Βενεζουέλα: Βίντεο καταγράφει θωρακισμένο όχημα να πέφτει πάνω σε διαδηλωτές

Βενεζουέλα: Βίντεο καταγράφει θωρακισμένο όχημα να πέφτει πάνω σε διαδηλωτές Facebook Twitter
4

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τo Καράκας στη Βενεζουέλα που μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες από διεθνή δίκτυα καταγράφει τη στιγμή που θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας πέφτει με ορμή πάνω σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Η ομάδα διαδηλωτών συγκρούεται σχεδόν εξ επαφής με την αστυνομία στους δρόμους. Οι αρχές στη συνέχεια ρίχνουν στο πλήθος δακρυγόνα ενώ το βαρύ όχημα κινείται εναντίον τους και φαίνεται να περνά πάνω από ανθρώπους. Λίγο μετά τυλίγεται στις φλόγες από ρίψη  μολότοφ.

Το NBC News επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος και τραυματίστηκε σοβαρά χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την υγεία του. Άλλα δίκτυα αναφέρουν πως οι τραυματισμοί ήταν περισσότεροι.

 

Η σκηνή είναι μόνο μία από όσες εξελίσσονται αυτές τις μέρες εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στη Βενεζουέλα, όπου 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε πόλεις γύρω από τη χώρα υπάρχουν αναφορές για πολιτικές αναταραχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, πυροβολισμούς και λεηλασίες το βράδυ. 

Βενεζουέλα: Βίντεο καταγράφει θωρακισμένο όχημα να πέφτει πάνω σε διαδηλωτές Facebook Twitter

Ηγετικό στέλεχος μιας φοιτητικής παράταξης σκοτώθηκε χθες στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια μιας γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιό του, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του σχεδίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γνωστοποίησε η εισαγγελία.


Ο νεαρός «βρισκόταν μέσα σε μια φοιτητική συνέλευση. Στο τέλος της, ένας από τους παριστάμενους τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Κατόπιν διέφυγε με μοτοσικλέτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητή κλινική για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητή κλινική για τα παιδιά της Γάζας

Το όχημα έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς το είχε δωρίσει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Βηθλεέμ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Φιλελερες. Ο Μαδουρο-Πουτιν καλα τους κανει. Αντε και στα δικα μας με τα σταλινικα απολιθωματα που εκλεγηκαν για να μην χασουν την μασα κατι.
Είναι απλό, σύντροφοι.Ο οδηγός είναι οπορτουνιστής καπιταλιστής προβοκάτορας! Η Αριστερά δε μεταχειρίζεται τέτοιες απάνθρωπες μεθόδους καταστολής, γιατί δε θεωρεί την εξουσία αυτοσκοπό, αλλά απλό μέσο για την εγκαθίδρυση της πλέριας Επανάστασης! Απλώς, τα βοθροκάναλα της διαπλοκής διαστρεβλώνουν συστηματικά την αλήθεια!!!Ας ψάλλουμε τώρα όλοι μαζί τον ΙΑ' κατά Παπαδημούλην Ψαλμό:"Όλοι οι σύντροφοι θα πάμε με φτερά, Μαδούρο να ψηφίσουμε που φέρνει τη χαρά".Και μην ξεχνάτε: η ελπίδα έρχεται!!!!
Δεν μπορώ να αντιληφθώ μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση στη Βενεζουέλα γιατί πρέπει το καθεστώς της να αποτελεί αντικείμενο υποστήριξης από Έλληνες πολιτικούς. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, παρά την κρίση με πολύ ισχυρότερη ευημερία από κάθε χώρα της λατινικής Αμερικής, και πολίτευμα που παρά τα σοβαρά προβλήματά του είναι δυτικού τύπου δημοκρατία. Το ζητούμενο είναι πώς εμείς θα πάμε καλύτερα, θα βγούμε από την κρίση, όχι πώς θα πάμε πίσω, πώς θα γίνουμε λατινική Αμερική του παρελθόντος (Πινοσέτ στη Χιλή, Βιντέλα στην Αργεντινή) ή της σημερινής κρίσης της δημοκρατικά μεν εκλεγμένης αλλά αυταρχικά φερόμενης κυβέρνησης του Μαδούρο.