Πρόστιμο και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του Σαλβαντόρ Νταλί

Πρόστιμο και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter
10
Πρόστιμο και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Πρόστιμο ύψους 9.100 δολαρίων και απέλαση στην Ελλάδα επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο 29χρονο Φοίβο Ισταυρίογλου, ο οποίος συνελήφθη για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Όπως γράφουν οι ΝΥΤ και αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ, ο 29χρονος άρπαξε τον πίνακα, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, και τον έβαλε σε μία σακούλα από ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

 

Πρόστιμο και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Στη συνέχεια, η αμερικανική αστυνομία παγίδευσε τον Ισταυρίογλου, στέλνοντας του πρόσκληση που υποτίθεται ότι ήταν από ιδιοκτήτη γκαλερί, ο οποίος του προσέφερε μια θέση συμβούλου. Μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.

Στο δικαστήριο ο κ. Ισταυρίογλου είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε  ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια. Χθες, ωστόσο, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι «ήταν μια ηλίθια πράξη».

Ελλάδα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

HELLS ANGELS ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ελλάδα / Hells Angels: Στην Ηγουμενίτσα η διεθνής λέσχη μοτοσικλετιστών - Ειδικό σχέδιο από την ΕΛΑΣ

Στη διεθνή συνάντηση θα συμμετάσχουν πάνω από 4.000 άτομα - Τα μέλη της λέσχης μοτοσικλετιστών, κατά το παρελθόν, έχουν απασχολήσει διεθνώς για διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς
THE LIFO TEAM
ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: «Άρρηκτα συνδεδεμένη η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη με τον θάνατο των ανθρώπων μας»

Στη σημερινή συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις παραστάσεις για την παράβαση καθήκοντος
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Την ειδε λιγο White Collar ο τυπος, αλλα μου κανει εντυπωση πως την πατησε με ενα τοσο απλο κολπο της αστυνομιας. Ηταν τοσο αλαζονας ή απλα τοσο αφελης?