ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.5.2017 | 20:43

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Είναι κάποιες φιλίες που χάλασαν δυστυχώς και λόγω οικονομικής κρίσης. Μην αναφερθώ στις ερωτικές σχέσεις, ακόμα και γάμοι διαλύθηκαν(έχω αρκετά παραδείγματα). Όταν είσαι π.χ. αυτός ή αυτή που όλο κέρναγε, που είχε οικονομική άνεση για εξόδους και τα τελευταία χρόνια έχεις περιορίσει αρκετά όλα αυτά, τότε λογικό είναι και οι φιλίες και οι σχέσεις να χαλάνε.Δεν μιλάω για τσιγγουνιά, μιλάω για αδυναμία. Η καινούρια μου δουλειά είναι ανούσια και με λίγα χρήματα. Κι επίσης, δεν κατηγορώ κανέναν αλλά από συζητήσεις που ακούω γύρω μου, η έξοδος σε trendy κλαμπ και μαγαζιά, είναι(ευτυχώς ή δυστυχώς) στην πρώτη γραμμή για νέες γνωριμίες. Πριν λίγο καιρό, άκουγα νεαρούς να συζητάνε δίπλα μου μεγαλόφωνα για το τι τεράστια ήττα έφαγαν που δεν είχαν τα σωστά κονέ για να μπουν στο opening που έκανε το Ακρωτήρι στη Γλυφάδα. Κι ότι ένας φίλος τους, είχε τον τάδε κονέ και μπήκε και αυτοί έφαγαν πόρτα και τέτοια. Κάτι κοπέλες μια άλλη φορά συζητούσαν γυρνώντας από έξοδο για το πόσο γαμάτα πέρασαν που τσάκισαν τη μπελβεντέρε που τις κέρασαν κάτι φίλοι τους.Τέλος πάντων , ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, εγώ λόγω ιδιοσυγκρασίας ποτέ, ακόμα και νεότερος, δεν ήμουν αυτού του είδους διασκέδασης, έχω πάει ελάχιστες φορές στη ζωή μου σε τέτοια μέρη, δεν πολυψήνομαι. Η ζωή δυστυχώς όμως βλέπω ότι έχει ψηλά ως προϋπόθεση για κοινωνικές συναναστροφές το Ακάνθους, το μπολιβάρ, το island κι όλα αυτά τα μαγαζιά. Χαμός γίνεται κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο στο τραμ όπου άπειρα άτομα σταματάνε στη στάση ζέφυρος για να πάνε ακάνθους.Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής: Πώς μπορεί κάποιος να βρει νέους φίλους(και νέα σύντροφο) όταν δεν μπορεί να ξημεροβραδιάζεται σε μέρη που πάει σχεδόν όλος ο κόσμος; Όταν έχει λίγο εισόδημα σαν και μένα; Επίσης δεν έχω αυτοκίνητο, χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι πανδύσκολο, δεν είναι; Δεν έχω στήριξη από πουθενά, πληρώνω όλους τους λογαριασμούς μου μόνος μου και δεν μου μένουν χρήματα για να πηγαίνω σε μαγαζιά για ποτά και socializing. Για καφέ μπορώ να πηγαίνω, για ποτό σπάνια. Επίσης πάω θέατρο και σινεμά και λιγότερο σε συναυλίες. Εσείς που με διαβάζετε, πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; θα ήθελα πολύ να μου απαντήσουν άνθρωποι με λίγο εισόδημα σαν και μένα ή άνεργοι/άνεργες. Πιστεύω ότι είναι κι αυτό ένα θέμα που διαλύει φιλίες και ερωτικές σχέσεις. Σας παρακαλώ, μην σκεφτείτε βασιζόμενοι στις παλιές σας φιλίες ή σε ερωτικές σχέσεις που ήδη έχετε. Μιλάω για έναν άνθρωπο που θέλει μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή να κάνει μια νέα αρχή με νέους φίλους και νέα σχέση. Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό;(ή δεν είναι;) Να είστε πάντα καλά, με υγεία και χαρά. Γειά σας.
9
 
 
 
 
σχόλια
Αν οι φιλιες σου βασιζονταν στο γεγονος πως εσυ κερναγες σημαινει πως ειχαν λαθος βαση και δεν ηταν ουσιαστικες. Ακομη κ να μπορουσες να πας σε τετοιου ειδους μαγαζια δε νομιζω πως θα εκανες γνωριμιες της προκοπης, που θα οδηγουσαν σε φιλιες. Πιο ταιριαστο κ ευκολο ισως θα ηταν να γνωρισεις ατομα με ιδια ενδιαφεροντα. Δεν εχω φουμπου αλλα νομιζω πως υπαρχουν γκρουπ σινεφιλ πχ.
Σε κλαμπ και μαγαζιά δεν γίνονται γνωριμίες.Χαμένος χρόνος.Μόνο εαν είσαι κολλητός με κανα σερβιτόρο ή μπαρμαν και σου κάνουν αυτοί κονέ.Κόσμο ή σύντροφο θα γνωρίσεις μόνο από τη δουλειά σου,από τον κύκλο σου και απο το ίντερνετ εαν εντοπίσεις τις ελάχιστες γυναίκες που ψάχνουν κι αυτές εκεί.
Μόνο εμένα μου έβγαλε ο εξομολογούμενος ένα αίσθημα "attention whore"?? Τι εννοώ? Υποσκάπτοντας τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να διασκεδάσει (σωστό ή λάθος, δικαίωμα του), προσπαθεί να ανεβάσει τον εαυτό του και να πάρει συγχαρητήρια για για το πως εκείνος είναι πιο "βαθύς", και ιντελεκτουάλ από τους εκείνους...Hold your horses... Όπως οι άλλοι βρίσκουν σχέσεις και φίλους στα κλάμπ, έτσι και εσύ θα μπορούσες να βρεις στους καφέδες, στις συναυλίες και στο θέατρο!!
Ποσο παρακμιακη κατασταση να βάζεις μέσο να βρεθείς στα εγκαίνια νέας σεζόν σε γνωστό κλαμπ. Αμφιβάλλω αν θα τους ενδιέφερε να είχαν μέσο για να ακούσουν μια ομιλία, μια παράσταση στο Μέγαρο που κατι θετικό μπορεί να τους αφήσει !!! Κρίμα και ειμαι σχεδόν δον συνομιληκος τους και τα λέω αυτά.
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς.Καταρχάς,ισχύει 100% ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τις φιλικές/ερωτικές σχέσεις και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο σηκώνει άπειρη συζήτηση.Αλλά δεν ισχύει αυτό που λες για τα κλαμπ ως αποκλειστικών χώρων κοινωνικοποίησης της νεολαίας/εύρεσης συντρόφου.Είναι αλήθεια ότι στα κλαμπ "ψάχνεται" αρκετός κόσμος,αλλά απ'ό,τι παρατηρώ από τον περίγυρό μου (ηλικίες γύρω στα 25-26 έως 30),οι περισσότερες γνωριμίες που καταλήγουν σε σχέση γίνονται μέσα από παρέες,στους χώρους εργασίας,στο fb, ή είναι αποτέλεσμα κονέ μέσω γνωστών ή συγγενών.
Τουλαχιστον εσύ προσπαθεις και είσαι ανεξάρτητος μόνος/η σου. Οι περισσοτεροι απαυτους είναι ειτε φοιτητές π λογικό ν θέλουν ζήσουν τώρα εφόσον τους συντηρούν και άλλοι που απλα ακόμα κ τώρα συντηρούνται με τα λεφτά των γονιων τους. Αλλα ως ποτε? Λίγοι είναι θεωρώ αυτοι π έχουν καλες δουλειές στην εποχή μας κ έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν συνέχεια έτσι.
Φιλε εχεις 100% δικιο. Ολα ειναι πολυ δυσκολα αυτο τον καιρο. Ειναι και σε τι ατομα θα πεσεις βεβαια. Εγω ετυχε να γνωρισω την κοπελα μου απο το φβ. Ειμαστε καθε μερα σπιτι με τις σειρες μας τις ταινιες κλπ. Θα βγουμε ενα βραδυ τη βδομαδα κ κανα 2 καφεδες τ πολυ.αμα τα βρισκεις με τον αλλο ολα γινονται.καλη τυχη!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ