Πέθανε στο Έβερεστ 85χρονος ορειβάτης που ήθελε να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας

Πέθανε στο Έβερεστ 85χρονος ορειβάτης που ήθελε να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας Facebook Twitter
5

Ένας 85χρονος ορειβάτης από το Νεπάλ, ο οποίος επιδίωκε να ανακτήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που έχει ανεβεί στο Έβερεστ, πέθανε στον καταυλισμό βάσης (base camp) του βουνού, όπως ανακοινώθηκε.

Ο Μιν Μπαχαντούρ Σερτσάν, πρώην στρατιώτης Γκούρκα, είχε αρχικά κατακτήσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ορειβάτη που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2008, όταν ήταν 76 ετών. Ωστόσο, έχασε τον τίτλο το 2013 από τον Ιάπωνα Γιουιτσίρο Μιούρα, ο οποίος ήταν τότε 80 ετών.

Νεπαλέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ο Σερτσάν πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου. Η εφημερίδα Kathmandu Post μετέδωσε πως οι γιατροί πιστεύουν ότι κατέληξε λόγω καρδιακής προσβολής.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ανταγωνισμός του Σερτσάν με τον Μιούρα ήταν μακροχρόνιος. Ο νεπαλέζος ορειβάτης είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές για την ανάκτηση του τίτλου από τον ιάπωνα αντίπαλό του. Το 2013, όταν εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω κακών καιρικών συνθηκών, και το 2015 οπότε τα σχέδιά του ακυρώθηκαν λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα.

«Θέλω να ανέβω στο Έβερεστ και να σπάσω το ρεκόρ ώστε να εμπνεύσω τους ανθρώπους να κάνουν μεγάλα όνειρα», είχε δηλώσει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA τον Μάρτιο. «Η ανάβασή μου θα δείξει ότι η ηλικία δεν εμποδίζει κάποιον να πραγματοποιήσει τον στόχο του», πρόσθεσε.

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Διεθνή / Λευκός Οίκος: Πιέζει τις αμερικανικές εταιρείες να απέχουν από τη διαστημική σύνοδο στο Παρίσι

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι η «Διεθνής Σύνοδος Κορυφής για το Διάστημα» ανοίγει έναν διακρατικό διάλογο ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών, φορείς λήψης αποφάσεων, καθώς και βιομηχανικούς ή επιστημονικούς ομίλους από περίπου 120 χώρες
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΕΕ ΣΤΗΡΙΞΗ FT

Διεθνή / FT: «Απάντηση» EE σε Τραμπ με 200 εκατ. ευρώ στη Γροιλανδία - Το σχέδιο για την Αρκτική

Οι Βρυξέλλες επιχειρούν να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομική και γεωπολιτική παρουσία τους στην Αρκτική, στον απόηχο των επανειλημμένων βλέψεων του Ντόναλντ Τραμπ για το στρατηγικής σημασίας νησί
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ

Διεθνή / Κούβα: Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε πέντε εταιρείες και στον εγγονό του Ραούλ Κάστρο

Από τις αρχές του έτους, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση της Κούβας σε πετρέλαιο, απειλώντας παράλληλα με δασμούς τις χώρες που συνεχίζουν να προμηθεύουν το νησί
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν βλέπεις με αληθινά παραδείγματα πως η ζωή είναι σχετική και το "ωφέλιμο" της ζωής ακόμη πιο σχετικό. Αυτός ο άνθρωπος δε συμβιβάστηκε για να ζήσει περισσότερο ή απλά για να περιμένει κάτι, αλλά έκανε μια συνειδητή επιλογή που σχεδόν σίγουρα ήξερε τι ρίσκα ενέχει. Έμπνευση.