Ιταλία: Οργή για "φάρσα" σε ποπ σταρ με σεξουαλική παρενόχληση σε τηλεοπτική εκπομπή

Ιταλία: Οργή για "φάρσα" σε ποπ σταρ με σεξουαλική παρενόχληση σε τηλεοπτική εκπομπή Facebook Twitter
5

Την οργή των τηλεθεατών προκάλεσε τηλεοπτικό πρόγραμμα σε κανάλι της Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη διάρκεια του οποίου μια ποπ σταρ υπέστη σεξουαλική παρενόχληση, ως «φάρσα».

Στη διάρκεια πρόβας για talent show με την τραγουδίστρια Emma Marrone, η οποία είχε συμμετάσχει και στη Eurovision, χορευτής άρχισε να την αγγίζει ανάρμοστα πολλές φορές προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της.

Όταν η «φάρσα» μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή Amici di Maria De Filippi, στο Κανάλι 5, ακτιβιστές ξεκίνησαν συλλογή υπογραφών για την εισαγωγή νέων κανόνων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, συγκεντρώνοντας  περισσότερες από 10.000 υπογραφές.

 «Σε μια χώρα  όπως η Ιταλία, που πλήττεται από υψηλά επίπεδα γυναικοκτονιών και  βίας κατά των γυναικών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβάλλουν σε μια επικίνδυνη κουλτούρα,» δήλωσε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Cristiana  De Lia.

Στο βίντεο η 32χρονη τραγουδίστρια φαίνεται ότι δυσανασχετεί με τις κινήσεις του χορευτή ενώ κάποια στιγμή λέει στους τεχνικούς: «Δεν θέλω να μοιάζω σεμνότυφη αλλά όταν με αγγίζει τόσο πολύ, δεν μπορώ να τραγουδήσω. Αυτός δεν χορεύει!». Μόνο όμως όταν τον σπρώχνει μακριά εμφανίζονται οι παραγωγοί της εκπομπής για να πουν ότι πρόκειται απλώς για ένα αστείο.

Το κλιπ μεταδόθηκε ως μέρος του talent show, Amici di Maria De Filippi με γέλια και χειροκροτήματα να ακούγονται στο στούντιο από το ακροατήριο, τους παραγωγούς και τους καλεσμένους, μεταξύ αυτών και η Marrone, η οποία πάντως αργότερα παραδέχτηκε ότι εκείνη τη στιγμή «ενιωσα πολύ έντονα συναισθήματα».

Εκτός από την υποβολή αναφορών για ένα νέο κώδικα δεοντολογίας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ακτιβιστές ζητούν και την παραίτηση των παραγωγών.

«Όσο κι αν πλασάρεται ως αστείο, κάνει όλα τα θύματα βίας και κακοποίησης, να πιστέψουν ότι μια τέτοια συμπεριφορά  είναι φυσιολογική - τόσο φυσιολογική, που στην πραγματικότητα, θα πρέπει να γελάνε με αυτό», είπε η Cristiana  De Lia στην εφημερίδα The Local,  προσθέτοντας ότι η φάρσα ήταν ιδιαίτερα επιζήμια, επειδή το κοινό της εκπομπής είναι κυρίως νέοι άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου μία στις τρεις ιταλίδες υποφέρουν από τη βία κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τον Μάρτιο, ένας άνδρας αθωώθηκε από την κατηγορία του βιασμού, γιατί το φερόμενο ως θύμα δεν ούρλιαξε.

TV & Media
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ EUROVISION 2027 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

TV & Media / Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό ξανά λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας επικαλέστηκε την «συνεχιζόμενη και φρικτή απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Γάζα» και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

TV & Media / Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

Είκοσι χρόνια μετά τον Ντέιβιντ Καρ, η εφημερίδα επαναφέρει τη θρυλική στήλη σε μια εποχή όπου βίντεο, podcast, τεχνητή νοημοσύνη, deepfake και η κρίση της διαδικτυακής αναζήτησης έχουν διαλύσει τα παλιά σύνορα της ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

TV & Media / Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

Ο Jay Katari είχε δωρίσει 10.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανό πολιτικό με θέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και είχε ειρωνευτεί τις αντωνυμίες πριν από τον διορισμό του. Η αντίδραση κουίρ και τρανς συντακτών οδήγησε στην αποχώρησή του μέσα σε μία ημέρα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

Η Έιμι Πόλερ εξηγούσε στον 83χρονο ηθοποιό γιατί έχει σημασία το ότι εξακολουθεί να μιλά δημόσια, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχε κάνει να δακρύσει. «Δεν πιστεύω ότι μόλις σε έκανα να κλάψεις», του είπε.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

Τέσσερις μήνες μετά το τέλος του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ κάθισε απέναντι από τον Τζίμι Κίμελ και παραδέχτηκε ότι δεν του λείπει καθόλου η καθημερινή ζωή της late-night τηλεόρασης.
THE LIFO TEAM
Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

TV & Media / Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

Λίγες ημέρες μετά το μεταθανάτιο Emmy του για το The Bear, ο Ρομπ Ράινερ τιμήθηκε στην κεντρική τελετή των βραβείων. Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τον «γενναιόδωρο, καλό και ξεκαρδιστικό» δημιουργό.
THE LIFO TEAM
Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

TV & Media / Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

Παρότι 17 μη λευκοί ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες ερμηνείας, δεν κέρδισε κανείς. Είναι η πρώτη φορά από το 2021 που και τα 12 μεγάλα βραβεία υποκριτικής καταλήγουν σε λευκούς ηθοποιούς.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ κέρδισε Emmy μετά το τέλος του Late Show: «Η ελευθερία του λόγου είναι ζωντανή»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ κέρδισε Emmy μετά το τέλος του Late Show: «Η ελευθερία του λόγου είναι ζωντανή»

Το The Late Show with Stephen Colbert βραβεύτηκε για την τελευταία του σεζόν, τέσσερις μήνες μετά το φινάλε του στο CBS. Ο Κόλμπερτ υπερασπίστηκε το late night, απέφυγε με χιούμορ να απαντήσει για τον Τραμπ και έκανε πως δεν γνωρίζει την Μπάρι Γουάις.
THE LIFO TEAM
ΤΖΙΜΙ ΚΙΜΕΛ ΗΠΑ FCC ABC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξη με υποψήφιο των Δημοκρατικών - Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Ο παρουσιαστής λέει ότι η αμερικανική ρυθμιστική αρχή έχει παρέμβει στις συντακτικές επιλογές της εκπομπής και του ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τις καταγγελίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρουν τι να κάνουν για να προκαλέσουν.Καθόλου ευρηματικότητα τα show αυτά.Δεν παρακολουθούν Fallon, Kimmel κλπ για να βρούν έξυπνους και ευρηματικούς τρόπους να κρατήσουν ξύπνιο το κοινό τους;