ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Update: Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο

Update: Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο Facebook Twitter
25

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη Παπαγεωργόπουλο- Σαξώνη- Λεμούσια. Tο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τόσο στον πρώην δήμαρχο και υπουργό, όσο και στον Λεμούσια με το σκεπτικό ότι "έκλεβαν και πριν από το 1999." Μάλιστα ο εισαγγελέας έκανε λόγο για "ψυχότροπη διάθεση" των κατηγορουμένων προς αυτές τις ενέργειες. Αυτή ήταν η πρωτόδικη απόφαση, στην οποία αναμένεται να ασκηθεί έφεση.

Σύμφωνα με το seleo.gr, υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του και έτοιμος να κλάψει βγήκε από το δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.



Σύμφωνα με το thestival.gr το δικαστήριο καταδικάζει:

- Παναγιώτη Σαξώνης: Ισόβια Κάθειρξη για υπεξαίρεση, φυλάκιση τριών ετών και νομιμοποίηση εσόδων κάθειρξη οκτώ ετών, χρηματική 1,779 εκ. ευρώ, 18 μηνών για πλαστογραφία

Ισόβια για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση

Για τον Μιχάλη Λεμούσια προτείνει: Ισόβια για υπεξαίρεση, 18 μήνες για πλαστογραφία

15 έτη στον Γκόλα

10 έτη στον Γκϊτατζή


Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου πρότεινε το δικαστήριο καθώς «γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στο Μ. Λεμούσια».

Στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε, σύμφωνα με το thestival.gr:

- Ένοχο τον Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση και την πλαστογραφία όλου του ποσού- Αθώο για τις προ του 1999 υπεξαιρέσεις

- Ένοχο τον πρώην γ.γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

- Ένοχο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης η απόφαση αναφέρει ότι "γνώριζε τα πάντα και η σιωπηρή του στάση στο παρασκήνιο άφηνε να εκτελούνται οι συγκεκριμένες πράξεις". Τονίστηκε δε ότι προσδοκούσε na λαμβάνει κι ο ίδιος χρήματα.

Για τη σχέση Λεμούσια Παπαγεωργόπουλου, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, σχολίασε: "Λεμούσιας και Παπαγεωργόπουλος είχαν ταυτιστεί τόσο πολύ από το 1990 οπότε και αποσπάστηκε ο πρώην γγ στο γραφείο του τότε βουλευτή, που ο Λεμούσιας θεωρούνταν το alter ego του Παπαγεωργόπουλου".

- Ενόχους τους διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας (Γκόλας και Γκαϊτατζής) για παροχή άμεσης συνδρομής στον υπεξαιρετή. Όπως αναφέρθηκε, βοηθούσαν τον Σαξώνη να υπεξαιρεί.

- Αθώους τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Μιχάλη Ζαρπίδη και Θόδωρο Αθανάσαρο καθώς επίσης και τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές των ενόχων. Η δίκη διεκόπη, προκειμένου να ακολουθήσει η πρόταση των ποινών απότον εισαγγελέα της έδρας. Λίγο πριν την διακοπή, ο Μιχάλης Λεμούσιας σηκώθηκε από το έδρανό του και φώναξε "Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη. Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε αυτόν εδώ" είπε δείχνοντας τον Παναγιώτη Σαξώνη.

Tο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ζήτησαν οι συνήγοροι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, όπως επίσης και να ληφθεί υπόψη η συνολική προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς ζητήθηκε και για τον Μιχάλη Λεμούσια.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστέι το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε όλους όσους κρίθηκαν ένοχοι.


Σήμερα ανακοινώνεται από το δικαστήριο, η απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα ο πρόεδρος του δικαστηρίου διαβάζει το σκεπτικό της απόφασης. Σύμφωνα με το thestival, ο Σαξώνης που ζήτησε συγγνώμη προσερχόμενος το πρωί στη δικαστική αίθουσα, υπεξαιρούσε χρήματα και πριν τη Δημαρχία Παπαγεωργόπουλου. Όπως προκύπτει, έλαβε συνολικά 21 εκ. ευρώ κι από αυτά υπεξαίρεσε 17.962.366 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό το οποίο αναλύεται σε συνολικά 400 σελίδες, «θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει υπεξαίρεση χωρίς την ανοχή της διοίκησης του δήμου».

Για την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου αναφέρθηκε ότι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να επιβάλει την απαγόρευση της χρήσης μετρητών και να επιβάλει τις συναλλαγές μόνο με επιταγές, άρα να προστατέψει τη διαδικασία.

25

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη - «Αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ

«Η παράταξή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία και δεν πρόκειται επ ουδενί να επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων φαινομένων» είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM