Προσπάθειες να στελεχωθεί το πρώτο ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σκανδιναβική χερσόνησο

Προσπάθειες να στελεχωθεί το πρώτο ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σκανδιναβική χερσόνησο Facebook Twitter
2

Προσπάθειες να στελεχωθεί το πρώτο ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σκανδιναβική χερσόνησο Facebook Twitter

 

Προσπάθειες στελέχωσης του ησυχαστηρίου του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκείας, στο Ρέττβικ της Σουηδίας, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου ο χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης και προσευχής. Το ησυχαστήριο αυτό αποτελεί το πρώτο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σουηδία και σε ολόκληρη τη Σκανδιναυϊκή χερσόνησο.

 

Ιδρύθηκε από τον Ιερομόναχο π. Ευσέβιο Βίττη το 1973, ενώ μετά την κοίμησή του, τη συντήρηση του χώρου ανέλαβε ο σύλλογος φίλων του ησυχαστηρίου "Ορθόδοξη Αδελφότητα Αγιος Νικόλαος". Το 2010 καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά και μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου έμεινε ακατοίκητο μέχρι το 2014, οπότε μεταβιβάστηκε στη Μητρόπολη Σουηδίας, η οποία ανέλαβε την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του. Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκαν εργασίες αγιογραφίας στον ναϊσκο του ησυχαστηρίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει ο εξωραϊσμός του αύλειου χώρου του και η επανέκδοση θεολογικών μελετών στην ελληνική και τη σουηδική γλώσσα.

 

 

Προ ημερών γιορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκείας, στο ομώνυμο ησυχαστήριο, που απέχει οδικώς τρεις ώρες βόρεια της Στοκχόλμης. Τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας Κλεόπα καθώς και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως του ιδρυτή του ησυχαστηρίου. Ακολούθησε γεύμα, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Στοκχόλμη Δημητρίου Τουλούπα και προσκυνητών από τη Στοκχόλμη, την Ουψάλα, το Ρέττβικ, το Γιάβλε και το Όσλο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΟΥΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Διεθνή / Η Γερμανία παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

Η προστασία των συνόρων θα διασφαλιστεί «με την επέκταση των δυνατοτήτων της Αστυνομίας, όπως η εισαγωγή τεχνολογίας drone, αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύγχρονων περιπολικών οχημάτων και ολοκληρωμένων κινητών και ευέλικτων ελέγχων», σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΘΕΟΥΤΑ

Διεθνή / Σάντσεθ για Θέουτα: «Πρόκειται για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ισπανίας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Θέουτα, Χουάν Χεσούς Βίβας, ανακοίνωσε πως οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα με το Μαρόκο ήταν περίπου 60.000, εκ των οποίων οι 34 έχασαν τη ζωή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γεωργία Βασιλειάδου: -Όταν βρέχει τρέχουν τα λύκεια.Νίκος Σταυρίδης: -Των Ελληνίδων?Μίμης Φωτόπουλος: -Τα λούκια θέλει να πει.Γεωργία Βασιλειάδου: -Το ηύρατε.Λυκία.ΛυκΙα!