Καταδικάστηκε ο δράστης του βιασμού και ξυλοδαρμού της Μυρτώς στην Πάρο- Ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια

Καταδικάστηκε ο δράστης του βιασμού και ξυλοδαρμού της Μυρτώς στην Πάρο- Ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια Facebook Twitter
3

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Άχμετ Βάκας, ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού της 15χρονης τότε Μυρτώς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012. 

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης δευτέρου βαθμού, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη. Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο Πακιστανό, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Δριμύ όμως ήταν και το κατηγορώ του Εισαγγελέα, οποίος μίλησε για κτηνωδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν. «Εξάντλησε την κτηνωδία του. Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει την νεαρή Μυρτώ», σχολίασε ο Εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για έναν απάνθρωπο χαρακτήρα του δράστη.

Τι κατέθεσαν στο δικαστήριο η μητέρα και η αδερφή της Μυρτώς

Η δίκη, όπως ήταν φυσικό, ξύπνησε νέες μνήμες για την οικογένεια της νεαρής κοπέλας, με την μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου να δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια συγκλονιστική κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της αδερφής της Μυρτώς, Ελεάννας, που φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς προσπαθώντας να περιγράψει τα όσα αντίκρισε εκείνη την ημέρα.

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, μια βδομάδα πριν το περιστατικό η Μυρτώ θέλησε να φορέσει μια ζακέτα για να βγει στον δρόμο. Ήταν αρκετά συντηρητική. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα, γιατί θα φύγουμε σε λίγο», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της Μυρτώς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια στο δικαστήριο, φοβόταν γιατί είχε παρατηρήσει το συγκεκριμένο Πακιστανό να τους παρακολουθεί και να τους κοιτάζει επίμονα για δέκα λεπτά. Τελικά, όμως, επέτρεψε στην 15χρονη τότε κόρη της να πάει βόλτα με την προϋπόθεση να έχει στο νου της το κινητό τηλέφωνο και να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Λίγο αργότερα όμως όταν της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. «Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό», συνέχισε στην κατάθεσή της η Μαίρη Κοτρώτσου. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Cyclades24.gr, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ξενοδόχος στον οποίο εργαζόταν ένα μήνα, ως κηπουρός ο Άχμετ Βάκας. «Δεν είχα δει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Εκείνη την μέρα ήρθε φορώντας άσπρο παντελόνι και πουκάμισο, ήταν καλοντυμένος και μου είπε ότι είχαν θρησκευτική γιορτή. Μου ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει στην Αθήνα για να στείλει κάποια λεφτά στους δικούς του γιατί όπως του είπε είχε πεθάνει η γιαγιά του. Αφού έφυγε μετά από καιρό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αμέσως άρχιζε να τον υποψιάζομαι και ενημέρωσα τον τότε αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Καπούτση», σημείωσε. Μετά από έρευνες η αστυνομία βρήκε τα ρούχα του και τα έστειλαν για εξέταση DNA. Εκεί προέκυψε πως τα ίχνη DNA του βιαστή της Μυρτώς ταίριαζαν στο Άχμετ Βακάς και μέσω της τελευταίας κλήσης βρέθηκε στο σπίτι που κρύβονταν στην Αθήνα.

«Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι το παιδί το είχαν βιάσει. Δεν έγινε καλή δουλειά των αστυνομιών της Πάρου. Πήρα τηλέφωνο το τμήμα της ομόνοιας και δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κρατούμενος. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να εντοπιστεί ο Πακιστανός και έτσι έγινε με επιτυχία αυτή τη φορά», ανέφερε από την πλευρά του ο τέως πλέον Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, Κλέαρχος Καπούτσης. 

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Αχμέτ Βακάς- Ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια

Ο Αχμέτ Βακάς εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώ για ακόμα μια φορά παραδέχτηκε τις απαράδεκτες πράξεις του ζητώντας, συγνώμη από την οικογένεια της Μυρτώς. 


«Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Ζητώ συγνώμη», ανέφερε απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας. Όπως αποκάλυψε, τα είχε πει και στους φίλους του, και εκείνοι τον προέτρεπαν να φύγει για το Πακιστάν. 

 

Με πληροφορίες από Cyclades24.gr

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Καμιά συγνώμη και καμία μετάνοια δεν θα βοήθησει σε τίποτα αυτό το κορίτσι και την οικογένειά της .Κατέστρεψε το κοριτσάκι επειδή σκέφτηκε ότι ήθελε να τη βιάσει ..Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι πιο σκληρή σε τέτοια θέματα ,τέτοια τέρατα ολοένα και αυξάνονται .Έχω σιχαθεί να διαβάζω κάθε μέρα και από ένα φρικιαστικό γεγονός τέτοιας φύσης .Τι σκατά γίνεται ρε γαμώτο ?? Ευχομαι ειλικρινά μες τη φυλακή να σας ανταποδώσουν τη φρικη των πράξεων σας μπας και καταλάβετε τι κανάτε σιχάματα .