Προεδρικές Εκλογές 2013

Facebook Twitter
1

Ολοκληρώθηκε κι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών επιτέλους (να ησυχάσουμε).

Απέμεινε μόνο να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα (μαγειρεύεται), πότε θα πέσουν οι μνημονιακές υπογραφές (ψήνονται) (με επιπλέον τσίλι για καυτά μεσογειακά μωρά), πότε και σε ποια βάση θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο κοινότητες για λύση του Κυπριακού (εύκολα πράματα) και πότε επιτέλους θα πλουτίσουμε από το φυσικό αέριο (ίσα που προλαβαίνω να ράψω το φερετζέ). Αυτά μόνο.

Απλά πράματα, που μόνο πτωχά και αφελή μυαλουδάκια απασχολούν!

Εμένα άλλα πράγματα με αφήνουν -θα στο πω κυπριακά, για να μαθαίνεις- όξυπνη τα βράδια:

(Μα,) γιατί ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Έλλη Στάη δεν έκαναν συντροφιά στις δημοσιογραφικές ομάδες των τηλεοπτικών σταθμών Sigma και Μέγκα Κύπρου, αντίστοιχα, και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών; Μια χαρά δεν περάσαμε την πρώτη; Απάνω που τους είχα συνηθίσει... 

Επιπλέον, τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Μιχάλης μας (όχι της LiFO, ο άλλος), όταν, κατά την εκδήλωση της επίσημης ανακήρυξης του Νίκου Αναστασιάδη σε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κλειστό στάδιο "Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία", το βράδυ της Κυριακής, τραγουδούσε ακαπέλα "Χέρια Ψηλά"; Χέρια ψηλά χαρά γεμάτα, χέρια ψηλά τη βάψαμε ή (στα) χέρια (μας)... ψιλά (θα μείνουν);

Μα, είναι να απορείς...

Χατζηγιάννης-Εκδήλωση ανακήρυξης

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια