EΡΧΟΝΤΑΙ!

Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών

Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι.
5

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι έδωσε σήμερα εντολή για την άμεση απόλυση τουλάχιστον 9.900 δημόσιων υπαλλήλων, έπειτα από τις έρευνες των κυβερνητικών υπηρεσιών που έφεραν στο φως πλαστούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι αυτοί.


Από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Οκτώβριο του 2015, ο Μαγκουφούλι έχει απολύσει αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον διευθυντή φορολογικών εσόδων, έναν ανώτερο αξιωματούχο της σιδηροδρομικής υπηρεσίας και τον επικεφαλής της λιμενικής αρχής ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την πατάξει θέτουν τεράστια εμπόδια για επενδύσεις στην Τανζανία.


Οι απολύσεις των κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών έρχονται έπειτα από μια άλλη επιχείρηση εξυγίανσης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016, όταν και εντόπισε περισσότερους από 19.700 «εργαζομένους φαντάσματα», καταχωρημένους στην μισθοδοσία του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 238 δισεκατομμύρια σελλίνια (107 εκατομμύρια δολάρια).


«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών», δήλωσε ο Τανζανός πρόεδρος, καθώς έλαβε το πόρισμα για την απάτη των τίτλων σπουδών στις δημόσιες υπηρεσίες.


Η μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ανέρχονται σε 550.000 και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του δημόσιου τομέα είναι υπερβολικές.


Ο Μαγκουφούλι διέταξε τους αξιωματούχους να «δώσουν στην δημοσιότητα» την λίστα με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν καταθέσει τους πλαστούς ακαδημαϊκούς τίτλους.


«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
5

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / «Μόνιμη επίθεση» στη Δημοκρατία: Σχεδόν 60.000 οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία

O αριθμός των προσώπων που εντάσσονται στον χώρο της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής δράσης αυξήθηκε σημαντικά το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανοίγει τον δρόμο για νομιμοποίηση πάνω από 1 εκατ. μεταναστών

Ο Σάντσεθ υποστήριξε ότι η Ισπανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να στηρίξει την ανάπτυξη, να αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση και να διατηρήσει τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / Δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Αμερικανοί πολίτες θα παραμείνουν τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιχειρούσε να στερήσει την αμερικανική ιθαγένεια από παιδιά που γεννιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ 11ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΝΑ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η συνάντηση στα βουνά με τον 11χρονο Τεντ και η δωρεά στον έρανό του

Ο 11χρονος Τεντ ανέβηκε στις τρεις υψηλότερες κορυφές της Βρετανίας με τη βοήθεια του πατέρα του, συγγενών και φίλων, συγκεντρώνοντας χρήματα για παιδιά με σοβαρές ασθένειες
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. Πηγή: www.lifo.grΜας ξεπέρασε και η Τασμανία!!!