ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.4.2017 | 23:42

Να κάνω κάτι ή να μείνω αμέτοχος;

Της πρώην μου η μητέρα έχει καρκίνο στο στήθος, και είναι μόλις 50 ετών. Το έμαθα από ένα κοινό φίλο μας. Με τη πρώην μου έχουμε χωρίσει εδώ 1 χρόνο και κάτι. Έχει άλλο αγόρι, και φυσικά δεν έχουμε επαφές. Τώρα με το που έμαθα ότι έχει η μάνα της καρκίνο έπαθα σοκ. Θέλω να την βοηθήσω κάπως. Πώς όμως; Ξέρω ότι έχει αγόρι και θα έχει στήριγμα. Αλλά εγώ θέλω να της δώσω κάποια βοήθεια. Θα γίνει λέτε χειρότερα αν κάνω κίνηση να την βοηθήσω; Να τονίσω πως δε έχω σκοπό να μπω μεταξύ τους. Την έχω ξεπεράσει. Καθαρά επειδή την αγαπώ σαν άτομο θέλω να τη βοηθήσω... Τι λέτε;
9
 
 
 
 
σχόλια
Υποθέτω, μάλλον είμαι βέβαιος πως σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην μητέρα της δικής σου σχέσης, αν είχες, δεν θα τ΄έβλεπες με το ίδιο μάτι. Στείλε απλά ένα μήνυμα να εκφράσεις τα αισθήματα σου, για την περιπέτεια της υγείας της μητέρας της και μέχρι εκεί. Τι είδους βοήθεια που δεν μπορούν να της την δώσουν τα αγαπημένα της πρόσωπα στην ζωή της, μεταξύ αυτών και η σημερινή σχέση της, θεωρείς πως μπορείς να προσφέρεις εσύ; Φαντάζομαι δεν εννοείς οικονομική ούτε είσαι γιατρός, οπότε πάρτο αλλιώς.
Μπορεις απλα να της στειλεις ενα φιλικο μηνυμα, εξηγωντας της οτι λυπασαι πολυ γι' αυτο που εμαθες κ οτι εισαι στη διαθεση της, αν ποτε χρειαστει οτιδηποτε. Δεν χρειαζεται να πλατιασεις πολυ, απλα δειξτης οτι τη νοιαζεσαι κ μεχρι εκει.
Δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να τη βοηθήσεις, εφόσον θεωρητικά έχει ανθρώπους να την υποστηρίξουν. Νομίζω ότι ένα μήνυμα όπου θα εκφράζεις τη λύπη σου και να της δώσεις κουράγιο, είναι η μέγιστη κίνηση που μπορείς να κάνεις.
Αφου δεν εχετε επαφες γιατι θελεις να αποκτησετε τωρα ? (Ξαναδιαβασε την ερωτηση μετα απο την πρωτη απαντηση που θα δωσεις στον εαυτο σου).... Θα βοηθησεις - κι εσενα - με το να εισαι διακριτικος και δεν ανακατευτεις σε κατι που δεν σου ζητηθηκε και δεν σε αφορα... Με 2 λογια Don't ...
Είναι πολύ γλυκό που θες να της σταθείς σ'αυτή τη δύσκολη στιγμή :) Μπορεί,όμως,να παρεξηγηθεί αυτή σου η στάση τόσο από την ίδια όσο και από τον τωρινό σύντροφό της.Άλλωστε 1)δεν έχετε καμία επαφή ένα χρόνο τώρα και 2)πέρα από ψυχολογική υποστήριξη δεν μπορείς να βοηθήσεις αλλιώς.
Οκ εσυ θελεις να δειξεις ανθρωπινο ενδιαφερον... Δεκτο... Ο συντροφος της κοπελας εχει ομως την απαιτουμενη ωριμοτητα να το κατανοησει? Η θα της κανει καμια σκηνη? Επισης εσυ καλα την εχεις ξεπερασει... Αυτη ποιος ξερει πως αισθανεται? Φυσικα υποθεσεις ειναι ολα τα παραπανω...εσυ γνωριζεις περισσοτερα για τα εμπλεκομενα ατομα... Αλλα καμια φορα καλυτερα να μην ξανανοιγουμε παλιες ιστοριες.