Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ βουλευτών που εκλέχτηκαν στην Βουλή έχουν δηλώσει ανοικτά μέλη της κοινότητας LGBTQ

Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ βουλευτών που εκλέχτηκαν στην Βουλή έχουν δηλώσει ανοικτά μέλη της κοινότητας LGBTQ Facebook Twitter
2

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της χώρας εξέλεξαν αριθμό ρεκόρ βουλευτών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοικτά μέλη της κοινότητας LGBTQ. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, την Πέμπτη εξελέγησαν συνολικά 45 τέτοιοι βουλευτές- έξι περισσότεροι από την προηγούμενη Βουλή. 

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP), που συγκέντρωσε 35 έδρες, έχει την μερίδα του λέοντος στα εκλεγμένα μέλη από την κοινότητα LGBTQ, με επτά από τους 35 βουλευτές του να έχουν δηλώσει ανοικτά την σεξουαλική τους ταυτότητα. Στην σχετική λίστα,περιλαμβάνονται επίσης 19 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος και άλλοι τόσοι από τους Εργατικούς. 

Σύμφωνα με τον Andrew Reynolds, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας, ο οποίος έκανε την σχετική ανάλυση, πρόκειται για «παγκόσμιο ρεκόρ». Την ίδια στιγμή, οι φετινές βρετανικές εκλογές κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό του μεγαλύτερου αριθμού γυναικών βουλευτών που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή. Συνολικά εξελέγησαν 200 γυναίκες, με τους Εργατικούς να καταγράφουν την καλύτερη επίδοση συγκριτικά με όλα τα κόμματα. 

Η απόφαση της Τερέζα Μέι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με την στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), από την Β. Ιρλανδία, έχει εγείρει ανησυχίες σε όσους μάχονται για τα δικαιώματα των μελών της LGBT κοινότητας και των γυναικών. Το DUP, ένα από τα πιο συντηρητικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσπαθεί να διατηρήσει τους αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τις αμβλώσεις και είναι αντίθετο με τον γάμο ομοφυλοφίλων. 

«Προοδεύουμε με ρυθμό σαλιγκαριού κι αυτό είναι ντροπιαστικά αργό. Αν η Βρετανία βελτιώνεται τόσο σε κάθε ελογική αναμέτρηση, δεν πρόκειται να δούμε ισότιμη εκπροσώπηση στην Βουλή νωρίτερα από το 2062», σχολίασε ο Sam Smethers, επικεφαλής της οργάνωσης Fawcett Society, που προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στην πράξη έχει φανεί πως μάλλον είναι ελάσσονος σημασίας τα ποσοστά των γυναικών, των LGBT στο σώμα ή άλλων μειονοτήτων ή "μειονοτήτων" στα κοινοβούλια. Ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.Εκείνο που είναι μείζονος σημασίας είναι το ποσοστό των LGBT-ούστηδων στην ψυχή (συγχωρήστε μου τον νεολογισμό). Των μελών των κοινοβουλίων, που ξυπνάνε κάθε πρωί με καινούργιες σκέψεις για το πως θα κάνουν την ζωή των πολιτών (μειονοτήτων ή όχι), ακόμα πιο μαύρη. Είναι μεγάλο αυτό το ποσοστό, αυτοί πετυχαίνουν τους στόχους τους, παγκοσμίως.Have a nice weekend