ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.5.2017 | 20:10

Ο χαρακτήρας μπορεί να ομορφύνει τον άσχημο και να ασχημηνει τον όμορφο

Με γοητεύουν οι άνθρωποι που εχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ‼ Αν κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, την κέρδισες ακόμα και μέτρια να ειναι η εμφάνισή σου. Έιχα ερωτευθεί έναν άντρα μόνο και μόνο επειδή μου έλεγε ανέκδοτα, τραγούδια και έκανε οτι περνούσε απο το χερι του για να ειμαι χαρούμενη κι ας μην ήταν όμορφος. Ήταν τόση η ομορφιά της ψυχής του όμως που τον έβλεπα εγώ όμορφο. Αντιθέτως πόσοι απο εμάς έχουμε παρατηρήσει πολυ ωραίους ανθρώπους που ακριβώς επειδή δεν τους ενδιαφέρει αν περναμε καλά μαζι τους και κοιτάζουν μόνο τον εαυτουλη τους, να μας φαίνονται αποκρουστικοί εμφανισιακά?
8
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν άκου να δεις τι γίνεται. Ο τύπος που περιγράφεις μπορεί στα μάτια μιας άλλης μπορεί να ήταν Ο κούκλος με τον χάλια χαρακτήρα και τα κρύα ανέκδοτα. Άρα αυτά τα στερεότυπα περί του οι ωραίοι είναι σκατανθρωποι και οι ασχημουλιδες ψυχαρες δεν στεκουν. Κάθε άνθρωπος έχει την ομορφιά του. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί στα μάτια κάποιου να είναι ιδανικός. Ιδανικός επαναλαμβάνω.. Όχι ναι μεν, αλλά...
Εγώ νομίζω ότι μια χαρά το έθεσε. Δεν το γενίκευσε. Το "μπορεί" στον τίτλο, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ δεν είναι αντικειμενικά όμορφοι, μπορούν και ασκούν ιδιαίτερη γοήτεια π.χ., μέσω ενός εγκάρδιου χαμόγελου που φθάνει μέχρι τα λαμπερά μάτια τους.
Troufaki, μπορεί να το πήγε ένα βήμα παραπέρα και να χρεώνει πλέον εισιτήριο σ'όποια διασκεδάζει ;)Σίγουρα στεναχώρησα την εξομολογουμένη με τον όρο γελοτωποιός. Ξέχασα τους τρόπους μου. Έπρεπε να βάλω εισαγωγικά :P Όμως, η περιγραφή της δημιούργησε στο μυαλό μου ένα μεσαιωνικό σκηνικό μιας κοπέλας που γελάει με την παράσταση ενός παλιάτσου. Στο δικό μου μυαλό, ο άνθρωπος που ερωτευόμαστε πρέπει να φαίνεται όμορφος στα μάτια μας τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις ώρες. Όχι μόνο όταν βάφεται, ή χορεύει, ... ή λέει αστεία. Πρέπει να είμαστε ανήμποροι να δούμε την όποια ασχήμια του. Ειδάλλως δεν θα γλυτώσουμε το έμφραγμα κάποιο πρωί :DΒέβαια, το κίνητρο του έρωτα δεν είναι πάντα το πάθος. Υπάρχει και έρωτας από οίκτο (π.χ., καλόγριας προς αμαρτωλό), έρωτας από εγωϊσμό (π.χ., κτητικός-άνδρας προς γυναίκα-μπιμπελό), έρωτας από βαρεμάρα και φόβο μοναξιάς, κλπ. που αποτελούν τροφή για ποιητές και λογοτέχνες, αλλά μακριά από μας :P Εκπτώσεις στο πάθος και την (υποκειμενική) ομορφιά καλό είναι να αποφεύγονται.
Αχαχαχα τον άτιμο!! Έγινε επαγγελματίας! :ΡΣυμφωνώ ότι ο έρωτας μπορεί να σε χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένεις και με τρόπους ανεξήγητους. Γι' αυτό και είναι τόσο μαγικός!!Άλλες φορές μπορεί να μας τραβήξει ένα χαμόγελο, άλλες μπορεί να είναι ο τρόπος που μιλάει κάποιος. Ακόμα κι ένα βλέμμα μπορεί να κάνει τη ζημιά!! :)Κι όπως πολύ σωστά είπες, είναι ανάλογα και με τις ανάγκες που έχουμε την κάθε δεδομένη στιγμή. Ίσως γι' αυτό πολλές φορές ερωτευόμαστε τους λάθος ανθρώπους.. Ο έρωτας έχει να κάνει και με την ψυχή. Αν μπορούμε να δούμε την ομορφιά της, τότε αυτόματα ο άνθρωπος αυτός στα μάτια μας είναι όμορφος. Είναι τόσο απλός μα τόσο πολύπλοκος ταυτόχρονα! Πάντως εγώ θεωρώ το χιούμορ key ingredient για να ερωτευτώ κάποιον.Ουφ! Μελαγχόλησα τώρα!