Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών

Τανζανία: Απολύθηκαν σχεδόν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι.
5

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι έδωσε σήμερα εντολή για την άμεση απόλυση τουλάχιστον 9.900 δημόσιων υπαλλήλων, έπειτα από τις έρευνες των κυβερνητικών υπηρεσιών που έφεραν στο φως πλαστούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι αυτοί.


Από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Οκτώβριο του 2015, ο Μαγκουφούλι έχει απολύσει αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον διευθυντή φορολογικών εσόδων, έναν ανώτερο αξιωματούχο της σιδηροδρομικής υπηρεσίας και τον επικεφαλής της λιμενικής αρχής ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την πατάξει θέτουν τεράστια εμπόδια για επενδύσεις στην Τανζανία.


Οι απολύσεις των κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών έρχονται έπειτα από μια άλλη επιχείρηση εξυγίανσης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016, όταν και εντόπισε περισσότερους από 19.700 «εργαζομένους φαντάσματα», καταχωρημένους στην μισθοδοσία του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 238 δισεκατομμύρια σελλίνια (107 εκατομμύρια δολάρια).


«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών», δήλωσε ο Τανζανός πρόεδρος, καθώς έλαβε το πόρισμα για την απάτη των τίτλων σπουδών στις δημόσιες υπηρεσίες.


Η μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ανέρχονται σε 550.000 και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του δημόσιου τομέα είναι υπερβολικές.


Ο Μαγκουφούλι διέταξε τους αξιωματούχους να «δώσουν στην δημοσιότητα» την λίστα με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν καταθέσει τους πλαστούς ακαδημαϊκούς τίτλους.


«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. Πηγή: www.lifo.grΜας ξεπέρασε και η Τασμανία!!!