Η πρώτη δήλωση Τσίπρα μετά το 4ο Μνημόνιο: Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των δανειστών.

Η πρώτη δήλωση Τσίπρα μετά το 4ο Μνημόνιο: Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των δανειστών. Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3


Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας, λίγο αφότου η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας.


«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 
Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειναι σαφες πως ο Τσιπρας εχει παρει κατω απο το τραπεζι ρυθμιση χρεους, το θεμα ειναι περι τινος προκειται (ειναι ρυθμιση που ισουται με γραβατα, δηλαδη ονομαστικο κουρεμα, η παμε συνεχιζουμε χωρις γραβατα με μικρο-διευκολυνσεις?). Αν δεν εχει παρει τιποτα, τοτε επιασε κοτσο τους βουλευτες του και φυσικα ολη την κοινωνια, φορτωνοντας μας λιτοτητα για μια 5ετια τουλαχιστον. Διοτι ουτε αντιπολιτευση εχει ουτε η κενωνια αντιδρα, ειναι σαν ολοι κατι να περιμενουν. Για να δουμε.
Το μόνο που έχει πάρει ο Τζίφρας είναι η καρεκλά και μαζί με τον πρόεδρο των ΕΞΑΡΤΗΜΈΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράφουν τα πάντα και οσο οσο για να την κρατήσουν.Τίποτα άλλο δε τους ενδιαφέρει.
Κυβερνανε ανετα διοτι δεν εχουν κοινωνικες αντιδρασεις και επαναλαμβανω ουσιωδη αντιπολιτευση που να μπορει να διαφοροποιηθει. Αποδειξη οτι επι της ουσιας η ΝΔ δεν ειναι κατα των μετρων (π.χ Κυριακες, περικοπες συνταξεων κοκ), ενω ο κοσμος που βγαινει σε πορειες και πηγε χθες στο συνταγμα ειναι συριζογενης (Λαφαζανηδες, Ραχηλ κοκ). Ολοι ξεφυσανε με ανακουφιση που τους ελαχε ο Τσιπρας να εφαρμοζει μνημονια και αυτοι μπορουν στην αντιπολιτευση να χαλαρωσουν λιγακι και να καταλαβουν την εξουσια σε 1-2 χρονια. Ακομα και οι αψιμαχιες στην βουλη δινουν την εντυπωση οτι γινονται για να γινουν. Παλαιοτερα υπηρχε πραγματικα κλιμα σφαγης. Τωρα σοβαρα πιστευει κανεις οτι ο Μητσοτακης ή Γεννηματα διαφωνουν με την εφαρμοζομενη πολιτικη? Αφου συνεχεια των δικων του μνημονιων ειναι.