Έρευνα: Ο χάρτης με τις 100 πιο σεξουαλικές πόλεις του κόσμου και η θέση της Αθήνας

Έρευνα: Ο χάρτης με τις 100 πιο σεξουαλικές πόλεις του κόσμου και η θέση της Αθήνας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
6

Έρευνα για να ανακαλύψει ποιες είναι οι 100 πιο σεξουαλικές πόλεις του κόσμου διεξήγαγε το διεθνές ερωτικό app store Lazeeva, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι ηλικίας 18-70 ετών από 200 χώρες. 

Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα περιλάμβαναν το αν είναι σεξουαλικά ενεργοί, αν νιώθουν ικανοποιημένοι από την σεξουαλική τους ζωή, αν και πόσο συχνά χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα, πόσο πορνό παρακολουθούν και τι αναζητούν συνήθως, πού διασκεδάζουν, αν επισκέπτονται swingers clubs, την χρήση αντισύλληψης, το πόσο φιλικές είναι οι πόλεις απέναντι στα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQI+ αλλά και την ισότητα των φύλων. Στη συνέχεια τα στοιχεία συνδυάστηκαν με επίσημες πληροφορίες από τις εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί από τα Τμήματα Υγείας των χωρών, την Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας του ΟΗΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Παρίσι είναι η πιο σεξουαλική πόλη στον κόσμο με συνολική βαθμολογία 86.5, καταγράφοντας στις ενότητες «σεξουαλικά ενεργοί», «σεξουαλικοί πειραματισμοί», «ψυχαγωγία ενηλίκων» και swingers τις μεγαλύτερες επιμέρους βαθμολογίες. Ακολουθεί το Ρίο Ντε Τζανέιρο με 86.15 και το Λονδίνο με 84. 

Την ίδια στιγμή, οι Αθηναίοι φαίνεται πως διαψεύδουν τον μύθο του «Greek Lover», αφού η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 88η θέση της τελικής κατάταξης. Αν και η βαθμολογία στην κατηγορία «σεξουαλικά ενεργοί» ανέρχεται σε 8.2, η σεξουαλική ικανοποίηση αγγίζει μόλις το 2.7. Χαμηλά είναι επίσης η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων (1.7) αλλά και η χρήση πορνογραφίας (2.7), όπου δημοφιλέστερη κατηγορία αναζήτησης είναι οι celebrities. Ακόμη πιο αποκαρδιωτικά είναι τα ποσοστά στα μέτρα αντισύλληψης (0.7), στην αποδοχή των ατόμων της LGBTQI+ κοινότητας αλλά και την ισότητα των φύλων (0.9). 

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά της Αθήνας έχουν ως εξής:

Σεξουαλικά ενεργοί: 8.2

Πειραματισμός στο σεξ: 1.8

Σεξουαλική ικανοποίηση: 2.7

Χρήση Sex Toys: 1.7

Παρακολούθηση πορνό: 2.7

Ψυχαγωγία ενηλίκων: 6.1

Swingers: 6.3

Πρόσβαση σε μέτρα αντισύλληψης: 0.7

Φιλικότητα προς LGBT: 0.6

Κορυφαία αναζήτηση πορνό: 0.9

Σύνολο: 31.7

Δείτε τον χάρτη:

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

σχόλια

5 σχόλια
Έχω να κάνω χρόνια σχόλιο στη Lifo, αλλά δε κρατήθηκα σήμερα γιατί απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι δε ξέρουν να διαβάσουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας. Στην σεξουαλική μας ενεργητικότητα 8.2 σημειώνουμε ως έθνος το οποίο νούμερο είναι ιδαιτέρως ικανοποιητικό και πολύ υψηλό. Καταλήξαμε όμως στην 88η θέση διότι σαν λαός είμαστε εντελώς κλειστόμυαλοι σε ότι έχει να κάνει με σεξουαλικό πειραματισμό, ανοιχτότητα σε διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς (LGBTQI+) και σε ότι έχει να κάνει με σεξουαλική διασκέδαση π.χ. αγορά sex toys ή παρακολούθηση πορνό (και όχι πορνό δεν είναι μόνο το pornhub και η kim kardasian). Άρα τα σχόλια περί οικονομικής κρίσης και τεχνολογίας είναι το λιγότερο άσχετα, διότι αυτά έχουν να κάνουν με την ενεργή σεξουαλική δραστηριότητα και όχι με τις υπόλοιπες επιλογές...
Σεξουαλικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχία. Υπάρχουν μέρη του κόσμου, πάρα πολλά στην λίστα, που οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και το ρίχνουν στο σεξ για να καλύψουν άλλες ελλείψεις.
Προφανώς, δεν πήρε χαμπάρι ο Καρανίκας την έρευνα στο site, για να βάλει τα ανελοσυριζοτρολ να απαντήσουν και να τους κατατροπώσουμε όλους.Άσε που μόνον ο Πάνος να απαντούσε, έφτανε (ξέρετε ποιος Πάνος, αυτός που ...κανονίζει τις βορειοευρωπαίιες γιατί οι άντρες τους ...δεν και με το μεσαίο δάκτυλο μόνιμα υψωμένο από την αδρεναλίνη). Ο ...σωτήρας μας.Έξω από αστεία, κάτι είναι που τουλάχιστον - παρά το ντοπάρισμα αισιοδοξίας που μας υποβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - δεν τα έχουμε χάσει τελείως και λογικά έχει επηρεαστεί η ερωτική ζωή μας.Ίσως βοηθήσει την κρίση μας στις μελλοντικές πολιτικές επιλογές μας και η συνειδητοποίηση ότι στερούμαστε, πια, ακόμη και τις βασικές χαρές της ζωής.
Με 8 χρόνια κρίση , βάσανα στον μαθησιακό και εργατικό βίο , αναγκαστικός ξενιτεμός στο εξωτερικό με κάθε μέρα να μειώνονται οι ελπίδες να γυρίσεις κάποτε λόγω των πολιτικών και των καταστάσεών , ποιος έχει όρεξη πια να πηδη**ει ? Η καθημερινότητα πια είναι μαύρη .