec, François-Xavier Demaison

Ο 14χρονος Γιάννης ζει σε ένα μικρό ελληνικό νησί μακριά από τον τουρισμό. Μετά το θάνατο της μητέρας του, η σχέση με τον πατέρα του, Δημοσθένη, έχει σκληρύνει. Σε ένα ταξίδι στην Αθήνα, ο Γιάννης σώζει από βέβαιο θάνατο ένα νεαρό πελεκάνο που τον ονομάζει Νικόστρατο. Αναγκασμένος να τον αναθρέψει κρυφά, για να αποφύγει την πατρική οργή, άθελά του γίνεται το πρόσωπο του νησιού το οποίο, χάρη σ' αυτόν τον πανέμορφο άσπρο πελεκάνο, το μεγαλύτερο πτηνό στην Ευρώπη, γίνεται πλέον πόλος έλξης τουριστών. Αυτό το καλοκαίρι, ο Γιάννης θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή...

ΠΕΣ ΜΟΥ Τ΄ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ / LE NOM DES GENS (2008)

Σάββατο 2/3, 19.00-21.00

Σκηνοθεσία: Michel Leclerc

Σενάριο: Michel Leclerc, Baya Kasmi

Πρωταγωνιστούν: Jacques Gamblin, Sara Forestier, Zinedine Soualem

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Βραβείο Κοινού

Η Bahia Benmahmoud είναι μια εξωστρεφής κοπέλα, πολιτικά στρατευμένη. Προκειμένου να προσηλυτίσει τους πολιτικούς εχθρούς της στα δικά της πιστεύω, εφαρμόζει το σύνθημα «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο!». Όμως, ο Arthur Martin, ένας σαραντάρης χαμηλών τόνων, θα αποδειχθεί διαφορετική περίπτωση.

Η ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ / POTICHE (2010)

Κυριακή 3/3, 16.30-18.30

Σκηνοθεσία-Σενάριo: François Ozon

Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Jérémie Renier, Judith Godrèche

Σε μια γαλλική επαρχία, στα τέλη της δεκαετίας του '70, ζει η Suzanne Pujol, μια γυναίκα υποταγμένη στον πλούσιο σύζυγό της, τον Robert Pujol, σκληρό και δεσποτικό με όλους: τους εργαζόμενούς του, τα παιδιά και τη σύζυγό του, την οποία θεωρεί «γλάστρα».Όταν η απεργία των εργατών έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την απομάκρυνσή του από το τοπίο, η Suzanne θα αναλάβει τη διαχείριση του εργοστασίου και, προς έκπληξη όλων, θα αποδειχθεί ότι είναι μια γυναίκα της δράσης. Όταν, όμως, ο Robert επιστρέφει στο εργοστάσιο, τα πράγματα περιπλέκονται.

3 ΩΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ / À BOUT PORTANT (2010)

Κυριακή 3/3, 19.00-21.00

Σκηνοθεσία: Fred Cavayé

Σενάριο: Fred Cavayé, Guillaume Lemans

Πρωταγωνιστούν: Gilles Lellouche, Roschdy Zem, Gérard Lanvin

Όλα πάνε καλά για τον Σαμουέλ και τη Νάντια. Εκείνος σύντομα θα γίνει νοσοκόμος κι εκείνη περιμένει το πρώτο τους παιδί. Αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν η Νάντια πέφτει θύμα απαγωγής μπροστά στα μάτια του ανήμπορου Σαμουέλ. Εάν θέλει να τη σώσει, θα πρέπει μέσα σε τρεις ώρες να φυγαδεύσει από το νοσοκομείο όπου εργάζεται τον Σαρτέ, έναν ληστή που καταζητείται από την αστυνομία. Ο Σαμουέλ πρέπει να δράσει γρήγορα...

www.moraitis-school.com

Σχολή Μωραΐτη, Αλεξ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, Ψυχικό

Τηλέφωνο: 210 6795000

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
το ιδιο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και 4 με 8 Μαρτίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Καλλιθέα με προβόλη μίας ταινίας κάθε μέρα στις 18:00 το απόγευμα.Πρόγραμμα προβολών:Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 POTICHE (Η Σουσουράδα - http://www.imdb.com/title/tt1521848/ )Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 `A BOUT PORTANT (3 Ώρες Διορία - http://www.imdb.com/title/tt1545759/ )Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 NIKOSTRATOS LE PELICAN (Νικόστρατος: Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι - http://www.imdb.com/title/tt1891942/)Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 LE NOM DES GENS (Πες μου τ’ όνομά σου - http://www.imdb.com/title/tt1646974/ )Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 LA GUERRE DES BOUTONS (Ο Πόλεμος των Κουμπιών - http://www.imdb.com/title/tt1861375/ )