Χωρίς delivery την Πέμπτη 25 Μαΐου

Χωρίς delivery την Πέμπτη 25 Μαΐου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ANA/ALEXANDROS BELTES)
9

Εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα διεκδικούν οι διανομείς/delivery, οι εξωτερικοί και οι courier, που προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη 25 Μαΐου. 

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση– μοτοπορεία στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

- Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

- Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

- Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

- Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Είμαστε εργαζόμενοι παντός καιρού, συχνά αυτοί που κάνουμε ένα σωρό αγγαρείες, μας αποκαλούν "τα παπιά με τα παιδιά" ή μας φέρονται λες και είμαστε "τα παιδιά για τα θελήματα". Οι εργοδότες μας, ως επί το πλείστον, έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του "Δεν πληρώνω". Δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούμαστε (μετά τις 22:00 το βράδυ υπάρχει 25% προσαύξηση, την Κυριακή υπάρχει
75% προσαύξηση και 100% στις αργίες). Δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης, συνθήκη που απλώνεται και στις εταιρείες κούριερ», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά κι εσείς παιδιά με τα παπιά να ακολουθείτε την φορά των μονόδρομων στις γειτονιές γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να σκοτωθείτε.
Απεργία τα ταξί, no big deal! Απεργία τα λεωφορεία και μετρό, θα πάρεις το αυτοκίνητο, θα πήξεις στην κίνηση αλλά θα φτάσεις κάποια στιγμή... Απεργία τα βενζινάδικα, θα το γεμίσεις απ' το προηγούμενο βράδυ...Χωρίς (σουβλάκι) delivery όμως πώς θα σβήσει ο έλληνας την πείνα του...;;; Ανησυχώ :p