Οι προσκυνημένοι που ξεπούλησαν τη πατρίδα μας θα πληρώσουν

Οι προσκυνημένοι που ξεπούλησαν τη πατρίδα μας θα πληρώσουν Facebook Twitter
Θέλετε να σας πω την άποψη μου για το PSI και την ποσοτική χαλάρωση;
18

 Αυτό που συνέβη αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, ήταν σοκαριστικό ακόμα και γι' αυτούς που έχουν συνηθίσει στον οχετό της ηλιθιότητας που έχει κατακλύσει τον δημόσιο διάλογο της πανέμορφης χώρας μας. Ανώνυμοι χρήστες σε όλα τα σόσιαλ μίντια πανηγύρισαν για το ότι ένας άνθρωπος κόντεψε να πεθάνει από μια ενέδρα που του είχαν στήσει οι αυτόκλητοι τιμωροί με πολιτική ανάλυση αμοιβάδας. Άλλοι στεναχωρήθηκαν που την γλύτωσε ο «λακές τραπεζίτης» ενώ κάποιοι ευχήθηκαν παρόμοια τύχη και στους υπόλοιπους που «ξεπούλησαν την πατρίδα μας».

Όμως το κύμα μίσους και χαιρεκακίας δε σταμάτησε στους ανώνυμους αγανακτισμένους που δεν μπορούν να δεχτούν το ασυγχώρητο έγκλημα των λογικών ανθρώπων να μην έχουν αυταπάτες. Από κοντά και κάποιοι δημοσιογραφίσκοι-ξεσκονόπανα της κυβέρνησης που έσπευσαν να δικαιολογήσουν τη δολοφονική επίθεση, να δώσουν άλλοθι στους δολοφόνους και να προσφέρουν ένα είδος πολιτικής και θεωρητικής βάσης για την ενέργεια αυτή. Κάποιοι έφτασαν ακόμα παραπέρα και υπέδειξαν τον επόμενο στόχο: Μα τον Γιάννη Στουρνάρα φυσικά, τον μεγαλύτερο και πιο μισητό αντίπαλο της κυβέρνησης τον οποίο έχουν ανοιχτά στοχοποιήσει ακόμα και υπουργοί της. Ένας μάλιστα, ο Γιώργος Φιλιππάκης,  ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ παρακαλώ, το έγραψε καθαρά: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Μετά από λίγο ο ίδιος έγραψε στο Facebook ότι τον συνέλαβαν για να το διαψεύσει πριν λίγο ο δικηγόρος του και να αναδείξει την σοβαρότητα του επαναστάτου.

Οι προσκυνημένοι που ξεπούλησαν τη πατρίδα μας θα πληρώσουν Facebook Twitter
Ένας ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, ένας τιτάνας του λόγου και του πνεύματος

Ιδιαίτερη εντύπωση θα προκαλούσε και η τοποθέτηση της πρώην Προέδρου της Βουλής η οποία αρνήθηκε να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, υπονοώντας εμφανώς ότι κι εκείνη στηρίζει την τρομοκρατική ενέργεια. Όσοι όμως έχουμε παρατηρήσει την πορεία και την εν γένει στάση της κυρίας αυτής, γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί μαζί της δια προφανείς λόγους.

Θα περίμενε κανείς από τους οπαδούς και υποστηρικτές μιας κυβέρνησης και μιας παράταξης της οποίας ο ηγέτης παραδέχτηκε δημοσίως ότι έχει αυταπάτες και έκτοτε έχει κάνει τα ίδια και χειρότερα με αυτούς που αποκαλούσε «γερμανοτσολιάδες», να είναι πιο προσεκτικοί. Δε λέμε ρε παιδί μου να μετανοήσουν για τις αμέτρητες πίπες με τις οποίες δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή και να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη αποσυρόμενοι σε κάποια ερημική τοποθεσία όπου θα αναλογιστούν το μέγεθος της ξεφτίλας τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αλλά τουλάχιστον να είναι πιο σεμνοί, πιο μετρημένοι. Αν ακόμα ουρλιάζουν ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν χούντα, η δική τους κυβέρνηση που συνεχίζει πάνω στην ίδια πολιτική και υπογράφει τα μνημόνια δύο-δύο τι ακριβώς είναι;

Προχτές αθωώθηκε οριστικά από το Συμβούλιο Εφετών και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το έλλειμα του 2009 δεν υπολογίστηκε λάθος και δεν ήταν δήθεν επίτηδες παραφουσκωμένο για να μπούμε στο πρώτο Μνημόνιο. Μπήκαμε στο Μνημόνιο με την αξία μας, με μια οικονομία διαλυμένη από τους διορισμούς και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης Καραμανλή. Κι όσο η σημερινή Νέα Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα, τόσο θα μειώνεται και η δική της αξιοπιστία. Τα παραμύθια και ο λαϊκισμός μπορεί να πουλάνε ακόμα αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, θα πιάσουμε όλοι στασίδι στα Παρατράγουδα.

Διάφορα
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ειδικός γραμματέας ΕΣΗΕΑ: «Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου μια βόμβα και στον Στουρνάρα»

TV & Media / Ειδικός γραμματέας ΕΣΗΕΑ: «Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου μια βόμβα και στον Στουρνάρα»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα στην ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη με αφορμή την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Πολύ σωστή τοποθέτηση όσον αφορά τις αντιδράσεις στο θέμα του Παπαδήμου. Ανήκω στους κατακριτές της πολιτικής του και όχι σε αυτούς που τον θεωρούν "λογικό άνθρωπο χωρίς αυταπάτες". Αλλά προφανώς και δεν πρόκεται να χαρώ με μία τέτοια ενέργεια ενάντια στο πρόσωπό του. Το πραγματικό σοκ από το συμβάν αυτό ήρθε με τις αντιδράσεις κάποιων. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι κοινωνία πλέον ζουμε. Στην αδυναμία της μαζικής καταδίκης μίας τέτοιας ενέργειας, δε φταίει κανένας πολιτικός, φταίμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς είμαστε αυτοί, που φέρουμε ατομικά την ευθύνη τη διατήρηση μίας εύλογης κοινωνικής λογικής. Δε με νοιάζει τι κακουχίες περνάει ο καθένας. Όλοι τα έχουμε βρει σκούρα λόγω αποτυχημένων πολιτικών. Άλλοι σε μικρότερο, άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν δικαίωμα το να στηρίξει μια δολοφονική επίθεση. Προσωπικά συνειδητοποίησα ότι η ελληνική κοινωνία πλέον είναι ένας βόθρος. Λυπάμαι πραγματικά.
Συμφωνω απολυτα οσο αφορα την καταντια που περιγραφεται αλλα επιτρεψτε μου να συμπληρωσω ανωνυμε αρθρογράφε,οτι εξίσου εμέτικο ειναι και το οτι χρησιμοποιειτε αυθαιρετα τη φωτοφραφια ενος ανθρωπου που επεσε θυμα εκμεταλευσης και κανιβαλισμου επειδη συμβαινει να πηγαν καποια πραγματα στραβα στη ζωη του και πηγε σε ενα συγκεκριμενο χωρο απο αναγκη,ισως και απο απελπισια.Καλα κανετε και κρινετε τηλεοπτικους χωρους σαν αυτον που περασε ο φωτογραφιζομενος,αλλα οι ανθρωποι παραμενουν ανθρωποι και εαν θελουμε να ειμαστε και εμεις θα πρεπει να φερομαστε αναλογα.Αντε βαλτε και τον Κατελη,μια αλλη βασανισμενη ψυχουλα,διοτι ολοι οι υπολοιποι ειμαστε οι κανονικοι και οι γαματοι που τα λεμε ωραια πισω απο ενα λαπτοπ.
Δεν ειμαι εγω εκεινος που χρησιμοποιει αυθαιρετα τα προσωπα αλλων,ουτε καιγομαι να ταπωσω καποιον.Περιμενουμε τη φωτογραφια σου skeletor,αλλα μαζι με τη σαρκα,οχι μονο τα κοκαλακια.
Καλά τώρα, μην υπερβάλλουμε. Ο εικονιζόμενος ήθελε και φωτογραφήθηκε για να προβληθεί, δεν τον τράβηξαν κρυφά στο μπάνιο του σπιτιού του. Αν ενοχλείτο από την δημοσιότητα, ας καθόταν στ' αυγά του.Αν είσαι απελπισμένος, ο τελευταίος χώρος που ενδείκνυται για να μπεις είναι ο τηλεοπτικός, εκτός αν θέλεις να ισοπεδωθείς - τι να λέμε τώρα;
Δεν νομιζω να κατάλαβες το σχόλιο μου.Η συγκεκριμένη φωτογραφια δημιουργήθηκε για συγκεκριμενο λόγο,ο οποιος λόγος εξετελεσε την αποστολη του εδω και πολλα χρόνια.Δεν βρισκω κανενα λόγο να αναπαραγεται ξανα και ξανα χωρις την αδεια αυτου του ανθρωπου,μονο και μονο επειδη δεν γνωρίζει να προστατεψει τα δικαιωματα του,ισως και το δικαιωμα του στη ληθη.Σοβαρολογεις τωρα;;;πως μπορουμε να ξερουμε τι θελει και τι δεν θελει,ασε λοιπον το κλωσισμα των αυγων,στις κοτες που ξερουν καλυτερα και οχι στους ανθρωπους.Οταν ενας γιατρος κανει λαθη,βγαζουμε στη φορα τη δικη του μουρη για να προστατευτουμε και οχι του ασθενους.Ας εχουν τα @@ ας βαλουν τη μουρη της Πάνια που εχει την εκπομπη,αλλα ξεχασα,εκεινη εχει μεγαλη γλωσσα,που να μπλεκουμε τωρα...
@mimikosΜαλλον κατι καταλαβαινεις λαθος. Η φωτογραφια δεν ειναι απο ιδιωτικη στιγμη. Αν ηταν τοτε αυτα που λες θα ειχαν βαση. Το οτι η φωτογραφια εκπληρωσε το σκοπο της ειναι τελειως κουφο. Δηλαδη χιλιαδες φωτογραφιες δημοσιες, που δημοσιευτηκαν για συγκεκριμενο σκοπο, απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν αλλου? Απο που και ως που? Επισης μιας και υπερασπιζεσαι τον εικονιζομενο, ηταν επιλογη του να γινει γνωστος οπως εγινε, και μαλιστα καποτε το επαιζε και φιρμα. Μεσα στην απελπισια του το επαιζε φιρμα?
@Φουσκα,αν δεν ειμαστε σε θεση να διαχωρισουμε καποιες καταστασεις απο καποιες αλλες,τοτε τι να πω,καπου το εχουμε χασει και το μετρο και το παιχνιδι.Σαν να μου λες οτι ο συγκεκριμενος τυπακος ειναι ιδια περιπτωση με την επισης κανιβαλισμενη αλλα και καλοπληρωμενη Αλεξανδρατου.Αυτο που με εκανε να αντιδρασω ετσι,ειναι το γεγονος οτι πριν λιγα χρονια καποιος δημοσιογραφος τον ανακαλυψε σε ξενωνα αστεγων.Ηταν ολοφανερο οτι η ζωη του ειχε πιασει πατο και με προβληματισε το γεγονος οτι καποιοι κερδοσκοπησαν εις βαρος του και εκεινος ηταν σε αυτη τη κατασταση.Ενταξει γελασαμε,γελασα και εγω,δεν το αρνουμαι.Αλλα δεν θεωρω οτι εχει νοημα πλεον ολο αυτο.
Η δικαίωση του Ανδρέα Γεωργίου είναι μία τεράστια ήττα για το βαθύ κράτος. Το βαθύ κράτος με τη τεράστια δύναμη σε πολλά επίπεδα, άνθρωποι χωρίς ηθική, χωρίς ιδεολογία και φραγμούς που το μόνο που νοιάζονται είναι η μάσα. Αυτά τα σιχάματα που δεν βρίσκονται φυσικά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι παντού, σε όλο το πολιτικό φάσμα και φυσικά μετακινούνται από χώρο σε χώρο ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ο Κ.Μητσοτάκης επέλεξε τη μη ρήξη με την Καραμανλική δεξιά. Τη δεξιά αυτού του κράτους που περιγράφω και ξέρουμε όλοι και που είναι η κύρια υπεύθυνησ για τη χρεοκοπία της χώρας. Δεν επέλεξε τη ρήξη για λόγους εκλογικούς και στρατηγικούς. Επέλεξε την περιθωριοποίηση αυτών των στελεχών εντός των τοιχών της ΝΔ. Θα δείξει - για τον τόπο - αν αυτή η στρατηγική είναι η σωστή. Είναι εύκολο να κάνουμε εύκολες ηθικές κρίσεις αλλά πολιτικά είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα. Πάντα μιλώ για τη χώρα και όχι για το κόμμα. Δεν είναι διόλου τυχαίο βέβαια που οι Πάκηδες και λοιποί υπεύθυνοι εκείνης της τραγικής περιόδου είναι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δεν θα απαλλαγεί από αυτούς γιατί είναι μεγάλο καρκίνωμα αλλά και ο κόσμος είναι ηλίθιος, συνεπώς είναι αφελές να μιλάμε για απαλλαγή της χώρας από δαύτους. Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία αποφασιστική διακυβέρνηση από τη ΝΔ στο μέλλον και την παραδειγματική τιμωρία του κεντρικού πυρήνα των πραξικοπηματιών. ====
Η αθώωση του Α. Γεωργίου ήταν ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ αφού ο εν λόγω τέως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέλαβε ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ από την επιβολή του πρώτου μνημονίου, και όταν όλα είχαν κριθεί και διαφανεί (περιλαμβανομένου και του λεγόμενου swap του .... δε λέω όνομα - τζιζ).Η μη στήριξή του απο τη ΝΔ του Κυριάκου ήταν τερατώδες σφάλμα εκ μέρους του Κυριάκου , ειδικά μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι στενοί και αγαπημένοι του σύμβουλοι, όπως η κα Ξαφά , υπερασπίστηκαν τον κο Γεωργίου. Ποιες να ήταν άραγε, οι ισορροπίες που ήθελε αγωνιωδώς να κρατήσει ο Κυριάκος;
Αγέλες ανεγκέφαλων που πίσω από μια βολική ανωνυμία επωάζουν το αβγό του φιδιού. Για τους άλλους, τους επώνυμους, δεν το σχολιάζω καν. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι σαν εσένα εκεί έξω, που λένε (και γράφουν) τα πράγματα με τ' όνομά τους. Προσυπογράφω κάθε λέξη του κειμένου!
Πάντως, σχετικά με τον Φιλιππάκη, μου έχει μείνει η γενική εντύπωση : Είχε μια χοντροκοπιά, που μάλλον ταίριαζε σε χειρόνακτα επαγγελματία, παρά σε δημοσιογράφο. Και το λέω εννοείται αυτό σαν στοιχείο διάκρισης, όχι αξιολόγησης του κύρους του ατόμου. Ένας καλός χτίστης, μπορεί να έχει περισσότερο κύρος από ένα κακό δημοσιογράφο. Όπως έκρινε και ο Τεγόπουλος της "Ε" ότι ήταν ο Φιλιππάκης - και σωστά - και τον απέλυσε. Και πήγε στον Κουρή... Ίσως τηρούσε αυτό το προφίλ συνειδητά, φρονώντας ότι έτσι ήταν πιο κοντά στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφιος σε πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες. Η "λαϊκότητα" κατέτρωγε πάντως το πνεύμα, όπως αποδείχθηκε. Και τότε και τώρα.Και αυτή η φωτο με τον ...Φωτόπουλο. Ύφος και σοφία στην μικρή πλατεία από τον ...ιδιοκτήτη των διακοπτών ρεύματος, ως γνωστόν... Μάλλον όχι τυχαία η συνύπαρξη.Μακάρι η Δικαιοσύνη να δώσει το μήνυμα της προστασίας της ζωής και της κοινωνικής συνοχής, που τόσο βάναυσα έπληξε ο Φιλιππάκης.
Το εντυπωσιακότερο είναι που βγαίνουν, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, όλοι οι αγανακτισμένοι της φασιστοπλατείας σαν καρικατούρες του πιο αγωνιστικού ανθρωπότυπου που γνώρισε ο πλανήτης.Μετά από 4 μνημόνια και υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια, ψηφισμένο από τους ίδιους τους πρώην καθοδηγητές τους (που έχουν και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ευθύνη για την λοβοτόμησή τους και τον διχασμό).Πολύ σωστά λέει ο αρθρογράφος πως όλοι αυτοί ανήκουν στην εκπομπή της Αννίτας. Τέτοια ήταν η αξιοπρέπεια και η εθνική τους υπερηφάνεια το 2015 με το δημοψήφισμα. Oπως ακριβώς όταν η Ρίτσα η μανικιουρίστα λέει ένα τραγουδάκι στα παρατράγουδα, σίγουρη για το ταλέντο της, ενώ όλος ο κόσμος γελάει μαζί της μεταξύ πίτσας και μπύρας. Η γνήσια έκπληξη της όταν διαπιστώσει πως τελικά την βλέπουν σαν σούργελο είναι πάντα ανεκτίμητη. Ποτέ δε θα καταλάβει πως αυτό είναι.