ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο tweet δημοσιογράφου για την Αριάνα Γκράντε μετά το Μάντσεστερ

Σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο tweet δημοσιογράφου για την Αριάνα Γκράντε μετά το Μάντσεστερ Facebook Twitter
7

Όταν άρχισαν να διασπείρονται τα νέα της αιματηρής επίθεσης στη συναυλία της Αριάντα Γκράντε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ, οι χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν, όπως συνηθίζουν, να εκφράσουν τη λύπη τους και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος David Leavitt αποφάσισε να ακολουθήσει μία διαφορετική τακτική στο Twitter, πιθανότατα σε μία βεβιασμένη και σαφέστατα ατυχή προσπάθεια να φανεί πρωτότυπος και αστείος.

«Πολλαπλά θύματα στο Manchester Arena. Την τελευταία φορά που άκουσα την Αριάνα Γκράντε παραλίγο να πεθάνω και 'γω», έγραψε ο Leavitt στο Twitter και λίγο αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα «αστείο» tweet.

Σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο tweet δημοσιογράφου για την Αριάνα Γκράντε μετά το Μάντσεστερ Facebook Twitter

Ειλικρινά, για πάνω από ένα χρόνο νόμιζα ότι το Αριάνα Γκράντε ήταν κάτι που παράγγελλες στα Starbucks.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και σχεδόν ομόφωνες. «Οι φίλοι και η οικογένειά σου ντρέπονται για σένα αυτή τη στιγμή» έγραψε ο Άγγλος κωμικός Matt Lucas, ενώ δεν έλειψαν και άλλοι χαρακτηρισμοί όπως «θλιβερός», «κάθαρμα» και άλλες λιγότερο ευγενικές εκφράσεις.

Παρά τον ορυμαγδό των αρνητικών σχολίων, ο Leavitt που εργάζεται ως freelancer δημοσιογράφος και συνεργάζεται με το δίκτυο CBS δεν είχε τελειώσει ακόμα. «Πολύ σύντομα;» έγραψε μερικές ώρες αργότερα και έπειτα επιχείρησε να ανασκευάσει.

«Λυπάμαι πολύ που προσέβαλα. Δεν συνειδητοποίησα το μέγεθος της τραγωδίας. Πάντα κάνω ηλίθια αστεία για όλα τα trending θέματα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Βοστονέζος δημοσιογράφος έσπευσε να διαγράψει το αρχικό tweet, αλλά η κίνησή του προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες να ανεβάζουν screenshots με το tweet (σ.σ. το ίντερνετ δεν ξεχνά ποτέ).

Ο Leavitt δεν έδειξε να πτοείται ιδιαίτερα. «Έκανα ένα λάθος. #ΚαιΜεταΆρχισαΝαΓελάω», έγραψε στον λογαριασμό του.

Δεν είχαν όμως όλοι την ίδια αντίδραση στα αστεία του. Στις 4 Μαΐου, ο Leavitt είχε ανεβάσει μία φωτογραφία στο Instagram όπου επί της ουσίας προωθούσε ένα προϊόν της Coca Cola.

Το brand δεν χάρηκε καθόλου με τα tweets του και έσπευσε να διακόψει τη συνεργασία του μαζί του. «Δεν επικροτούμε τα σχόλιά του και έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα εκπροσωπεί πλέον τα προϊόντα μας» ανέφερε εκπρόσωπος της Coca Cola στους New York Times.

Ίσως, τελικά, είναι καλύτερο να σκέφτεσαι λίγο πριν τρέξεις να πληκτρολογήσεις κάτι για να φανείς πιο έξυπνος, πιο αστείος ή πιο πρωτότυπος από τους άλλους. Τροφή για σκέψη.

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
7

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγάπη και θάνατος στην Πόλη του Μεξικού

Πολιτισμός / Αγάπη και θάνατος στην Πόλη του Μεξικού

Το Órale, το φωτοβιβλίο του Μισέλ Χερστ με τη Ναν Γκόλντιν στη συνεπιμέλεια, συγκεντρώνει τις εικόνες που τράβηξε στα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Πόλη του Μεξικού: τελετουργίες θανάτου, Santa Muerte, φτώχεια και τρυφερότητα.
THE LIFO TEAM
Στο Hijamat, ένα gay φιλί διαλύει τη σιωπή μιας μουσουλμανικής οικογένειας στο Βερολίνο

Πολιτισμός / Στο Hijamat, ένα γκέι φιλί διαλύει τη σιωπή μιας μουσουλμανικής οικογένειας στο Βερολίνο

Η νέα ταινία του Nader Saeivar, με τον Jafar Panahi στην παραγωγή και στο μοντάζ, ακολουθεί μια τουρκική μουσουλμανική οικογένεια στο Βερολίνο, όταν η σχέση του νεότερου γιου με έναν άνδρα βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
Πόση ομορφιά χωράει μια αποικιακή φαντασίωση;

Πολιτισμός / Ο Οριενταλισμός στο Met: Η φαντασίωση της «Ανατολής» ζωγραφίστηκε υπέροχα

Η πρώτη έκθεση του Met για τον Οριενταλισμό βάζει τις δυτικές φαντασιώσεις της «Ανατολής» δίπλα σε έργα που κοιτούν τον ίδιο κόσμο από μέσα, ξανανοίγοντας το ερώτημα του Έντουαρντ Σαΐντ: ποιος έχει το δικαίωμα να φτιάχνει την εικόνα ενός άλλου πολιτισμού;
THE LIFO TEAM
Ο θρυλικός εκδοτικός οίκος φωτοβιβλίων Steidl βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης

Πολιτισμός / Ο θρυλικός εκδοτικός οίκος φωτοβιβλίων Steidl βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης

Ο γερμανικός εκδοτικός οίκος που μετέτρεψε το φωτοβιβλίο σε αντικείμενο τέχνης αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, με απλήρωτους μισθούς, οφειλές και προσωρινή διαδικασία αφερεγγυότητας.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Ακίκο Χαγιάσι, η γυναίκα που ζωγράφισε την Κίκι πριν την κάνει μύθο το Studio Ghibli

Πολιτισμός / Πέθανε η Ακίκο Χαγιάσι, η γυναίκα που ζωγράφισε την Κίκι πριν την κάνει μύθο το Studio Ghibli

Η Ακίκο Χαγιάσι (Akiko Hayashi), μία από τις σημαντικότερες δημιουργούς εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων στην Ιαπωνία και η εικονογράφος του πρώτου τόμου του Kiki’s Delivery Service, πέθανε την 1η Ιουλίου από πνευμονία. Ήταν 81 ετών.
THE LIFO TEAM
Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Πολιτισμός / Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Ο Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα, από τις πιο γνωστές μορφές της καλλιτεχνικής διαφωνίας στην Κούβα, αναμένεται να φύγει για τις ΗΠΑ μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης.
THE LIFO TEAM
ΟΛΥΜΠΟΣ UNESCO

Πολιτισμός / Ο Όλυμπος είναι υποψήφιος για ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η ένταξη του Ολύμπου στον κατάλογο της UNESCO θα ήταν «κάτι πολύ μεγάλο, που ξεπερνά όχι μόνο τα τοπικά αλλά και τα εθνικά σύνορα. Είναι κάτι που αφορά ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Επειδή τα σόσιαλ μίντια λειτουργούν με έναν χαοτικό τρόπο, το καλύτερο είναι να γράφεις ανώνυμα. Αν γράφεις επώνυμα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ και σίγουρα να τηρείς ευλαβικά όλους τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας.υγ. Το τουιτ του τύπου ήταν απαράδεκτο πάντως.
Μονο που ο συγκεκριμένος είναι ένας SJW αριστερός πολέμιος του Τραμπ που εξαπέλυε παρόμοιας αισθητικής τουιτ εναντίον του προς τέρψιν του κοινού που σήμερα ανακάλυψε πως απλά είναι ένας καραγκιόζης.
Έχουμε ξεφύγει με τα απολογητικά τουίτ.Γράφει ο κάθε τίποτας μια κακία, γίνεται ντόρος και μετά "δεν κατάλαβε" λέει, "το μέγεθος της τραγωδίας"ολόκληρος ενήλικας δεν καταλαβε τί σημαίνει να σκοτώνονται 20 άτομα.Στο μέλλον πρέπει να μπει νομοθεσία του internet δεν αποσκοπούν όλα στην ελευθερία λόγου, αυτό είναι η ύψιστη προσβολή στους νεκρούς.