Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών

Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι.
5

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι έδωσε σήμερα εντολή για την άμεση απόλυση τουλάχιστον 9.900 δημόσιων υπαλλήλων, έπειτα από τις έρευνες των κυβερνητικών υπηρεσιών που έφεραν στο φως πλαστούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι αυτοί.


Από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Οκτώβριο του 2015, ο Μαγκουφούλι έχει απολύσει αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον διευθυντή φορολογικών εσόδων, έναν ανώτερο αξιωματούχο της σιδηροδρομικής υπηρεσίας και τον επικεφαλής της λιμενικής αρχής ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την πατάξει θέτουν τεράστια εμπόδια για επενδύσεις στην Τανζανία.


Οι απολύσεις των κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών έρχονται έπειτα από μια άλλη επιχείρηση εξυγίανσης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016, όταν και εντόπισε περισσότερους από 19.700 «εργαζομένους φαντάσματα», καταχωρημένους στην μισθοδοσία του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 238 δισεκατομμύρια σελλίνια (107 εκατομμύρια δολάρια).


«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών», δήλωσε ο Τανζανός πρόεδρος, καθώς έλαβε το πόρισμα για την απάτη των τίτλων σπουδών στις δημόσιες υπηρεσίες.


Η μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ανέρχονται σε 550.000 και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του δημόσιου τομέα είναι υπερβολικές.


Ο Μαγκουφούλι διέταξε τους αξιωματούχους να «δώσουν στην δημοσιότητα» την λίστα με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν καταθέσει τους πλαστούς ακαδημαϊκούς τίτλους.


«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ζελένσκι: Ελπίζει σε νέες τριμερείς διαπραγματεύσεις με Ρωσία και ΗΠΑ έως τις αρχές Νοεμβρίου

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Κίεβο τάσσεται υπέρ «κάθε πρότασης που αφορά την εκεχειρία, τον τερματισμό του πολέμου, την κατάπαυση του πυρός στις ενεργειακές υποδομές, καθώς και τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες»
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ έλαβαν εντολή να φύγουν με τις οικογένειές τους

Εντολή να φύγουν έλαβαν και οι οικογένειες του προσωπικού στις αμερικανικές πρεσβείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣ

Διεθνή / Σερβία: Έξι συλλήψεις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές – Για σχέδιο βίαιων επιθέσεων μιλούν οι αρχές

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και πολιτικών αντιπάλων – Η χώρα ψηφίζει την Κυριακή, με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς να διεκδικεί την πρωθυπουργία
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. Πηγή: www.lifo.grΜας ξεπέρασε και η Τασμανία!!!