ΗΠΑ: 36χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ κρατώντας το κεφάλι της μητέρας του και μαχαίρωσε έναν υπάλληλο

ΗΠΑ: 36χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ κρατώντας το κεφάλι της μητέρας του και μαχαίρωσε έναν υπάλληλο Facebook Twitter
2

Συνταράσσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ η είδηση ότι ένας άντρας που κρατούσε στο χέρι του ένα ανθρώπινο κεφάλι μπήκε σε σούπερ μάρκετ του Όρεγκον στις ΗΠΑ και μαχαίρωσε έναν υπάλληλο, σχεδόν την ίδια ώρα που αστυνομικοί ανακάλυπταν ένα αποκεφαλισμένο πτώμα μέσα στο σπίτι μιας κοντινής πόλης.

Η αλυσίδα των φρικιαστικών γεγονότων έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής. Ο δράστης που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο 36χρονος Joshua Lee Webb μπήκε στο κατάστημα της πόλης Εστακάδα με τα ρούχα του μέσα στα αίματα, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας στο ένα χέρι και στο άλλο το κεφάλι μίας γυναίκας.

Τη στιγμή που οι έντρομοι πελάτες βγήκαν τρέχοντας από το μαγαζί και κάλεσαν την αστυνομία, ο 36χρονος επιτέθηκε σε υπάλληλο, τον οποίο μαχαίρωσε πολλές φορές στο στομάχι και το στέρνο. Συνάδελφοί του πάλεψαν με τον δράστη, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με ταινία μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία έσπευσε τελικώς στο σημείο και συνέλαβε το δράστη που μαζί με τον υπάλληλο του καταστήματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Κανένας από τους δυο δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

«Δεν έχει πει τίποτα από την ώρα που συνελήφθη» δήλωσε o Ernie Roberts, περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως το μόνο που ανέφερε σε κάποιον είναι ότι διψάει. «Ήταν κατατονικός, δεν μιλούσε σε κανέναν και γι' αυτό το λόγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», τόνισε ο Roberts.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, η αστυνομία έλαβε μία κλήση για ένα αποκεφαλισμένο πτώμα στην πόλη Κόλτον του Όρεγκον. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, η σορός όπως και το κεφάλι άνηκαν στην μητέρα του Webb, στην 59χρονη Tina Marie Webb. Οι δυο τους μαζί με τον πατέρα του δράστη ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Στον 36χρονο συνελήφθη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονία.

Ο πατέρας του δράστη, David Webb δήλωσε στο Associated Press ότι είναι απαρηγόρητος από το θάνατο της συζύγου του και τη σύλληψη του γιου του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 36χρονος έχει προβλήματα όρασης και έμενε με τους γονείς του για να τον φροντίζουν.

«Ποτέ δεν κατάλαβα ότι υπήρχε πρόβλημα. Αν το είχα καταλάβει, θα το είχα σταματήσει. Μακάρι να είχα κάποιες απαντήσεις. Περίμενα όλη μου τη ζωή για να συνταξιοδοτηθώ μαζί με τη σύζυγό μου και τώρα δεν μπορώ. Αυτό είναι το μόνο που ξέρω», τόνισε ο άτυχος άντρας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα που οδήγησαν τον 36χρονο στην αποτρόπαια πράξη του ή αν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία σημειώθηκε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας.

Με πληροφορίες από Washington Post, LA Times και wcvb.com

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια