Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών

Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι.
5

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι έδωσε σήμερα εντολή για την άμεση απόλυση τουλάχιστον 9.900 δημόσιων υπαλλήλων, έπειτα από τις έρευνες των κυβερνητικών υπηρεσιών που έφεραν στο φως πλαστούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι αυτοί.


Από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Οκτώβριο του 2015, ο Μαγκουφούλι έχει απολύσει αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον διευθυντή φορολογικών εσόδων, έναν ανώτερο αξιωματούχο της σιδηροδρομικής υπηρεσίας και τον επικεφαλής της λιμενικής αρχής ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την πατάξει θέτουν τεράστια εμπόδια για επενδύσεις στην Τανζανία.


Οι απολύσεις των κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών έρχονται έπειτα από μια άλλη επιχείρηση εξυγίανσης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016, όταν και εντόπισε περισσότερους από 19.700 «εργαζομένους φαντάσματα», καταχωρημένους στην μισθοδοσία του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 238 δισεκατομμύρια σελλίνια (107 εκατομμύρια δολάρια).


«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών», δήλωσε ο Τανζανός πρόεδρος, καθώς έλαβε το πόρισμα για την απάτη των τίτλων σπουδών στις δημόσιες υπηρεσίες.


Η μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ανέρχονται σε 550.000 και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του δημόσιου τομέα είναι υπερβολικές.


Ο Μαγκουφούλι διέταξε τους αξιωματούχους να «δώσουν στην δημοσιότητα» την λίστα με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν καταθέσει τους πλαστούς ακαδημαϊκούς τίτλους.


«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. Πηγή: www.lifo.grΜας ξεπέρασε και η Τασμανία!!!