Γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες και πλάνα από την επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια;

Γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες και πλάνα από την επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια; Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή, με πρωταγωνιστές το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τον ομόλογό του της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κασιδιάρης φέρεται να χειροδίκησε κατά του βουλευτή της ΝΔ επειδή ο τελευταίος πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε, στην έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Το βίντεο από το κανάλι της Βουλής κατέγραψε το περιστατικό αλλά μέχρι ενός σημείου.

«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;» ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης στον Νίκο Δένδια, με τον τελευταίο να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται να λέει «τι ύφος είναι αυτό τώρα;».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο, με τους βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια νερού.

Στην αίθουσα της Βουλής επικράτησε πανδαιμόνιο, ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του σκηνοθέτη του καναλιού της Βουλής να μην μεταδώσει το επεισόδιο και να γυρίσει την εικόνα σε ένα γενικό πλάνο της αίθουσας.

Επίσης, άξιο απορίας είναι το γεγονός  ότι η φρουρά του κοινοβουλίου, προφανώς εκτελώντας εντολές ανωτέρων, κλείδωσε τις πόρτες των δημοσιογραφικών θεωρείων με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί συντάκτες και φωτογράφοι να μην έχουν πρόσβαση στα γεγονότα.

 

Όπως κατήγγειλε στο LiFO.gr, ο φωτορεπόρτερ του SOOC, Μενέλαος Μυρίλλας, «έξω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία υπήρχε ένας αστυνομικός που είχε κλειδώσει την πόρτα και δεν μας άφησε να μπούμε. Μας έλεγε ότι δεν είχε κλειδιά, ότι δεν τραβάμε τις επιτροπές της Βουλής». «Εδώ, όμως δημιουργείται ένα θέμα», είπε και συνέχισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ ήταν ανοιχτή συνεδρίαση, ενώ την κάλυπτε το κανάλι της Βουλής, εμάς δεν μας βάζουν. Δεν έχει καμία λογική στο να μας βγάζουν έξω από τη γερουσία ή την ολομέλεια. Προφανώς θέλουν να είναι μόνο το κανάλι της Βουλής για να το διακόπτουν όποτε θέλουν. Είναι η πρώτη φορά που τα θεωρεία των δημοσιογράφων ήταν κλειδωμένα. Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν κλειδαριά εκεί».

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το περιστατικό και το θέμα του βίντεο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Ελπίζω αυτά που έζησα μέσα να μην υπάρχουν σε βίντεο, δηλαδή η στιγμή του προπηλακισμού και της χειροδικίας. Γιατί αν υπάρχει σε βίντεο αυτό, η χώρα κινδυνεύει να ξεφτιλιστεί, όπως ξεφτιλίζονται οι χώρες της Νότιας Ασίας, όπου δείχνουν σε όλο τον κόσμο τους βουλευτές τους να δέρνονται μέσα στα κοινοβούλια. Δεν είναι τιμή για έναν Έλληνα βουλευτή να γίνονται αυτά και να κάνει αναφορά σε αυτά».

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όπως στις αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων που οι κάμερες δεν εστιάζουν σε επισόδια, είτε στις κερκίδες είτε στο γρασίδι, η φάση είναι απόλυτος στρουθοκαμηλισμός. Ότι δηλαδή τι, δεν το έδειξε η κάμερα άρα δεν συνέβη; Να το δείξεις κύριε σκηνοθέτη, να ξέρουμε ποιούς (ακριβώς) χειροκροτούμε ή/και ψηφίζουμε.
Επαναλαμβάνω, ειλικρινά μπράβο στον σκηνοθέτη για το ξεζουμάρισμα, δεν έκανε δώρο στην χρυσή αυγή αυτό που ήθελε: την εικόνα, το θέαμα. Όσο για το κλείδωμα των θυρών από την φρουρά, εντάξει τραγικό! Να που ήταν τελικά η άφαντη φρουρά...κλείδωνε τους δημοσιογράφους...
Τετοια περιστατικα ειναι που αυξανουν τη δυναμικη της ΧΑ. Οι ψηφοφοροι της θελουν να βλεπουν αιμα και ξυλο. Φτιαχνονται βλεποντας καποιον που υποστηριζουν να προσπαθει να επιβληθει με τη βια. Απο την αλλη ομως αν το περιστατικο δεν το κατεγραψε καμια καμερα θα το παιξουν αλλιως το παιχνιδι. Θα πουν οτι τα ΜΜΕ τους συκοφαντουν γιατι τους φοβουνται κτλ. Δυστυχως με τετοιο επιπεδο ψηφοφορων, σε καθε περιπτωση βγαινουν κερδισμενοι.
Διαφωνώ πλήρως που ο σκηνοθέτης ξεζουμάρισε. Δεν έκρυψε κάτι από το σπίτι του, έκρυψε μια βιαιοπραγία στην Βουλή, που ανήκει σε όλους και δικαιούμαστε να ξέρουμε τι έγινε ακριβώς. Αν δεν προβληθεί ακριβώς τι έγινε, η Χ.Α. θα το αρνείται. Δηλαδή, αν η Χ.Α. έχει υποστήριξη ένα περίπου 8%-9%, οι υπόλοιποι 90 % αν έβλεπαν την βιαιοπραγία, τι θα πάθαιναν ; Φοβία ; Ή θα Θαυμάζανε και θα αποκτούσε περισσότερους ψηφοφόρους η Χ.Α. ; Που αυτά τα δύο θα ήταν δώρο για αυτήν.Είναι καλύτερα για την Δημοκρατία να κρύβει την αλήθεια κάτω από το χαλί ή να δίνει στους ψηφοφόρους καθαρή πληροφόρηση για να κρίνουν και να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν ; Είναι τελείως διαφορετική η τοποθέτηση Λομβέρδου. Δεν θέλει να παρουσιασθεί το περιστατικό, γιατί ντρέπεται για Δημοκρατία μας, που θα φανεί σαν να ήταν μιας τριτοκοσμικής χώρας.Δυστυχώς, κύριε Λομβέρδε μου, αν μετά τόσα χρόνια στην Βουλή, δεν συμπεραίνεις ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ενημερώνονται γιατί είναι ενήλικες και - επίσης - αν κρίνεις ότι είναι τόσο μαλθακοί και δεν θα καυτηριάσουν δυναμικά τέτοιες ενέργειες, τότε, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ κ. ΛΟΜΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Δεν είναι λύση η ανοχή. Πρέπει οι πολίτες - εφόσον υπήρξε ωμή βία - να ενημερωθούν και να κρίνουν. Έστω αν όχι με εικόνα, τουλάχιστον με γραπτή ανακοίνωση από το Προεδρείο της Βουλής.
Επαληθεύεται : Στις ειδήσεις μεταδίδεται δήλωση Κασιδιάρη ότι απλά απώθησε τον Δένδια, δεν τον χαστούκισε ούτε τον γρονθοκόπησε.Πως θα διαπιστωθεί αν λέει αλήθεια ή ψέματα αν δεν βιντεοσκοπείται η σκηνή ;Χίλιες φορές να γίνουμε ρεζίλι διεθνώς (αρκετά ο ταρτουφισμός ότι όλα είναι άγια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο), παρά να δίνουμε την δυνατότητα τώρα στον Κασιδιάρη να αρνείται την χειροδικία. Δηλαδή και να φέρεται αντιδημοκρατικά και μας φτύνει κατάμουτρα.Η Δημοκρατία απαιτεί αλήθεια. Αν ένα τμήμα της κοινωνίας σου συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά και το κρύβεις και το ανέχεσαι, υπονομεύεις την Δημοκρατία.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ακολούθησε δεδομένες οδηγίες να μην δείχνει η Δημόσια Τηλεόραση επεισόδια βίας από την Βουλή, οποιαδήποτε και αν η αιτία της δημιουργίας τους.Συνεπώς, εφεξής, θα μπορούσε μεν να σταματάει η απ' ευθείας μετάδοση των βίαιων επεισοδίων, αλλά η καταγραφή να συνεχίζεται και να φυλάσσεται τουλάχιστον για 24 ώρες. Να είναι δε στην διακριτική ευχέρεια του Συμβουλίου των Προέδρων της Βουλής η ακόμη και της ίδιας της Βουλής με πλειοψηφία η δημοσιοποίηση ή μη εικόνων, εφόσον θίγουν αυτή καθ' εαυτή την δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος ή πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα.Το 90 % των Ελλήνων θέλει μέσα στη Βουλή να υπάρχει διακίνηση ιδεών, σεβασμός της προσωπικότητας και διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των βουλευτών και δεν θέλει πολιτικές πρακτικές τσαμπουκά που προσιδιάζουν σε ανθρώπους της νύχτας.